Venice eller Santa Monica beach?

Av Rebnov
6 mars 2016 02:29
Visningar: 1262
Hej!
Vilket är bäst/rekommenderas?
Venice beach eller Santa Monica?

Vi ska börja vår resa med att sova några nätter vid havet för att sedan bo några i West Hollywood å se all the sights innan vi börjar vår resa runt Kalifornien.

Undrar vad som är mest nice? Lite strand, kolla på folk och gå ut och ta nån öl på kvällen.
Om man skulle vilja hå ut någon kväll på club finns det något där? vart är det mest folk på kvällarna?

Är det ett projekt att ta sig in till Hollywood ifrån strandsidan?
6 mars 2016 09:26
Hej.
Venice tycker jag är lite mer party, många butiker. Var där på dagen och kollade inte in någon club.
Santa Monica är mer familjärt, och beachen var trevligare. På piren finns butiker och matställen.
Lättast var att ta sig med buss till Hollywood, linje 704 kostar 2 dollar per tur, oavsett hur lång du åker.
Du åker längs Santa Monica Blvd, passerar bl.a Beverly Hills. Hoppa av vid Vine street, därifrån är det ca 1,5km till Walk of fame, men tror det var buss 210 som man hoppa på om man inte vil promenera lite.
6 mars 2016 11:36
Jag tycker Santa Monica är trevligast, där finna lite av varje. Ganska jobbigt att ta sig till Hollywood, men inget projekt, dock tar det cirka 45 min att köra, mer eller mindre, beroende på trafik, vilket man kanske inte tror om man kollar på kartan.

Att åka buss i L.A. är inget jag har gjort, men vad jag har förstått på vänner som har varit där betydligt mer än mig så är det bara hopplöst och jättejobbigt att inte ha egen bil när man är i L.A.
6 mars 2016 15:54
Jag tyckte det var toppen att åka buss. Enkelt och du får se så mycket mer av omgivningarna än om du ska köra bil, då du behöver ha koll på trafiken. På så sätt fann jag flera områden som jag senare besökte. Du kan lätt ta dig från Santa Monica till Downtown för 2 dollar. Med 733 kan du ta dig från Venice beach till downtown. Denna linje och 704 tar dig alltså runt La. Jag reste ensam, men skulle aldrig komma på tanken att hyra bil i LA.
Men det är jag det hahaha..
Av Rebnov
7 mars 2016 00:32
Tack för alla svar!
Jättebra tips! :)
7 mars 2016 07:20
Venice mer laid back och coolt, StaM mer upscale och tillrättalagt. Båda trevliga på sitt sätt.

Rek'ar bil för LA är otroligt vidsträckt. Har åkt 'kommunalt', men trafiken är så där och har du inte koll kan du hamna i en del ganska skumna områden.
7 mars 2016 10:00
Hej.
Oavsett vilket färdmedel du använder dig av, så planera i god tid resan.Kolla ev buss/tåglinjer, bekanta dig med dem, eller det allmänna vägnätet om Du väljer att hyra bil.
Ha det så trevigt på resan.
/Jens