Vill ha tips- Sri Lanka

Av Knebild
3 sep. 2017 12:59
Visningar: 347
Hej, jag och min man ska resa till Sri Lanka till jul/nyår och vara där i tre veckor fr.o.m. 15 dec.
Vi har tänkt att besöka Kandy,Eila, tågresa i bergen ,teplantage, Adams peak , besök i nationalpark och sol bad. Ja det är väl det som många gör. Har ni några andra tips på platser, stränder mm Vi har inte bestämt hur vi ska ta oss fram. Beställa bil, åka buss , tåg,? Ska vi beställa allt hemifrån eller kan man göra det på plats ? Vi har rest runt bl.a. Indien, Kambodja, Vietnam, mm förut. Bott och åkt trångt. Vi tar gärna emot tips och råd av er som varit i Sri Lanka nyligen. TACK!
,
3 sep. 2017 15:02
Vi var till Sri Lanka för 1,5 år sedan, så relativt nyligt.

Det enklaste och bästa sättet att ta sig fram på Sri Lanka (om man inte reser superbudget), är att hyra chaufför och bil. Supersmidigt. Du har tillgång till chauffören hela tiden, inte bara mellan orterna, utan också för mindre utflykter.

Vi tyckte att det var tryggt att ordna chaufför i förväg. Har hört dels mycket som chaufförer som kör som galningar och även om chaufförer som vill dra med en till olika försäljningsställen för att själv tjäna provision.

Staden Galle är värt ett besök. Den strandort vi gillade bäst av de vi besökte var Tangalle.
Rekommenderar en vandring till Worlds End och Lipton Seat.

Jag har skrivit massor av tips på min reseblogg om Sri Lanka. Mer om alla platser ovan, samt även webb-adress till vår trevliga chaufför hittar du där:
https://4000mil.se/index.php/category/asien/srilanka/