Vart resa i oktober/november 2011

Av Bonusen
14 feb. 2011 13:26
Visningar: 7719
Hej!

Jag och min sambo ska resa tillsammans med våra barn på 8 och 12 år.
VART reser man i oktober/november? Maximalt två veckor.

Vill helst inte åka till något ställe där det är enbart turister. Men, finns det inga andra vettiga tips så funkar ju det också.

All inclusive eller inte spelar inte så stor roll.

Jag är supertacksam för massor av härliga tips på bra resor med barn.

TACK på förhand!
14 feb. 2011 13:37
Vad vill Ni ha ut av resan? Går inte att ge tips utan att veta vad Ni vill ha, inte bara vad Ni inte vill ha.
Precisera lite så får Ni garanterat mycket bättre och relevantare tips, just nu stämmer nästan alla resmål in på frågan ;-)
Av Bonusen
14 feb. 2011 15:13
Sorry!

Vi vill resa till värmen. Sol, bad och mys.
En eller två veckor. Umgås, ha roligt, koppla av.

Var är det säsong för sol och bad under den perioden och var är trevligast mysigast, härligast, roligast att åka...?

Det är första gången jag åker på en sådan resa med barn. Tjejerna är mina bonusar men jag kallar dem för mina barn ;-) och vi har aldrig varit på solsemester tillsammans förut.

Tack igen!
14 feb. 2011 15:32
Förstår det som att Ni vill ha lite genuint, inte turistgetto.
LarnacaCypern är en trevlig stad och Cypern är lagom varmt vid den tiden, men favorit för oss är Puerto de la CruzTeneriffa, Båda ställena är riktiga städer med övervägande lokalbefolkning, man kan äta genuin mat men det finns även turistanpassat om man känner för det. I Puerto badar man framförallt i de jättestora bassängerna med havsvatten var 11 år själv första gången vi var där och älskade det redan då (finns stränder men det är ofta mycket vågor). Teneriffa är oerhört vacker och man kan göra utfärder upp i bergen med enormt varierande landskap, allt från urskogar till månlandskap (filmen Apornas Planet spelades in här) och pittoreska byar .
I Puerto ligger Loro Parque som är en fantastisk park med bl.a Späckhuggare, Delfiner, Pingvinarium, Hajakvarium Orkidéhus och massor av olika papegojor så klart.
16 feb. 2011 09:40
Håller med om att Teneriffa är ett kanonresmål och jag har varit på alla kanarieöar och vad som än skrivs överallt så finns fortfarande ganska lugna orter med ganska få turister på sina håll och ibland får jag känslan av alla klagomål beror på att det inte är "fint nog" att åka till kanarieholmarna och vill man ha lugn och ro varför bokar man då boende mitt i turistsmeten? det är som att döma ut hela sverige bara för att man tycker att stockholm är överbefolkat ha ha!.

Det finns faktiskt massor av vackra och intressanta platser både på teneriffa och de andra öarna om man bara tar sig på sidan av så att säga och klimatet är ju verkligen kanon,inte jätteexotiskt men det är möjligt att knåpa ihop en riktigt fin och billig resa till ex. teneriffa om man bara har litet fantasi och har upptäckarlusten i behåll.
Citerat från floridasidanse:
Förstår det som att Ni vill ha lite genuint, inte turistgetto.
Larnaca på Cypern är en trevlig stad och Cypern är lagom varmt vid den tiden, men favorit för oss är Puerto de la Cruz på Teneriffa, Båda ställena är riktiga städer med övervägande lokalbefolkning, man kan äta genuin mat men det finns även turistanpassat om man känner för det. I Puerto badar man framförallt i de jättestora bassängerna med havsvatten var 11 år själv första gången vi var där och älskade det redan då (finns stränder men det är ofta mycket vågor). Teneriffa är oerhört vacker och man kan göra utfärder upp i bergen med enormt varierande landskap, allt från urskogar till månlandskap (filmen Apornas Planet spelades in här) och pittoreska byar .
I Puerto ligger Loro Parque som är en fantastisk park med bl.a Späckhuggare, Delfiner, Pingvinarium, Hajakvarium Orkidéhus och massor av olika papegojor så klart.