Verona

Av Lundmia
3 okt. 2010 17:09
Visningar: 2824
Hej! Var ska man i Verona om man vill bo "centralt" dvs där affärer och restauranger ligger. Ligger det historiska Verona på samma ställe?
Av Sjalen
4 okt. 2010 11:32
Ja - den stora shoppinggatan ligger mellan Arenan och torget med Romeo och Julias hus. Själva bodde vi halvvägs mellan järnvägsstationen och centrum och det var perfekt för oss som gjorde dagsturer med tåg också. Tog högst tio minuters promenad så var vi vid Arenan. Men vill du bara bo mitt i smeten så ja, då har du shoppingen precis vid sevärdheterna.
Av Lundmia
4 okt. 2010 18:43
Tusen tack för hjälpen! Vad bodde ni på för hotell?

Är det någon annan som bott på något bra hotell i Verona? Vi siktar gärna på ett centralt hotell.
Vi har lite funderingar på ett hotell som San Luca, är det någon som bott där? Viktigast för oss är en bra frukost.
Av Mmea
4 okt. 2010 21:08
Vi bodde på denna B&B:
http://www.residenzacarducci.com/suites_verona_en.htm

Vi var mycket nöjda. Rummet var fint och stället ägs av en trevlig, pratsam italiensk dam och hennes betydligt mindre pratsamme amerikanske man. Till frukost serverades ägg, bröd, marmeland/ost/skinka, yogurt, the/kaffe och juice. Det ligger så att man har allt man vill se i Verona inom gångavstånd men utan att man blir störd av alla de turister som är mer kvällspigga än man själv är. Stället ligger dessutom mitt emot ett trevligt vinotek där man kan prova hur många fantastiska italienska viner som helst glasvis!

Av Sjalen
5 okt. 2010 11:29
Vi bodde på hotell Siena:

http://www.hotelsiena-verona.it/

Damen i familjen var inte den gladaste men farbröderna som jobbade kväll var coola. Frukosten var bättre än den kan vara i Italien så där fanns mjuka frallor, lite marmelader och annat pålägg, helt ok kaffe, nutella och lite annat. Rummet vi fick var fräscht och fint och hade fransk balkong mot en tyst innergård även om det bara är ett tvåstjärnigt hotell så förutom TV och badrum så hade det ingen övrig service men det behövde vi inte utan åt på stan osv. ändå.