Vilket hotell ska vi välja på Koh Lipe? Färja/speedboat?

26 jan. 2016 02:47
Visningar: 282
Hej!

Vi åker från phi phi till Koh Lipe imorgon och skulle vilja ha tips från er som varit där vilket/vilka hotell ni rekommenderar att vi ska bo på? Om vi trivs på ön så kommer vi antagligen stanna en och en halv vecka så kan vara kul att pröva två olika.

Sedan undrar vi även över färja/speedboat till Koh Lipe från phi phi. Vad rekommenderas och vet någon ungefär hur mycket det kostar?

Tack på förhand! :)
Av Jolind
26 jan. 2016 08:32
Hej! Vi åkte från Phi Phi med speedboat för två veckor sen, det tog runt fyra h. De är inte särskilt komfortabla men man spar tid. På Lipe bodde vi på Noi guesthouse. Jättetrevlig personal som skjutsade oss dit vi ville gratis. Ligger mitt på ön nära till "stan". Små rum men funkade för oss. Bästa stranden är Sunrise beach, speciellt norra sidan kallad Andaman. Vi tyckte om ön, bättre än Phi Phi som kan bli rätt dräggig!
26 jan. 2016 08:38
Hej Jolind!

Det låter toppen. Hur och var bokade ni speedboaten? Och hur mycket fick ni betala?

Det hotellet ska vi definitivt kolla upp! Tack för tipset :)
Av Jolind
28 jan. 2016 07:35
Oj tror vi pröjsade drygt 1000 baht per sklle. Man går ner till piren till ett säljstånd bara.
Av Winx
28 jan. 2016 16:13
Har varit där4 ggr och vi har bott på Lipe resort (Pattaya), idyllic och Anda resort(sunrise). Numera skulle jag inte rekommendera någon att bo på Pattayabeachen då det är alldeles för mycket folk och båtar. Stranden på sunrise är inte lika puderlik men det är lugnare och helt ok. Vet inte alls hur dessa ligger i pris i år men vi betalade 5000 bath/natt på anda resort för en beachfrontbungalow (februari). Men då stannade vi ganska länge och fick deala en del. Minns att vi betalade något liknande på grannen Idyllic för en längst fram mot havet efter rabatter. Lipe resort var superbilligt när vi var där (tror det kostade 1500 bath) men nu har de renoverat och byggt till så nu är det säkert andra priser. castaway på sunrise har jag alltid tyckt varit mysigt men då v ireste med småbarn så kändes det inte så barnvänligt. lycka till!