Västindien / karibien tips

Av Inch
20 okt. 2013 16:05
Visningar: 2173
Hej, tänkte åka med mina barn till karibien eller området där nere runt jul o nyår. Är det någon som har ett bra tips på något lugnt o skönt ställe utan för mycket turism?
Hur fungerar det med boende? Kan man liksom i Thailand eller exv Grekland bara resa ner utan att ha förbokat boende? Är det lätt att få tag i boende?Tacksam för tips och råd.

Mvh
Ingvar
21 okt. 2013 09:02
De flesta turister till Dominikanska Republiken åker nog och bor på All Inclusive vid någon av strandorterna. Visst lär man kunna söka runt efter boende på plats även under peak season, men har man flera barn med sig kanske man föredrar att ta det säkra före det osäkra? Dessutom landar man med reguljärt flyg i Santo Domingo, huvudstaden, är det en farlig stad med mycket mord, rån, våldtäkter och kidnappningar. Åker man med charter landar man direkt i t.ex Punta Cana och dessa turistområden. Så frågan är vad ni är ute efter. Äventyr utanför turistområdena (mer farligt) eller hålla er till turistområdena som nog är ganska trygga relativt sätt.

Ett tryggare alternativ vore annars Kuba. Det är även en mycket billigare land. Dock finns det inte lika mycket service att tillgå. Har man bebisar till exempel skulle jag ta med allt från blöjor och barnmat i baggaget, om jag reste till Kuba. Det kan vara svårare att hitta vart man ska köpa vissa artiklar i Kuba då det inte riktigt finns stora heltäckande affärer/supermarkets.
Av Inch
22 okt. 2013 07:11
Tack för svaret. Mina barn är tonåringar så vi klarar oss undan en hel del förnödenheter. Men det var bra info du gav, precis sådant som man behöver tänka på
Ingvar