Vart ska vi åka?

17 feb. 2018 17:19
Visningar: 702
Jag och min kille har tänkt att vi ska åka på en veckas semester nu i sommar till Italien, men ingen av oss har tidigare varit där och behöver därför lite tips.

Vi är ute efter ett ställe där vi kan ligga och slappa på stranden på dagarna men även ha möjlighet att gå på restaurang under kvällen där det finns lite "uteliv". Vi är inte ute efter något klubbliv utan där det kan finnas lite barer eller festligare restauranger.

Tack på förhand!
11 mars 2018 16:54
Jag har besökt Italien 17 gånger och skulle varmt rekommendera Gardasjön. Främst staden Garda och Bardolino, men Torbole som ligger längst norrut vid sjön är också väldigt fint.
15 mars 2018 15:05 (redigerad)
Hej!
Har också varit runt i Italien en hel del från norr till söder. Vi har rest runt med tåg och även med bil. Italien. Italien är verkligen underbart och vi återvänder år efter år. Vi har valt att inte återvända till samma plats utan åker till olika ställen varje gång. Det är verkligen svårt att rekommendera ett speciellt ställe eftersom det finns så många fina platser att se. Både vid kusten och i inlandet faktiskt. Men eftersom ni vill ha sol och bad och även kvällsmys med restauranger och barer så skulle jag rekommendera medelhavskusten eftersom jag tycker den är vackrast. 😌 Jag brukar söka mycket på nätet efter bilder och info och bestämma resmål därefter och det brukar bli bra. Åker inte på charter alltså utan bokar flyg och hotell var för sig. Som i somras t.ex. Då flög vi till Bergamo och åkte tåg till Desenzano vid Gardasjön där vi bodde i en vecka och gjorde dagsutflykter därifrån med buss och båt. Sedan tog vi tåg till Rapallo vi kusten och var där i en vecka. Ett annat år flög vi till Treviso och tågluffade därifrån till Pescara, Otranto, Gallipoli, Matera, Salerno, Pisa och tillbaka till Treviso. Vi stannade några dagar på varje ställe och gjorde utflykter därifrån. Alla ställen har sin charm. Fast Salerno var inte nåt jag kan rekommendera direkt.. Men inte långt därifrån finns den vackra Amalfikusten som tyvärr vimlar av turister.. Kan däremot rekommendera Apulien eller Kalabrien. Inte lika turistiskt. Finns många trevliga orter på Italiens klack. Man flyger antingen till Bari eller Brindisi. Tropea i Kalabrien är en fantastiskt vacker stad. Flygplatsen ligger i Lamezia Terme. I Apulien finns riktiga pärlor som Otranto, Gallipoli, Monopoli, Polignano a mare, Trani.
Men jag skulle som sagt kika runt lite på nätet.. Det finns många fina platser på både Sicilien och Sardinien också. ☺️
Hoppas ni hittar vad ni söker och får en oförglömlig resa. Mvh, Karin
15 mars 2018 15:47 (redigerad)
Du har fått rekommendationer på både Garda och Comosjön, vilka är fantastiska destinationer med allt som du söker, förutom stränderna.

Alassio är mysigt och har vettiga stränder och en mysig liten stad. Har bott i Garlenda, inte långt ifrån Alassio. Recension här: https://www.thinkingoftravel.com/review-la-meridiana-resort-in-garlenda-italy/

Stränderna i Apulien är stora, breda men Apulien är en helt annan upplevelse. Lite av Italiens bakvatten, fast på ett bra sätt. Om ni väljer Apulien, missa inte att bo på en Masseria. Jag testade Masseria Il Frantoio, inte långt från Ostuni. Recension här: https://www.thinkingoftravel.com/review-masseria-il-frantoio-ostuni-puglia/
15 mars 2018 20:10
Ja, naturligtvis är det jättefint på italienska rivieran också i städer som Alassio och Dianomarina. Men nog är det trångt på stränderna där under sommaren. Vilket det ju är på många andra ställen också.. I Cinque terre har det ju gått så långt att de infört begränsningar för hur många turister de kan ta emot.
9 apr. 2018 22:28
I Rimini hittar ni det mesta. Lång, bred och fin strand, massor av restauranger, uteliv, en gammal fin stadsdel med mysiga gränder och restauranger. Ni flyger till Bologna, med byte i München. Därefter tåg till Rimini. Från Bologna går det även tåg till Venedig, om ni vill göra en dagsutflykt dit (man hinner mer än man tror om man startar tidigt på morgonen). San Marino når man med en busstur på 45 min från Rimini. Hoppas ni får en härlig resa!