Venedig var bedårande vackert!

Av Desires
28 sep. 2012 16:54
Visningar: 1650
Nyligen hemkommen från denna läckra stad som jag blev helt hänförd av, det kändes nästan som att vara med i en film när man satt där i en vaporetto längs med canale grande - underbar miljö! Vi bodde i en jättefin egen lägenhet 2 meter ifrån vattennivån vid kanalen, hade otroligt fin utsikt över båtlivet som dominerar Venedig!

Om du vill kan du titta in här och se många foton (och tips!) från denna mycket speciella stad!
http://www.desires.se/#post156
Av Annl
29 sep. 2012 07:18
Så roligt att du uppskattade denna fantastiska stad.

Blev det en gondoltur?
Av Desires
29 sep. 2012 08:54
Nej Anni, det blev det tyvärr inte - många andra båtturer gjorde vi, dock ej i gondol....Blev inte tillfälle till det (vi var där knappt 3 dygn, sedan Garda). Men jag kan verkligen förstå att det är speciellt att åka gondol i denna fantastiska miljö - så visst skulle vi ha gjort det, som du rekommenderade!! Det får bli nästa gång! Trevlig helg!
Av Annl
29 sep. 2012 09:10
Det finns ju alltid saker som man inte hinner med men det kan man ju som en möjlighet - för att komma tillbaka...

Trevlig helg till dig också!
Av Mpc
29 sep. 2012 11:44
Tycker mycket om Venedig men det är för dyrt att stanna i stan
Av Desires
29 sep. 2012 19:55
Antar att du med det menar att själva boendkostnaden är lite dyrare i centrala Venedig än på andra turistorter i Europa.

Vi bodde i en trevlig liten lägenhet precis vid Canal Grande för ca 1.300 SEK per dygn, vilket vi tyckte det var värt. Visst är det dyrt, men inte tillnärmelsevis lika dyrt som i Stockholm t ex. Det var underbart att bo så nära kanalerna och se båtlivet intill fönstrena som vette mot kanalen. Denna lägenhet var gjord för 4 personer egentligen, men tycker själv att den egentligen passade bäst för 2 personer, är man 4 här får man bädda upp en bäddsoffa i ett ganska litet "allrum". Men mysigt att bo i lägenhet här, köpte deras goda prosciutto, ostar, ägg, färskt bröd och dyl i super market, så vi åt god frukost varje dag.

Men luncherna och middagarna intogs på restaurangerna i centrala Venedig. Och det var inte alls så dyrt som många sagt till mig innan. Vi hade inga som helst problem att hitta restauranger i mysig miljö som hade god mat och dryck till bra priser, det enda område vi undvek var San Marco. Där är det dyrt, men överallt annars i de centrala delarna hittade vi trevliga restauranger med prisvärdig mat - och dryckerna därtill är ju mycket billigare än i Sverige. Vi betalade ca 15 EUR för en flaska jättegott italienskt vin, tar du husets vin som ofta är riktigt bra, kostade det bara 8-10 EUR för en liter....

Vill du läsa mer om vår resa i Venedig o är intresserad av hur denna lägenhet såg ut, kan du titta in här
http://www.desires.se/#post156

Kan tycka så här i efterhand att det är lite beklagligt att Venedig har fått ett rykte om sig att vara så oerhört dyrt. Jag tyckte inte att det stämde som sagt, men det är väl olika var man hamnar kanske.
Vill också tillägga att på alla restauranger vi såg fanns det menyer med priser utanför, vilket gör det ganska lätt att undvika de dyraste.

Venedig är en mycket unik och sagolikt vacker stad, så jag tycker verkligen ni ska åka dit!