Vilket flygbolag är bäst till New York??

1 aug. 2011 16:18
Visningar: 12846
Hej alla! Undrar om någon kan tipsa oss om bra/dåliga flygbolag till New York. Vi har hittat hyfsade priser på SAS, British Airways, Delta, American Airlines och Iceland Air. Ska vi välja något framför något annat eller är det strunt samma? Vad har ni för erfarenheter? Alla har väl sina + och -, är det någon som vet? Mvh FamFis
Av Peter_o
1 aug. 2011 19:43
Jag antar du menar från Arlanda. Är något alternativ direktflyg så är det ju det som gäller. Jag skulle tom åka med Deltas små plan än böka med byte efter vägen.

/PeterO
Av Pelle77
1 aug. 2011 20:21
Håller med. Tid är viktigare än pengar när det skiljer smått på priserna, och att flyga direkt är nästan alltid det bästa. Skulle valt SAS.
Av Annl
1 aug. 2011 21:53
Hej,

Det är som grabbarna skriver; kan du fix direktflyg så är det kanon och mycket värt.

Vi flög hem i lördags kväll/natt från NYC till London med Brittish Airways till London och det var väldigt smidigt - resan tog sju timmar och det är ju helt OK. Dock så var en nackdel den förhållandevis korta flygtiden; sju timmari är ju helt OK å ena sidan men om man åker nattflyg tillbaka till Europa (som man bör göra med tanke på tidsomställningen) var det lite stressigt och man hann inte sova så mycket efter det att det hade serverats drinkar och mat och efter att alla gått på toa och sparkat på en när man försökte sova.

Å andra sidan hade de jättegod mat och trevlig frukost med engelska muffins och brittiskt te.....

Men väntan på Heathrow under två timmar var tung och då var i alla fall jag rejält trött innan vi fick kila på kärran till Göteborg.
2 aug. 2011 11:34
Amen till vad alla har sagt!

Jag har flugit SAS, DELTA och Iceland Air till NY. Alla var flygvänliga.
Iceland Ar var det iof länge sen, men det var en annan typ av mellanlandning - d v s vi klev aldrig av planet. Vi satt kvar på planet medan nya passagerare klev på på Keflavik.

Om filmvisningen är av vikt: med SAS kan man inte själv pausa eller styra när filmen startar om man sitter i billigaste ekonomiklass.

OM du inte blir klokare av svar i din tråd kan du kolla in:
http://www.airlinequality.com/index.htm
2 aug. 2011 23:54
Vi flög med SAS nu i januari och var väldigt nöjda med dem. dels med flygtider, men även med priset! Mvh Cissi
Av Tmpneo
4 aug. 2011 00:39
Hej!
Vi flög med Air france,helt underbar service.
Kan rekomenderas..

Göran/Usa diggare
4 aug. 2011 07:32
Hejsan!
SAS är alltid bra efter våra erfarenheter, men sist flög vi Icelandair och stannade på Island några dagar på vägen hem och det blev två upplevelser till samma pris som en - detta kan jag verkligen rekommendera!
Bibban
Av Lindak
4 aug. 2011 09:07
Hej!

Har fått fram bra pris och tider för Continental hur ser ni på detta bolag?
4 aug. 2011 09:14
Vad är du rädd för inte skall vara bra? Service, filmutbud, maten, benutrymme?
Av Lindak
4 aug. 2011 09:39
Vet egentligen inte. När man kollar in andra så har man många synpunkter om vissa bolag. Men jag förmodar att de kanske åker ofta. Vi är två vuxna och två barn så Continental har direktflyg till New York och okej restider hem då vi åker från Miami. Givetvis är det bra om det är okej service, mat, film. Men även punktlighet.
4 aug. 2011 10:40
Hej Lindak :)

Jag tror Continental är OK. De ingår i StarAlliance - så det är inget B-flyg.
Jag tror det är precis som du är inne på, det finns alltid några som tycker det är bra och andra som inte tycker det.

Det finns en sida där folk betygsätter flygbolag på olika områden. Den är på engelska och det är en del att läsa (om man verkligen vill ha detaljer) men den kanske kan vara till hjälp.
Själv skulle jag inte tveka att flyga Continental.

http://www.airlinequality.com/Forum/contl.htm
Av Daytona
4 aug. 2011 11:12
Continental är inte sämre än något annan bolag. Jag tycker kanske att dom Amerikanska bolagen som flyger över atlanten är liteeeeeee sämre än tex SAS, men skillnaden är markant. Jag grundar nu det på att det tex inte alltid funnits tv i stolsryggen framför tex. Men är priset bra så boka på.

Av dom vi åkt med över Atlanten så är nog faktiskt British Airways det i särklass bästa. Men då måste man flyga via London.
4 aug. 2011 11:35
Det var precis det jag glömde att lägga till:
Jag tvekar inte att flyga Continental om de har bra filmvisning! :)
Av Lindak
4 aug. 2011 11:39
Hittade ännu bättre avgångstider med British airways via London. Har de filmvisning i stolsryggarna? Vilken flygplats är bäst att välja Kennedy eller Newark?

Tack för alla råd!

/Linda
4 aug. 2011 12:09
Det är sak samma kan jag tycka, men Newark ligger närmare Manhattan.

Har du kollat länkarna jag har skickat, där står det säkert om de har film i ryggen eller inte :)
4 aug. 2011 16:36
De gånger vi flugit till/från New York har vi alltid valt SAS, även om det ibland blivit lite dyrare.

Vi tycker nämligen att det är värt lite extra pengar för att slippa mellanlanda på någon flygplats och bli sittande där 2-3 timmar (eller mer), speciellt när man ska hem. Och av de bolag som flyger direkt från Arlanda så har SAS de bästa planen (med film, spel, mm i stolsryggen).

Dessutom har de väldigt bra tider. Man lyfter på förmiddagen så att man lagom hinner uppleva kvällen i NY innan jetleggen tar över. På hemvägen får man en halv dag i NY innan man lyfter + landar tidig morgon på Arlanda. Dessutom använder SAS Newark vilket ger en smidig tågresa direkt in till Manhattan (Penn station).

Läs mer om våra resor till New York, mm på vår reseblogg: http://andersochmaggansresor.wordpress.com/
4 aug. 2011 17:28
Hej alla!
Vad hjälpsamma ni alla är! Jag ser också att fler får tips. Smaken är ju som baken..... men ni har verkligen kommit med tips som underlättar. Skickade sonen med Delta i måndags och han tyckte det var jättebra. Nya filmer, god mat. Han har iofs bara SAS att jämföra med. Vi har rest med dem både till USA o Bangkok hela familjen. En "liten" försening på tre timmar på inrikesflyget från NYC bara, men det är väl tillfälligheter som drabbar det ena bolaget ena gången och det andra bolaget nästa gång.
Själv är vi inne på SAS eller British Airways, kollar vi på avgångstider och priser och förmodligen får detta avgöra vem som "vinner". Tack alla för all hjälp! /FamFis
Av Erc
4 aug. 2011 18:48
Till NYC skulle jag vilja påstå att SAS är att föredra, om du utgår från Arlanda. Inga mellanlandningar, bra avgångstider och relativt lätt att hitta okej priser.

Är Göteborg utgångspunkten föredrar jag att flyga åt rätt håll, dvs inte till Arlanda först. Har flugit med både British Airways via LHR och KLM via AMS vilket fungerat mycket bra.

Ligger Köpenhamn närmast till finns det möjlighet till direktflyg med SAS. Samma från Oslo sedan en tid tillbaka.

Koncentrerar man sig enbart på hur flygbolaget upplevs är min personliga favorit British Airways.
Av Lindak
4 aug. 2011 19:25
Hej!

Har försökt kolla sas men hittar inga bra resor från Miami. Ev. kanske de inte har släppt resor därifrån ännu. Det är ju inte elva månader kvar. Har kollat allaflygbiljetter än så länge och några andra. Någon som har fler tips på sajter som är bra? Än så länge saknar jag några flygbolag som jag vet flyger till USA. Toppen att du giller British airways om det skulle bli det.
Av Annl
4 aug. 2011 19:33
Hej,

Skyscanner.se är också en bra sajt för att hitta billigt flyg och fördelen med dem är att de fångar in lågprisflyget också.

Jag har hittat mängder med billigt flyg på dessa båda -skyscanner och allaflygbiljetter.

Kayak.se kan också kanske vara värt att kolla - de som vet säger att den är bra men jag har haft mindre tur då jag sökt.

Håller med föregående talare om att BA är bra - vi åkte med dem till och från USA och det var bra service, god mat och trevlig personal och från GBG blir det förhållandevis kort flygtid till USA eftersom det är åt rätt håll. Och bytet på Heathrow funkade fint eftersom vi på utresan anlände och åkte från samma terminal och på hemresan hade vi mera gott om tid.
Av Annl
4 aug. 2011 19:39
Svar till Lindak,

Ja, BA har film och egen skärm i stolarna men däremot inte spel eller kontakt så att du kan ladda datorn/telefonen.

För min del tycker jag att det är bäst att landa på Newark - det är närmare in till stan jämfört med JFK. Dessutom har det alltid varit så besvärligt när vi rest från JFK och man har inte kunnat få boardingcard för anslutningsflyget i Europa trots att man själv checkat in via nätet och det kan ju bli struligt om man har kort om tid vid mellanlandningen.
Av Erc
4 aug. 2011 19:57
Citerat från lindak:
Hej!

Har försökt kolla sas men hittar inga bra resor från Miami. Ev. kanske de inte har släppt resor därifrån ännu. Det är ju inte elva månader kvar. Har kollat allaflygbiljetter än så länge och några andra. Någon som har fler tips på sajter som är bra? Än så länge saknar jag några flygbolag som jag vet flyger till USA. Toppen att du giller British airways om det skulle bli det.
Exakt - normalt går det att boka 330 dagar i förväg. SAS flyger inte till Miami själva, men självklart gör flera av deras Star Alliance-kompisar det. Tror det nämnts tidigare - men är värt att upprepa - undvik om möjligt byten i USA. Långt bättre att flyga till europeisk större flygplats och därifrån flyga direkt till destinationen.

Om det inte är av yttersta vikt att landa i just Miami - glöm inte att kolla Orlando, Sanford, Tampa och Ft Lauderdale.

Men nu var det väl NYC det handlade om?
Av Pelle77
4 aug. 2011 20:03
Gillar också BA som är ett av mina favoritflygbolag. Alltid bra service, mat samt ofta på tid. Har åkt åt "fel håll" till Thailand och hade egen skärm. Borde vara samma på alla långflyg. Kolla reviews på länken som nisse2ears skickade (airlinequality) samt exakt vilka säten man bör välja/undvika på:

http://www.seatguru.com/
4 aug. 2011 20:38
Seatguru är guld! :)

Om du vill flyga med StarAlliance så söker du helt enkelt flyg på just StarAlliance.com. Där ser du vilka bolag som flyger på de destinationer du vill ha, sen går du bara in på respektive hemsida och bokar.
Av Lindak
4 aug. 2011 21:47
Hej!

Tack för alla tips! Det hjälper verkligen till att komma fram till bra beslut. "Nackdelen" med vår resa är att vi ska åka från Arlanda - New York sedan hem via Miami tillbaka till Arlanda (skulle även kunna vara någon annan ort i Florida) flera sajter har bara tur och retur. Några har att man kan boka olika eller fler destinationer. Tips?

/Linda
Av Annl
4 aug. 2011 21:51
Lindak,

Kolla allaflygbiljjeter,se - där kan åka ut från en destination och åka hem från en annan. Har funkat bra när jag kollat efter sådana biljetter.
4 aug. 2011 23:01
Enklast är väl att kolla flygbolagets egen sida? Där finns både enkelt och dubbelt och multicity.
Två enkelbiljetter kommer kosta skjortan!
Av Peter_o
4 aug. 2011 23:19
Citerat från nisse2ears:
Enklast är väl att kolla flygbolagets egen sida? Där finns både enkelt och dubbelt och multicity.
Två enkelbiljetter kommer kosta skjortan!
På sas.se verkar man inte kunna boka multicity.

/PeterO
4 aug. 2011 23:49
Det har du alldeles rätt i Peter! Jag var helt säker på att jag nyss sett det när jag själv letade resor...

Ok, då har jag ett nytt förslag:

AmericanAirlines har multicity-bokning! Välj "All others" som option på frågan om Country of residence (kommer två ggr, välj det den andra gången)

Man kan flyga ARN - Heathrow - NYC och sedan MIami - London - ARN.

Sedan sa nån att även United har denna möjlighet.
5 aug. 2011 00:07
Jag har för mig att man kan boka sådana biljetter på mrjet.se. Kanske bara det är multistop-resor, men jag har för mig att man också kan lägga hemresan från annan ort. Har för mig att vi skulle boka där förra året när vi körde i USA, men det slutade med att vi började och slutade på samma ställe. Det blev mycket dyrare för oss att lämna bilen på annat ställe än där vi hämtade den. Något att tänka på om ni ska köra runt./FamFis
5 aug. 2011 17:41
Vi åkte med American Airlines och tyckte det var bra plan.. Bra service, bra mat och bra filmer! Åkte BA till London och AA till NY JFK, tog 7 timmar och det skönaste var att det var under svensk natt så man kunde sova. Vi landade dock i NYC på kvällen men det var inga problem, vi somnade direkt och kände inte av jetlaggen alls dagen därpå. Åkte senare hem från LA genom London, AA LAX-LHR och BA till Arlanda. Gick jättebra det med.
Av Annl
5 aug. 2011 17:48
Hej,

Angående frågan att resa in till en destination men att resa hem från en annan destination så funkade detta fint för oss när vi var i USA; vi flög in till Miami och flög hem från JFK. Inte kostade biljetterna mycket heller -vi betalade 6 000 kr per person (British Airways)

Och att lämna bilen på en annan ort jämfört med där vi plockade ut den var heller inga bekymmer och kostade inget extra - vi hämtade ut en bil i Atlanta och lämnade den i NYC (Alamo). Däremot sa våra amerikanska vänner att detta är dyrt för amerikaner (oklart vari skillnaden består).
Av Lindak
6 aug. 2011 15:26
Hej!

Har talat med SAS deras rekommendation var att boka intrikesflyg själv typ till New York för det blir dyrt att flyga från Miami med dem. Ifall om någon mer funderar på hur SAS fungerar.

/Linda
Av Annl
6 aug. 2011 15:36
Lindak,

Om det blir dyrare att göra som SAS föreslår vet jag inte men det är ju lätt att kolla men vad som i alla fall är helt säkert är att det blir mycket struligare att åka inrikes till NYC för att sen resa med SAS;: det innebär ju att du måste plocka ut dina väskor i NYC, bära dem genom säkerhetskontrollen för att därefter byta plan. Då kan du inte ha kort tid mellan bytet och slösar därmed en massa tid.

Om jag vore som du skulle jag kolla på en flight hem från Miami med något annat bolag - antingen i Star Alliance där Lufthansa bl.a ingår (och de kör på Miami) eller BA via London. För min del kan jag känna att det ju finns ju gränser för hur mycket man skall behöva böka för att flyga med SAS.

På tal om SAS, hur är det förresten med deras service på långflygningar; ingår mat och dryck eller är det betala som gäller? När vi flög från London till GBG och även till Moskva så kostade allt.
Av Lindak
6 aug. 2011 15:41
Vi kommer nog att välja BA. Vill inte hålla på att boka med en massa bolag. Hur var det ingick mat i er resa?
/L
Av Erc
6 aug. 2011 15:48
Citerat från lindak:
Vi kommer nog att välja BA. Vill inte hålla på att boka med en massa bolag. Hur var det ingick mat i er resa?
/L
Med BA ingår måltid(er) på de transatlantiska flygningarna. Alla detaljer går att läsa sig till på www.britishairways.se.
Av Annl
6 aug. 2011 16:01
LIndak,

Ja mat och dricka och alkohol ingick och det var riktigt bra service och kabinpersonalen var väldigt vänliga och hjälpsamma.

Maten var väldigt god för att vara flygmat - förrätt, varmrätt och en god efterrätt. Och på morgonen innan vi skulle landa i London serverades brittiskt te (kaffe eller kalla drycker också förstås) och underbara engelska muffins.

På vägen till USA var det middag enligt ovan och innan vi skulle landa dryck och en sandwich.

Det fanns en skärm vid varje stol och du kunde välja att kolla på film. Däremot inga spel som andra bolag har och inte heller - helt suveränt som Turkish Airlines har - en kontakt i varje stol så att du kan ladda dator/telefon under flighten.

Men som sagt jättebra i övrigt!

Tips; gå med i BA Executive Club (de tillhör One World där bl.a. Finn Air också ingår). Någonstans läste jag att nivåerna i BA klubb för att bli silver- och guldmedlem är relativt lågt satta och det beror på att BA vill att så mycket trafik som möjligt skall gå via London. Och när det gäller flyg till USA - och man inte kan åka direkt - så ligger ju London helt rätt till jämfört med att ta omvägen via Frankfurt eller Paris.
6 aug. 2011 16:39
Mat o dryck ingår på atlantflygningar på SAS. Men jag har för mig att all alkohol utanför mattiderna s a s kostar.
Av Annl
6 aug. 2011 17:12
Nisse,

Är man förvånad...

Så var det inte på BA; när jag och maken vaknade till och tog ett snack över en GT i BA:s kök var det inget snack om att betala utan de hur vänliga som helst och lät oss hänga där, sträcka på benen och sippa på vår GT... Service som sagt - och de var så vänliga!
Av Zolenta
9 jan. 2012 06:40
Enligt svensk lag är det förbjudet att erbjuda alkohol kostnadsfritt - så det kanske är det som gäller för SAS som de facto är ett svenskt bolag. Jag minns att jag blev förvånad när jag flög United och de bjöd på drinks.
Av Zolenta
9 jan. 2012 06:45
För övrigt är alla större bolag som flyger ARN - NY bra: Icelandair, British Airways, SAS, American Airways, etc. Det handlar väl mest om flygtiden och byten - SAS, Delta, Continental och KLM är vad jag vet de enda bolag som flyger direkt till NY från ARN, och av dem är ju SAS och KLM överlägset bäst enligt svenska mått mätt.
Av Annl
9 jan. 2012 09:43
Hur kan då alkoholhaltiga drycker serveras till maten hos SAS undrar vän av ordning?

Och de är ju inte över svenskt territorium när detta sker så där gäller ju inte svensk lag.

Intressant om du förklarar hur detta hänger ihop.
Citerat från zolenta:
Enligt svensk lag är det förbjudet att erbjuda alkohol kostnadsfritt - så det kanske är det som gäller för SAS som de facto är ett svenskt bolag. Jag minns att jag blev förvånad när jag flög United och de bjöd på drinks.
9 jan. 2012 10:22
Citerat från annl:
Hur kan då alkoholhaltiga drycker serveras till maten hos SAS undrar vän av ordning?

Och de är ju inte över svenskt territorium när detta sker så där gäller ju inte svensk lag.

Intressant om du förklarar hur detta hänger ihop.
Citerat från zolenta:
Enligt svensk lag är det förbjudet att erbjuda alkohol kostnadsfritt - så det kanske är det som gäller för SAS som de facto är ett svenskt bolag. Jag minns att jag blev förvånad när jag flög United och de bjöd på drinks.
Du har nog helt rätt, kan ju inte stämma alls. Tar de betalt mellan måltiderna så är det antagligen för att tjäna pengar på det och möjligtvis begränsa konsumtionen ombord. Förr var alla drinkar gratis (ingick i biljettpriset får man väl säga för gratis är det så klart inte) och alkohollagarna har väl inte ändrats på senare år? Som Du säger är det ju knappast svenska regler som gäller utanför Sverige och spriten serveras ju inte tillsammans med maten utan i regel en stund innan och sen ofta en gång till strax före måltiden (nu är det drygt ett år sen vi flög SAS till USA så saker kan ju ha ändrats). Dricker inte själv mycket under flygningar men tvivlar på att alla de som går och hämtar drinkar betalar för dem fast det kan jag ju inte svära på.
9 jan. 2012 10:41
Citerat från zolenta:
SAS, Delta, Continental och KLM är vad jag vet de enda bolag som flyger direkt till NY från ARN, och av dem är ju SAS och KLM överlägset bäst enligt svenska mått mätt.
Flyger KLM direkt från ARN till New York??? Det var något helt nytt för mig. Måste testa dem. Trafikerar de sina 777 eller A330 på ARN "wink wink" ;).
Av Annl
14 jan. 2012 09:14
Hej igen,

I somras när vi åkte med BA till USA så var all dryck inkluderad - och det gällde såväl under måltiderna som mellan måltiderna.

Svaret är förmodligen bara att SAS är snåla och vill tjäna pengar/spara pengar.
Citerat från floridasidan:
Citerat från annl:
Hur kan då alkoholhaltiga drycker serveras till maten hos SAS undrar vän av ordning?

Och de är ju inte över svenskt territorium när detta sker så där gäller ju inte svensk lag.

Intressant om du förklarar hur detta hänger ihop.
Citerat från zolenta:
Enligt svensk lag är det förbjudet att erbjuda alkohol kostnadsfritt - så det kanske är det som gäller för SAS som de facto är ett svenskt bolag. Jag minns att jag blev förvånad när jag flög United och de bjöd på drinks.
Du har nog helt rätt, kan ju inte stämma alls. Tar de betalt mellan måltiderna så är det antagligen för att tjäna pengar på det och möjligtvis begränsa konsumtionen ombord. Förr var alla drinkar gratis (ingick i biljettpriset får man väl säga för gratis är det så klart inte) och alkohollagarna har väl inte ändrats på senare år? Som Du säger är det ju knappast svenska regler som gäller utanför Sverige och spriten serveras ju inte tillsammans med maten utan i regel en stund innan och sen ofta en gång till strax före måltiden (nu är det drygt ett år sen vi flög SAS till USA så saker kan ju ha ändrats). Dricker inte själv mycket under flygningar men tvivlar på att alla de som går och hämtar drinkar betalar för dem fast det kan jag ju inte svära på.
Av Peter_o
14 jan. 2012 09:40
Citerat från silverfang:
Flyger KLM direkt från ARN till New York??? Det var något helt nytt för mig. Måste testa dem. Trafikerar de sina 777 eller A330 på ARN "wink wink" ;).
Nä, bokar man KLM direkt ARN-NYC så får man åka med samarbetspartnern Deltas små plan. Fast de har väl slutat flyga direkt, så det blir nog omvägen via Amsterdam med dem.
/PeterO
14 jan. 2012 22:58
Mitt tips är SAS. Fräscha plan med bra underhållssystem ombord, dessutom flyger dom direkt från Arlanda till Newark, New York :)
15 jan. 2012 00:01
Mitt tips är oxå Sas om du flyger från Sto, enkelt att sedan ta tåget från Newark in till Penn station !
15 jan. 2012 00:26
Har egentligen aldrig brytt mig om vilket bolag jag åker med...kombin tid o pris är mycket viktigare för mej... och då har inte SAS hamnat högt upp på listan de gånger jag åkt över...

Tycker fortfarande Jet Airways via Bryssel var en positiv upplevelse, landade runt lunchtid i New York (utgår från Götet och då finns inga direktflyg). Egna skärmar, hyfsat benutrymme, kul med Bollywood-engelska...

Även med Continental som det blev förra våren landade jag vid lunch och hemresa vid 18-tiden (Newark). Kommer inte ens ihåg om man hade egen skärm där ?
Av Annl
15 jan. 2012 08:49
Kan bara instämma i vad Reselover säger om Jet Airways - de är kanon och det är väldigt god mat och väldigt bra benutrymme för oss som är långa och annars har jobbigt.
Citerat från reselover:
Har egentligen aldrig brytt mig om vilket bolag jag åker med...kombin tid o pris är mycket viktigare för mej... och då har inte SAS hamnat högt upp på listan de gånger jag åkt över...

Tycker fortfarande Jet Airways via Bryssel var en positiv upplevelse, landade runt lunchtid i New York (utgår från Götet och då finns inga direktflyg). Egna skärmar, hyfsat benutrymme, kul med Bollywood-engelska...

Även med Continental som det blev förra våren landade jag vid lunch och hemresa vid 18-tiden (Newark). Kommer inte ens ihåg om man hade egen skärm där ?