Vilken ö ska man välja?

16 aug. 2011 21:47
Visningar: 1310
Jag och min pojkvän har bestämt oss för att åka till Thailand i två veckor i vinter. Vi tänkte åka i januari/februari någon gång.

Vi är ute efter härlig strand, bra dykning/snorkling, god mat och mysiga barer om kvällarna. Kunna njuta och slappna av utan att bli uttråkade helt enkelt.

Så, vart ska man åka? Vi har funderat lite på Phi Phi, men är det för turistigt eller för mycket fest? Krabi? Har inte hört så mycket alls om Krabi. Vi vill absolut inte åka till Phuket dock. Vad finns det mer för trevliga öar?

Vi tänker nog köra på två öar på två veckor så kom jättegärna med tips och idéer på vad som skulle passa oss!

Tack på förhand!
Av Sos08
17 aug. 2011 11:23
Hej!

Ni kanske kan få lite tips om ställen om ni läser i våra album från 2007 och 2008 då vi bland annat var i Krabi området, Phi Phi, Phuket, Coral Island, Similan m.m.

http://www.reseguiden.se/minsida/sos08/resor

Och hotell brukade vi boka genom www.latestays.com där man kan hitta fina hotell till kanonpriser.

Mvh SoS
Av Kentbra
18 aug. 2011 19:35
Gillar ni att festa, finns bara ett ställe. KOH PHANGAN.
Full moon party, Black moon party, Half moon Party plus alla andra beach party över hela ön.
Man bli aldrig för gammal för att festa lite.
Jag är 55 och tanten 63 och det är bara Koh Phangan som fyller vårt behov.
Vill man ha det lugnt mellan alla fester så hyr man bungalow på norra ön. Kostar från 2-000 Sek i månaden och upp.
Av Karten
24 aug. 2011 15:40
Hej, Vi har rest till Thailand under 20 år och tyvärr ändras det hela tiden. Exploateringen bara ökar och det med drar med sig en del negativ som bl.a påverkan på korallreven. Vill ni ha bra snorkling från stranden så är utbudet bergänsat. Ett bra två veckors alternativ är Koh Bulone (bo på Pansand resort) och Koh Lipe. På Lipe bodde vi på Lipe Resort men det var inte så fräscht så därför vill jag inte rekommendera det. Prova med Varin Resort. Pattaya beach har flest restauranger, boende och barer. Koh Bulone är väldigt lungn men där finns det ett ganska bra korall rev 50m från stranden. När vi var på Lipe tog vi dagsturer för att få bra snorkling. Vi gjorde vår resa 2008.
Ett annat alternativ är Koh Chang och Koh Kood eller Koh Maak. Vi åker till dessa öar i dec/jan. Vi har tidigare varit på Koh Chang KB Resort men åker första gången till Koh Kood ochKoh Maak. Vi ska där bo på Nature Beach Resort och Lazydays. Pga att det inte har varit så mycket turism där ännu så bör möjligheterna till snorklingen vara OK.
Den bästa snorklingen/dykningen i Thailand hittar ni annars vid Similand Islands som ligger utanför Khao Lak. Man kan kombinera Khao Lak med Koh Phayam. Koh Phayam är en riktig oexploaterad ö som ligger sydväst Ranong på gränsen mot Burma. Vi bodde där på Buffala Bay Vaccation Resort.
Lycka till//joakim