Vilken ryggsäck???!

16 maj 2022 21:27
Visningar: 103
Hej! Ska ut och backpacka till hösten i 3-6 månader. Ska först och främst till Asien sen kanske vidare, men det är fortfarande oklart. Jag har dock väldigt svårt att bestämma vilken ryggsäck jag ska ha. Har redan införskaffat mig en 55 liter från haglöfs men känner nu att den kanske är för liten.

Ni som varit ute och rest, vad har ni för erfarenhet? Ju större väska ju mer kan jag packa med mig. Och jag ska ju inte vara ute och vandra med väskan, utan endast bära på den när jag reser mellan olika destinationer, därför tänker jag att det inte kommer vara så stora problem med än ännu större väska. Har världens beslutsångest, så tar gärna emot tips från era erfarenheter!!!
Av Keja
16 maj 2022 23:54
Jag har alltid haft en 30 liters och en mindre axelväska på ca 2 liter.
Det har räckt oavsett om jag varit borta en vecka eller ett halvår.
Ju mindre att släpa på, ju lättare att bära, enklare att få in i bussar och mindre att hålla reda på.
Om det varit olika klimat har jag börjat där det är kallast och slängt/gett bort tjocka tröjor, jackor och skor när de inte behövits längre och köpt nytt då jag ska hem.
Man tvättar upp eller lämnar in för tvättning när det behövs och ibland köper man nytt.
Jag är visserligen kille men min fru har haft likadan ryggsäck.
Av Jonas73
18 maj 2022 18:12 (redigerad)
Som Keja lite är inne på är det främst skor, tröja, jacka, skor men även jeans som tar upp mycket plats i ryggsäcken. För att vända på din fråga fundera igenom vad du vill ha med dig. Gör en provpackning i den ryggsäck som du redan införskaffat och se vad du får plats med. Är det något som du verkligen behöver som inte ryms?

Jag har de senaste 15 åren rest med en 55-liters Haglöfs. Väger ca 14 -15 kilo fullpackad. Funkar bra för mig. Får då även med mig en regn- och vindtät jacka, en varm tröja och ett extra par jeans. Det är dock inte alltid dessa behövs.
23 maj 2022 22:14
Hej. Ryggsäck är precis som skor, den ska passa just dig... Själv föredrar jag Bergans..Så vad behöver du med dig? Ja det mesta kan man ju köpa till på plats. Beroende på årstid, regn/vindjacka, varm tröja. Jeans är tunga, ta med dig typ vandrarbyxor. lätta torkar snabbt. Har mött backpackers som bara likt Keja haft 30-liters, under 2 månader.
Så rådet: en ryggsäck som passar dig, därefter det du behöver under 3 dagar (inkl ev regn/vindjacka å varm tröja).. resten fixar du på plats...
Ha en fin resa