Vilamendhoo

Av Isabell
1 juli 2017 16:41
Visningar: 334
Hej!

Vi är ett par i 60 års åldern som bestämt oss för att åka till Maldiverna i 12 dagar jan-febr 2018.
Någon som bott på Vilamendhoo ?
Vilken typ av Villa ska vi välja? Vilken del av ön är bäst?
All Incl är det värt kostnaden i jämförelse med helpension, Vi gillar vin till maten och goda drinkar :)
Tacksam för alla tipps, Har du ett nr på någon villa, så vi kan önska?
Isabell
1 juli 2017 18:07
Välj den barnfria sidan, dvs. den med jacuzzivillor. Vi var där 6 nätter och bodde tre i jacuzzi beach villa och tre i jacuzzi water villa, vilket jag tyckte var kanon. De tog t.o.m. hand om väskorna. Och ska ni vara där hela 12 dagar är det en ännu bättre idé.
När det gäller strandvillor tyckte jag de närmast vattenvillorna hade bäst strand.
Vi hade All inclusive, men minns inte varför vi valde det. Kanske för att vi inte kunde välja helpension på den sidan vi bokade. Så jag vet alltså inte vad skillnaden är i pris. Det ingick dock ett antal aktiviteter i AI också.
Bara så att du vet är inte vinet och drinkarna lika goda som vi är vana vid på andra ställen där man betalar lite mer.
Av Isabell
3 juli 2017 17:18
Hej igen !
Tack svar, om vi nu inte skulle välja vilamendhoo har du /ni något annat förslag i samma prisklass?
3 juli 2017 23:26 (redigerad)
Åh, det finns så otroligt många fina öar! De flesta går ju dock bort p.g.a. de skyhöga priserna. Vi var även på Reethi Beach. Resorten där är inte lika fin, inte snorklingen heller, men själva stranden är underbar så om bad är viktigare än snorkling är Reethi Beach ett bra alternativ.

Annars tittade jag själv även på Veligandu med Kuramathi i kombination, Angaga, Filitheyo, Angsana Ihuru och Komandoo. Det är verkligen svårt att välja!
4 juli 2017 08:45
Vi var på Vilamendhoo i oktober förra året ( två veckor) . Kan rekommendera den ön om ni gillar snorkling vilket är enda anledningen vi åker till Maldiverna. Håller med det Marie skriver, om ni väljer denna ö så är jaccuci beachvilla bäst, dom är barnfria men det betyder inte att det inte finns barn där då du kan gå vart du vill på ön. Personligen tycker jag vattenvillorna är överreklamerade, välj ett boende på stranden istället eller dela upp vistelsen. Nu hade vi turen att hitta ett superpris med allinc och valde det men det är inte värt pengarna, du lär hinka i dej rejält för att det ska löna sig och vinet är inte det bästa. Har för mej att skillnaden var 10000kr extra för de tvåveckorna för allinc och jag räknade ut när vi kom hem att om jag hade betalat för drickat så skulle det bli runt 6000kr.
Det beror ju också på vad ni vill göra på ön, sola och bada eller ni kanske är intresserade av dyka/snorkling?
Öar som har funnits på min lista är, Kommandoo som är barnfri, Angaga, Bathala ( budget men bra snorkling), Kurumba (ligger 10 minuter med speedboat från flygplatsen), Kudafushi som vi åker till i september.
Tänk på att Jan-feb är högsäsong och lika med skyhöga priser och det kan vara en bra idè att boka så fort som möjligt, boenden tar slut fort.