Värt pengarna?

Av Rawkus
2 aug. 2012 01:51
Visningar: 4289
Jag har många gånger lockats utav att någongång få åka dit, då jag älskar vackra stränder sola & bada, men den stora frågan är om det verkligen är värt pengarna??? 2 personer i 2 veckor kostar bara det säkert runt 55000.60000.
Tycker absolut att det är värt att diskuteras, då det är otroligt mycket pengar det handlar om, som man inte kastar i väg bara sådär??

Menar, det finns ju mycket billigare alternativ tex Thailand, Karibien etc..
Jämförbart eller ej ? Om vi nu enbart snackar stränder och hav.

Tack på förhand!
2 aug. 2012 17:07
Hej,

Nu har jag inte själv varit på Maldiverna, men om det nu är en dröm och det är stränder, sol och bad som lockar, så måste man ju inte skämma bort sig med alternativ som kostar 30000/pers.
Det finns gott om alternativ under 20.000 som är av väldigt god standard.

Gör en snabb sökning på t.ex. Expedia och kolla priserna. Jag hittar t.ex. Medhufushi Island Resort som är ett ***** hotell inkl. halvpension för 20556/pers (2 veckor).

Lycka till!

Mvh

Peter
Av Rawkus
2 aug. 2012 19:35
Okej tackar för tipset och vet att endel gör på detta sättet, men frågan lyder, blir det verkligen så mycket billigare ändå om man nu tex skall ha all inkl + boende + flyg i jämförelse med tex ving som ändå har okej priser på olika paketresor? Okej om man nu tex skulle komma undan med 2,3 tusen, så känns det ändå som att det kan kvitta, då man åtminstonde får en jäkla bra service utav Ving etc..

Rätt eller fel? Jag är inte direkt en person som resor bort, 3,4 veckor utan 1 max 2 veckor. Mvh
2 aug. 2012 22:48
Vilken service får du av Ving? De står ju knappast på flygplatsen i Male och väntar...
Av Rawkus
2 aug. 2012 22:53
Marie78

Okej där har du nog rätt, men i överlag så brukar ving ha en bra service utav mina tidigare erfarenheter :)
Ving, har väll någon personal på flygplatsen i Male och möter upp och berättar vart man ska?
Hur som helst, tjänar man så jäkla mycket mer att resa på egen hand? Försäkringar hit och dit är väll också det en jungel om man har rätt försäkringar eller ej? Hur lyder annars din åsikt i inlägget innan?
Mvh
2 aug. 2012 23:14
Hej igen,

Det är säkerligen inget större fel på Vings service, men den är inte värd en mellanskillnad på totalt 20.000 kr som vi nu diskuterar. Där finns garanterat lyxhotell med all incl. också som är bra mycket billigare än Vings alternativ.
Min erfarenhet är att man ofta tjänar en hel del genom att boka själv. Det är precis lika enkelt, med enda skillnaden att ingen charterbuss står och möter upp dig på flygplatsen. Försäkringar har du oftast via din hemförsäkring så det är inget du behöver bekymra dig för.
Jag skulle nästan vilja påstå att du får betala lika mycket för en charteresa till Thailaind som en reguljär till Maldiverna... Det skadar inte att jämföra. Många tycker det är läskigt de första gångerna, men du kommer bli förvånad över hur lätt det är att klara saker på egen hand.

Mvh
Av Rawkus
2 aug. 2012 23:38
Jag tar gärna emot lite tips om olika alternativ då det handlar om att boka resan själv.
Såhär lyder mina tankar, först och främst så måste du boka hotell och flyg och sidor som är tillförlitliga
bokar man på och där har jag ingen större erfarenhet?! Är det bättre att boka allting var och försig eller är det möjligt att boka flyg + hotell på samma sida med mycket alternativ och som minst ska vara lika billigt?

Hur som helst måste man börja i rätt ände och en själv som inte är sådär jättevan resenär känner sig hyfsat osäker :) Tacksam för tips och råd. Mvh
Av Rawkus
3 aug. 2012 00:04
+ pålitliga flygbolag med täckande resegarantier??
3 aug. 2012 00:22
Jag skulle påstå att alla bolag som flyger från Europa till Maldiverna är pålitliga, t.ex. Emirates, Qatar, Swiss, British Airways, Turkish Airlines...

Många av de sidor man bokar flyg på kan man även boka hotell på, eller så hittar du den ö du vill bo på och bokar det direkt på hotellets hemsida. Superenkelt.

Men när det gäller resmål som Maldiverna och liknande brukar man resa på egen hand även om man bokat med Ving, tror alltså inte att de har personal som väntar på flygplatsen. Men det är ju bara att fråga dem.

När du skriver resegaranti, menar du då paketreselagen? Då ska man boka det som paket, ja, men det är inte säkert att det räknas som ett paket bara för att du bokar hotell och flyg samtidigt.
Men ovanstående bolag lär knappast gå i konkurs inom de närmaste åren.

Indcenresor har också mycket med Maldiverna, men samtidigt kan man sätta ihop mycket själv. Du kan ju gå in på deras hemsida och kolla. Sen kan du skicka in en förfrågan och så kontaktar de dig.

Marie
Av Rawkus
3 aug. 2012 14:10
Marie78

Ifall något skulle hända tex föreseningar eller om man skulle bli sjuk m,m. Så att man därefter inte står med skägget i brevlådan :)

Många sidor, ja det kan man ju tolka lite hur som helst, men med expedia och booked borde väll ändå vara såpass pålitliga sidor kan man tycka?
Av Friss
5 aug. 2012 14:34
Hej!!
Har inte varit på Maldiverna, men nästa år blir det. Såg nu att Turkish airlines har flyg tur och retur för ca 4500:-, vilket är väldigt billigt, synd att vi redan bokat, annars hade vi sparat några tusenlappar..
Lycka till!!!
5 aug. 2012 22:51
Hej Rawkus!
Jag var på Mauritius -09, ön nedanför Maldiverna. Och tyckte den ön var överreklamerad. Men jag bokade i alla fall genom www.natresebyran.se (Nätresebyrån).

Lycka till!!
5 aug. 2012 23:49
Citerat från rawkus:
Marie78

Ifall något skulle hända tex föreseningar eller om man skulle bli sjuk m,m. Så att man därefter inte står med skägget i brevlådan :)
Jag har genom mina kort (betal och kredit) VISA resp AMEX reseförsäkringar som täcker just det du efterfrågar. Kolla vad ditt kort täcker när du betalar resan med det :)

Sen skall du inte glömma att de s k reseförsäkringar som du betalar för separat inte nödvändigt täcker det du drabbas av när du väl står där.
6 aug. 2012 16:29
Försäkringar har ju inget med att göra var du köper din resa, det kan du fixa separat. Om du har hemförsäkring har du en bra reseförsäkring där, annars finns på ditt kreditkort, som nämnts ovan. Även bolag som Gouda och Europeiska har reseförsäkringar man kan köpa.

Själv reser jag alltid bara med den som finns i hemförsäkringen. Ev. med kreditkort om jag råkat betala resan med ett sådant.
6 aug. 2012 18:58
Var på Meedhupparu i januari och det var underbart. Och det är mycket vackrare än Thailand och Karibien. Men smakar det så kostar det. Jag bokade genom Indcen resor, då de hade flera öar med bra priser. Jag tycker att du ska kolla vad som finns och jämföra priser. Jag har en hemförsäkring som har en bra reseförsäkring, så den fungerar bra
Lycka till!
Av Snurre
6 aug. 2012 19:56
Kolla med engelska resebolag,vi åkte med thomson i jan till maldiverna,sparade ca 30000kr.
svenska kronan håller sig väl mot pundet och euron.
Av Joakimn
7 aug. 2012 07:54
Bra inlägg där Snurre...
Sen överlag kan jag nog påstå att man kan tjäna runt 30% på priset genom egna bokningar och då framförallt vänta med att låsa sig hemmifrån..lös boende o resandet för de första dagarna hemmifrån /övrigt boende resande löser man på plats..finns alltid bättre lösningar på plats och en prutmån. Visst finns det svårigheter på ett såpass isolerat ställe som Maldiverna.Sen kanske man vill ha allt klart o blir lite lat om man bara ha 14 dagar..Vår familj har alltid rest på egna "ben" 17 långresor som alla ha löst sig efter hand..inga alinclusiv där inte..
Av Rawkus
7 aug. 2012 08:48
Okej tack så hemskt mycket för alla svar. Jag ska kolla upp era tips lite närmre. Så det går många utländska flybolag även ifrån Stockholm och GBG??
7 aug. 2012 11:50
Citerat från rawkus:
Okej tack så hemskt mycket för alla svar. Jag ska kolla upp era tips lite närmre. Så det går många utländska flybolag även ifrån Stockholm och GBG??
Tänk på att alla flygbolag inte flyger från Sverige, men att de ingår i allianser som i så fall tar dig från Sverige till en annan flygplats i t ex Europa som tar dig vidare. Så du har stora möjligheter att välja vilka du vill flyga med!
Av Msdr
7 aug. 2012 19:37
Rawkus, vi har ju diskuterat detta lite (Mexiko vs Maldiverna) och jag tyckte definitivt att vår resa dit var värd pengarna (kombo med Sri Lanka, där det å andra sidan var väldigt billigt), men det var absolut inte den mest prisvärda resa vi har gjort, man kan få mycket mer för pengarna!
Det är inte dyrt att flyga dit, men det är ju dyrt att bo på resort, även om det var himla gött att det verkligen var all inclusive!
Om du just är vldigt nyfiken på Maldiverna efter att ha sett bilder och så, då tycker jag definitivt du ska gå på den känslan och åka dit, annars kommer du ändå vilja åka dit på nästa resa ;)
Av Rawkus
8 aug. 2012 08:23
Msdr: Alltid trevligt och intressant att höra andras åsikter för och emot då alla tycker olika och inget personligt emot dig :-) Jag har nog som sagt inte lust att slänga 30 tusen i sjön bara sådär utan blir nog att isf dra dit då det är som billigast boenden där kanske på min 30 års dag eller något. Jag har nog iaf fått lite hum om hur jag ungefär ska gå till väga för att boka resan. Först boende kanske helst att man först tar och mailar dom och sedan flygbiljetten tur & retur? All inkl går väll lika bra att ordna på plats? Det där med billigast flygbolag finns det väll bra och vettiga söksidor för kanske några tips? Betalning utav sjöflyg hur går man till väga där? Tack på förhand!
8 aug. 2012 10:54
Sjöflyget bokas oftast av det hotell/ön du har valt. Jag flög med Qatar från Stockholm till Doha och sedan byte av plan i Doha och därifrån till Male.Men som du sa så finns det många alternativ. Min resa med avresa den 2/1, totalt 26.250:- per person. Då ingick flyg, sjöflyg och hotell med all inclusive.
8 aug. 2012 17:55
Huruvida det är värt de stora pengarna eller inte beror väl på vilken typ av service och extravagans man uppskattar - Att betala dyrt för att få den ultimata upplevelsen i förhållande till att betala så lite som möjligt och bara få en schysst resa s a s? Eller för den delen betala nånting mittemellan och vara nöjd :)
Det är ju totalupplevelsen som räknas!

Jag betalar gärna lite mer för att vid en dylik resa (drömresa till paradiset t ex) få andnöd när jag ser rummet istället för att ha betalat ganska mycket men ändå inte få t ex vattenhyddan och servicen med den lilla extra guldkanten. Man kanske går det en gång i livet? MEN även om man betalar dyra pengar kan man ju ha oturen att hamna på hotellet from hell där personalen inte gått charmkurs och där maten inte alls är så speciell. Därför är det ju extra viktigt när det handlar om så mkt pengar att jag t ex läser betygen på TripAdvisor eller Yelp!
Av Lialu
6 mars 2013 15:00
Värt det? JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Åker du t.ex. under hösten och inte väljer värtsa lyxresorten kan du få betala mer mänskliga priser, men oavsett är du förmodligen fast efter resan. the maldive bug har bitit dig! :-)

Thailand går inte att jämföra på samma dag. Inte ens samma månad. Tro mig.

Tips på prisvärda öar:

Kuredu
Filitheyo
Reethi Beach
Fihalhohi
Komandoo

Lycka till!

Linda/ maldivernakoll.se