Vart i NY ska man bo?

Av Jacki3
28 aug. 2016 23:58
Visningar: 454
Hej,

Jag funderar på att åka till NY i februari. Har inte varit där tidigare, så det blir första gången. Vill bo på Manhattan men frågan är vart? Vad är centralt?
29 aug. 2016 09:52
Hej Jacki3
Vi var i New York för nåt år sedan och bodde då på ett hotell som hette Hampton Inn Times Square North. Hotellet ligger på 8 avenyn, ungefär i nivå med times square. Vi tyckte det var både ett helt ok hotell och med ett bra läge på Manhattan med promenad avstånd till musikalerna på broadway, bra shopping och andra sevärdheter. Tunnelbana fanns närheten av hotellet.
Av Peter_o
29 aug. 2016 10:06
Citerat från Jacki3:
Hej,

Jag funderar på att åka till NY i februari. Har inte varit där tidigare, så det blir första gången. Vill bo på Manhattan men frågan är var? Vad är centralt?
Som du ser har jag ändrat din fråga lite, annars är den ju svår att besvara.
Du bör bo mellan ca 14th Street och 60th Street, men se till att det blir nära flera tunnellbanelinjer. Visserligen går man mycket i New York, men det betyder också att man bör åka en del, för att klara en vecka där.
Tunnelbanelinjerna (och bussarna) hittar du på www.mta.info och köp ett 7-dagars Metrocard för resorna.
/PeterO
29 aug. 2016 10:40
Jag valde bort Midtown denna gång och bor nära Wall Street. Men mina krav är söder om Central Park och inte i East Village. Tycker det är bra läge på Lower Manhattan också. Så får man ta tunnelbanan om man vill in till Midtown.