Vill ha lång mellanlandning i Washington, D.C.

3 nov. 2015 16:28
Visningar: 180
Hej, jag ska resa t/r Stockholm - Nashville, Tenn. men vill gärna mellanlanda i Washington, D.C. tillräckligt många timmar för att kunna åka till Arlington & besöka mitt barns grav, och så förstås hinna tillbaka till flygplatsen. Kan kosta på mig att stanna över natten för detta, men kyrkogården är inte öppen på natten, tiden i D.C. måste ju inkludera deras öppettider också.

Frågor: Hur hittar jag en sådan resa på nätet? Har ej sett sådan alternativ på t.ex. Supersavertravel. Vilka flygbolag brukar mellanlanda i DC på väg från Sverige? Någon som mellanlandat på Ronald Reagan Nat'l? Med vilket bolag?

Hur mkt tid går åt att resa från & till Ronald Regan resp. Dulles flygplatserna, in till Arlington kyrkogård (ligger nära The Mall dvs Vita Huset mm)?

Tacksam för tips.
Av Bibby
3 nov. 2015 17:19
Tror du kan välja "via" på de flesta söksajter, sen ser du vilka bolag du kan välja och på deras respektive sida så borde du kunna välja hur lång "connection time" du vill ha, iaf har KLM den funktionen.
Av Birgere
3 nov. 2015 17:23
Testa multistop resa med ett stopp i DC. Mao Stockholm-DC-Nashville-Stockholm.
Du kan då bestämma hur länge stoppet ska vara.
Av Hawaii
3 nov. 2015 18:00
Ronald Reagan National (DCA) är ju klart att föredra om du ska till Arlington, men tänk på att du kan inte "mellanlanda" på DCA om du kommer direkt från Europa. DCA är 100%-igt inrikestrafik, och samtliga internationella flyg går till & från Dulles (IAD). Räkna med c:a 45 minuter om du tar en Shuttle bus. Beror mycket på trafik och kan ju variera.
3 nov. 2015 20:33
Ring till SAS helt enkelt så hjälper de dig med antal nätter på lay overn. Bör bli billigare än att boka multistop
Av Mipec
3 nov. 2015 22:09
Det kanske är billigast/enklast med en open jaw + enkel inrikes. Dvs en biljett t/r stockholm-nashville/washington-stockholm + separat biljett nash-wash dc.
Av Peter_o
3 nov. 2015 23:51
Tillkommer sedan frågan om incheckat bagage, Med separat inrikes biljett får man det knappast direkt till Nashville.

Ang var Arlington ligger så är det ju riktigt att allt ligger samlat kring National Mall, men den är ju rätt stor och Arlington ligger längst till vänster över en bro. Om du åker Shuttle Bus till centrum så bör du ta taxi fram om du ska hinna med besöket utan övernattning.

/PeterO
4 nov. 2015 14:36
Hej,

Med bil från flygplatsen Dulles tar det 45-60 min. Kanske mer vid mycket trafik.

Men, som jag tror någon är inne på här ovan, så kan mellanlandning på ditvägen ställa till det. Vi flög SAS i somras och mellanlandade på Dulles. Vi hade 2.5 tim på oss att hämta ut bagaget och checka in på nytt. Detta upptog hela tiden - vi kom till gaten precis när de började boarda nästa plan.

Så ta inte avstickaren till DC på vägen till Nashville, utan ta den på hemresan och ta en resa där bagaget är checkat hela vägen - för att slippa denna procedur.

Om du nu istället skall ta en natt i DC och inte vill se någonting annat i staden bo antingen på flygplatsen eller i Arlington. För det kan ta 1 tim att gå från Vita Huset (bara som riktmärke) till kyrkogården och det tar tid även inne på området. Med tunnelbana tar det väl en kvart. Bil går ju fortast.
5 nov. 2015 15:53
Tusen tack, Allihopa, för alla svar med tips, info, länkar mm. Jag jobbar på....