Vietnamn under februari (Tet)

Av Hildel
6 nov. 2014 15:03
Visningar: 717
Någon som har erfarenhet hur det är att besöka vietnamn de två första veckorna i februari? Med tanke på Tet (deras nyår)
Läst att allt ska bli krångligare och dyrare. Borde vi välja ett annat Land eller är det inget man bör bry sig om? :)
20 nov. 2014 20:36
Det blir dyrare under Tet. Innan Tet kommer det bli kaos i trafiken. Vad är ditt mål att resa till Vietnam? Jag menar att du vill känna vår kultur eller historia eller någonting annat. Jag kan ge dig lite mattips om du vill.
Av Hildel
23 nov. 2014 15:06
Planen just nu ser ut att först flyga till Saigon för att uppleva lite kultur, har läst om tunnlarna etc. Hoppas även på bra shopping där? är sugen på bland annat Nike. Kommer som sagt att flyga dit i slutet av januari/början av feb. Har läst ngnstans att många butiker slår igen under denna period? stämmer det?
Efter det tänkte vi flyga till Nha Trang på sol och bad semester, åka på utflykter osv.
Även läst att de är smart att boka inrikesflyg från sverige samt hotell i Nha Trang samtidigt då de snabbt blir fullbokat.

Efter det är planen att flyga till Phuket i Thailand! Hur tycker du att de låter? Borde vi välja ett annat land/andra ställen under denna perioden? (Kommer isf stanna i Vietnamn 14-15 dagar så vi slipper söka visum och biljetten till Thailand kommer vara bokad innan vi beger oss.
Tacksam för svar
24 nov. 2014 11:01
Det låter bra faktiskt. Cu Chi tunnlarna är imponerande. I vet inte var är bra för shopping i Saigon. Jag vill varna bara att det finns många fake varor i Vietnam. Försiktig. Ingen aning om hotel i Nha Trang. Nha Trang är definitivt ett bra val för sol och strand etc.

Du kan hitta många turer på Đề Thám gatan, Saigon. Till exempel om du vill känna till en religion som bara finns i Vietnam, "Cao Đài" religion, får du ta en tur till Tây Ninh, inte långt bort from Saigon.

Under Tet äter man (båda i Norra och Södra) speciell mat, till exempel: "bánh tét", "giò, chả", "canh măng", "nem rán", "xôi". Du kan köpa "bánh tét", "giò, chả" i marknad. " xôi" finns på gatan. Men de andra finns bara hemma hos någon tror jag. "Nem rán" och "xôi" är omtyckta av utländska. Min kille tycker om de också. För att få smaka rätterna, kanske är det bra att kontakta någon på Couchsurfing. Vietnamesiska tycker om utländska. Varför vet jag inte. Man bör ändå vara försiktig när man väljer bekant.

Mat i Saigon är inte lika som vad vi äter i Norr var jag kommer ifrån. Då har jag inte många tips om mat där. Som jag vet i Nha Trang får man äter god skaldjur.

Jag vill varna dig: försiktig med grönsaker i Vietnam, super giftiga. Bonde i Vietnam använder för mycket giftiga medel att döda insekter och tvinga grönsaker växa fort. Om din mage är inte van vid gift så det är bäst att strunta i sallad. Kolla på den här länken att se hur vi kämpar emot situationen:

http://rausach.com.vn/forum_posts.asp?TID=9570

Vi planterar grönsaker hemma. Ägaren till gården är en snäll, smart och kreativ kille. Om du är sugen på grönsaker där, kanske får du hälsa på honom och kolla hur folk bor i Vietnam och tar lite grönsaker till hotellet gratis.

Så länge kommer jag på bara så. Hopas att du förstår vad jag menar.