Vart resa i oktober/november 2011

Av Bonusen
14 feb 2011 13:26
Visningar: 7641
Hej!

Jag och min sambo ska resa tillsammans med våra barn på 8 och 12 år.
VART reser man i oktober/november? Maximalt två veckor.

Vill helst inte åka till något ställe där det är enbart turister. Men, finns det inga andra vettiga tips så funkar ju det också.

All inclusive eller inte spelar inte så stor roll.

Jag är supertacksam för massor av härliga tips på bra resor med barn.

TACK på förhand!
14 feb 2011 13:37
Vad vill Ni ha ut av resan? Går inte att ge tips utan att veta vad Ni vill ha, inte bara vad Ni inte vill ha.
Precisera lite så får Ni garanterat mycket bättre och relevantare tips, just nu stämmer nästan alla resmål in på frågan ;-)
Av Sjalen
14 feb 2011 14:44
Precis. Jag kan skriva München t.ex.
Av Bonusen
14 feb 2011 15:13
Sorry!

Vi vill resa till värmen. Sol, bad och mys.
En eller två veckor. Umgås, ha roligt, koppla av.

Var är det säsong för sol och bad under den perioden och var är trevligast mysigast, härligast, roligast att åka...?

Det är första gången jag åker på en sådan resa med barn. Tjejerna är mina bonusar men jag kallar dem för mina barn ;-) och vi har aldrig varit på solsemester tillsammans förut.

Tack igen!
14 feb 2011 15:32
Förstår det som att Ni vill ha lite genuint, inte turistgetto.
LarnacaCypern är en trevlig stad och Cypern är lagom varmt vid den tiden, men favorit för oss är Puerto de la CruzTeneriffa, Båda ställena är riktiga städer med övervägande lokalbefolkning, man kan äta genuin mat men det finns även turistanpassat om man känner för det. I Puerto badar man framförallt i de jättestora bassängerna med havsvatten var 11 år själv första gången vi var där och älskade det redan då (finns stränder men det är ofta mycket vågor). Teneriffa är oerhört vacker och man kan göra utfärder upp i bergen med enormt varierande landskap, allt från urskogar till månlandskap (filmen Apornas Planet spelades in här) och pittoreska byar .
I Puerto ligger Loro Parque som är en fantastisk park med bl.a Späckhuggare, Delfiner, Pingvinarium, Hajakvarium Orkidéhus och massor av olika papegojor så klart.
16 feb 2011 09:40
Håller med om att Teneriffa är ett kanonresmål och jag har varit på alla kanarieöar och vad som än skrivs överallt så finns fortfarande ganska lugna orter med ganska få turister på sina håll och ibland får jag känslan av alla klagomål beror på att det inte är "fint nog" att åka till kanarieholmarna och vill man ha lugn och ro varför bokar man då boende mitt i turistsmeten? det är som att döma ut hela sverige bara för att man tycker att stockholm är överbefolkat ha ha!.

Det finns faktiskt massor av vackra och intressanta platser både på teneriffa och de andra öarna om man bara tar sig på sidan av så att säga och klimatet är ju verkligen kanon,inte jätteexotiskt men det är möjligt att knåpa ihop en riktigt fin och billig resa till ex. teneriffa om man bara har litet fantasi och har upptäckarlusten i behåll.
Citerat från floridasidanse:
Förstår det som att Ni vill ha lite genuint, inte turistgetto.
Larnaca på Cypern är en trevlig stad och Cypern är lagom varmt vid den tiden, men favorit för oss är Puerto de la Cruz på Teneriffa, Båda ställena är riktiga städer med övervägande lokalbefolkning, man kan äta genuin mat men det finns även turistanpassat om man känner för det. I Puerto badar man framförallt i de jättestora bassängerna med havsvatten var 11 år själv första gången vi var där och älskade det redan då (finns stränder men det är ofta mycket vågor). Teneriffa är oerhört vacker och man kan göra utfärder upp i bergen med enormt varierande landskap, allt från urskogar till månlandskap (filmen Apornas Planet spelades in här) och pittoreska byar .
I Puerto ligger Loro Parque som är en fantastisk park med bl.a Späckhuggare, Delfiner, Pingvinarium, Hajakvarium Orkidéhus och massor av olika papegojor så klart.
Väder Asien Oktober/November och ställen
Asien Bergevelina, 21 mar 2017
Updaterad av Annaph123 för 9 veckor sedan
3
Jag är sugen på att göra en Asienresa i oktober/november och undrar hur vädret är i Kina, Malaysia, Bali, Filippinerna och Thailand under dessa månaderna. Tacksam för alla svar och om ni har tips på andra länder eller speciella ställen som är ett måste är jag evigt tacksam. Jag gillar både ...
Florida 19 okt- 7 nov - Vår resa. Med tips
USA Hbitto, 8 nov 2016
Updaterad av Marcus_p för 24 veckor sedan
4
Hej! Nu är vi nyligen hemkomna från vår resa i Florida, tänkte delge lite tankar och tips. Resan såg ut så här: Först två nätter i Ft Lauderdale. Detta pga att vi skulle gå på hockey där. Om man planerar det så rekommenderar jag att man lägger lite extra på bra platser, upplevelsen blir mycket ...
Florida 19 okt- 7 nov
USA Hbitto, 19 jun 2016
Updaterad av Hbitto för 47 veckor sedan
15
Hej! Vi har köpt biljetter till Miami den 19 okt - 7 nov i år. Under 11k för två med BA :) Har gjort en tidig planering nu och skulle gärna ta emot tips/råd. Så här ser det ut nu: 19-22 okt. Miami Beach En dagsutflykt till Everglades + "landa" 22 okt kör vi till Key West och stannar där nere i ...
Vädret i Phuket okt-nov
Thailand Thinthin, 22 apr 2016
Updaterad av Thinthin för 1 år sedan
2
Hej, Vi är 2 vuxna och 2 barn, 4 samt 8 år som har tänkt och åka på semester ner till Phuket sista veckan i oktober till mitten av november. Någon som har varit i Phuket förra året under samma månad och vet hur vädret såg ut? ... Thinthin: >Citerat från M_olsson: >>Citerat från Thinthin: >> ...
Orkansäsong i oktober/november
USA Marief, 19 feb 2016
Updaterad av Ami1 för 1 år sedan
14
Hej jag och min familj tänkte åka till Florida i slutet på oktober och början på november. Vi tänkte börja i Orlando och sedan åka vidare till västkusten. Till Anna Maria Island 1 vecka och sedan ner till Sanibel. Min fråga är om det är någon som reste hit vid den tidpunkten och hur vädret brukar ...
Tanzania-safari + Zanzibar i okt-nov 3v???
Tanzania Miliam, 14 jul 2015
Updaterad av Ixploretheworldcom för 1 år sedan
26
Hej vänner!! Det börjar närma sig okt och vår resa till Tanzania och Zanzibar... Jag har ställt en del frågor och fått lite svar men är här ingen för att fräscha upp mig för att inte missa någon info... Vi är 4 vuxna och 3 barn 10,11,7 år ... ¨Vi har bokat flygstolar men inga boenden... ...