Vilken är den bästa riktningen att köra "Highway 1"? LA till SF eller SF till LA?

18 aug. 2019 10:24
Visningar: 198
Hej!
Jag och polare har tänkt att bila i västra USA under 1 månad från nov/dec i år, med stopp som LA, SF, Yosemite, Death Valley, LV, Zion, Grand Canyon, Phoenix, Palm Springs och tillbaks till LA igen.

Först hade jag tänkt att köra Highway 1 från LA till SF, men har hört att det är bättre att köra Highway 1 i söder riktning. Eftersom att det blir lättare att stanna på alla "Vista points" som finns längs vägen för att kolla på utsikten. Dock har jag också hört att vyerna blir finare ju längre norr man åker, alltså från LA till SF.

Någon som har något bra tips angående detta? Och vilken riktning är bäst att köra med tanke på hela rutten?
Av Fidde25
18 aug. 2019 13:03 (redigerad)
Åk söderut. Från SF till LA. Har ni alltid havet på eran yttersida och ingen körbana i vägen.

Tioga kan bli ett problem. Brukar stänga i början eller i mitten av November. Skulle nog rekommendera er att göra resan till våren/sommar/hösten istället. Bättre och roligare väder då. Jag vill iaf ha badväder när jag gör den typen av resa så man kan bada i poolen på kvällen t ex.
18 aug. 2019 13:30
Okej tack för tipset. Jag är medveten om Tioga, så har planerat en annan rutt till Death Valley/Las Vegas. Själv tror jag att vädret passar oss bra för tiden på året, har inte tänkt att bada precis och inte sugna på allt för varmt väder.
Av Marulk
18 aug. 2019 14:28
1an vintertid kan vara bra iom klarare väder. Vi körde nov och hade klarblå dagar (album från 2010)
Rekommenderar även att fortsätta Hgw1 norrut från SF. En sträcka i vårt tycke än häftigare än mellan LA-SF
Den lilla orten Fort Bragg har förutom den vackra ’glas Beach’ flera bra mindre restauranger/food stop. Längre norrut en fantastisk vägsträcka Avenue of Giants, där träden Redwood har fått bestämma rutten.
Yosemite: som ovan skrev lär Tioga Road och även passet Sonora vara stängt för vintern. Det finns även risk att delar av Zion kan vara avstängt. Www.nps.gov är alltid uppdaterad på väg info i respektive NP
Besök i Death Valley denna årstid är perfekt då det är lite mer lagom varmt och därför lättare besöka de olika platserna i NP. Har ni tid när ni är i LV, kör en dagstur till Valley of Fire. Ligger som avstickare om ni kör från StGeorge efter Zion mot LV. Ni kommer förstå varför många filmer är inspelade här.
Har några bilder här på RG som kanske kan ge lite tips
Go tur
18 aug. 2019 14:52
Tack för råden, ska absolut tänka på detta!