Vart ska man åka i Kroatien?

Av Tina67
7 juni 2010 19:11
Visningar: 15135
FUNDERAR PÅ ATT BILA TILL KROATIEN SOMMAR, BEHÖVER RESTIPS. VAR BADAR MAN BÄST? FÖRSTÅR JU ATT DET ÄR KLIPPOR ELLER STEN STRAND. BEHÖVER REKOMENDATIONER. VILKEN ÄR DEN FINASTE PLATSEN I KROATIEN???
Av Tulip
8 juni 2010 06:16
Hej!

Åk till Split och ta färjor ut till öarna därifrån.

Vackrast av alla är Korkula och Hvar, men Brac har den absolut finaste stranden (sten), Zlatni Rat, goggla bilder så förstår du. Mkt turister där dock. Bäst är att bada där på eftermiddag/kväll eller natt då är det tomt och så vackert :) Om du tar färjan från Split till Barc kommer du till staden Supetar vilket är halvtråkigt och rätt turistigt, sov där en natt och ta sedan bussen (ca 1 h) till Bol, där Zlatni Rat ligger. Helt UNDERBAR hamnstad.

Hvar är fullt med lavendel och super fina bergsvägar, staden Hvar är dock full av rika turister boendes på yatcher, vilket iofs inte behöver vara helt fel... Vis ska också vara fint men där har jag inte varit runt spec mkt.

Kolla vidare själv på http://kroatienguiden.se/oar.php, eller googla, det är smart att vara lite påläst innan du åker så vet du vad du ska fråga efter. I Splits hamn är det annars relativt svårt att få information, alla är rätt stressade och det är mkt folk, iaf under sommaren.

Hoppas du får en underbar resa, Kroatien är världens bästa semesterland :)
Av Mslane
11 juni 2010 17:16
Hej,
Beroende på vad du är ute efter förstås. Ett ställe som är otroligt härligt är Makarska, på Kroatiska rivieran strax söder om Split - med de vackra Biokovobergen som fond, små stränder, strandpromenad och restauranger. Det turkosblå och klara havet här sägs även vara bland det renaste på jorden!
Norra Kroatien och Istirenhalvön är förstås mest lättillgängligt med bil och här har du en mängd trevliga kroatiska orter som Opatija, Rovinj och Porec samt de vackra öarna utanför som Vis och Losinj.

Ha en härlig resa!
19 maj 2011 17:50
Hej Tina?
Har du varit i väg ochb hur gick resan?