Vart åka i Thailand i nov? Ensam med 4-åring.

Av Smillen
15 aug. 2013 19:50
Visningar: 1814
Hej! Jag funderar på en resa till Thailand i nov, när i månaden spelar inte så stor roll, men tänkte vara borta två veckor, tillsammans med min fyraåriga son.
Är lite allergisk mot charter, men det verkar vara det billigaste alternativet när jag kollat runt, kan det verkligen vara så? Minst 26000 för oss om man ska bo ganska ok, det känns dyrt!

Skulle gärna ta emot tips på ställen att åka till - behöver inte vattenland o dylikt, vill mer se allt annat :-) Billigt flyg? Pålitlig sajt att boka boende?

Tacksam för tips och förslag!
Av Tipp1
15 aug. 2013 20:39
Hej :) Vill ge dej ett tips på ett hotell som ligger en liten bit utanför Kaoh lak Emerald Beach Resort & Spa, Khao Lak
Underbart fint hotell och en strand som är gudomlig:) fin pool också just dom har ju pool på inner gården som är kanon massa att göra för en 4åring:) vi bokade det själva och bokade flyget själv, Billigare blev det:) och sen fick alla på hotellet gratis mat å jätte god buffe:)
Ser att ving har den på sin sida:) mvh Tina
Helt säker kommer vi åka tillbaka dit:) fast nästa resa för oss blir mexico:)
Av Smillen
15 aug. 2013 21:09
Tack för det! Ska kolla upp det. :-) Bokade ni genom någon sajt eller resebyrå?

Mexico är såå härligt det också, inte lika fuktig värme. Dock dyrare :-/
16 aug. 2013 10:41
Hej!
Tipsar om att Norwegian har mkt bra priser på direktflyg t/r Bangkok i November. Tänk på att vädret kan vara lite instabilt i södra delarna av Thailand i Nov. Kan regna en hel del OM man har otur. Solsäkrast i området Koh Chang och öarna däromkring. Rekommenderar Koh Chang el varför inte Koh Samet. Går bussar direkt från flygplatsen och du kan boka alt på plats. Boende kan du boka via bl.a. www.sawadee.com, www.booking.com, www.agoda.com. Har funkat kanon för oss.
Lycka till! :)
Av Tittin
17 aug. 2013 09:33
mitt tips är att du bara tar en sista minuten charter flyg stol o bokar hotel därefter genom agoda hur smidigt o enkelt som helst vi har gjort så 8 ggr o varit upp till 8 personer o aldrig några problem....brukar kunna hitta flyg för 1995 kr ;)
Av Smillen
18 aug. 2013 21:24
Tittin, är det sant?! Brukar ni resa vid den tiden på året? Låter som bästa alternativet isåfall :-) SAmtidigt är det lite knivigt att ta semester och sen chansa på att det kommer platser på flyget känner jag. Men kanske värt att prova! :-)

Livelife, tack för tipset om vädret! Det sa de inget om på Ving...
Av Tittin
19 aug. 2013 20:33
Klart dom inte säger det på ving dom vill väl sälja dyrt.....vi har gjort så alla ggr men förbered dom på jobbet om semester innan beror ju naturligtvis på var du bor i sverige....självhar ja lika långt till både arlanda o landvettter o gardemoen i norge.....
Av Marilcj
19 aug. 2013 21:32
Säger som nån redan sagt, vädret kan fortfarande va lite ostabilt i södrare delarna i nov in i början på dec!
Sök flyg här på reseguiden...de senaste åren har vi hittat de billigaste här o var inte rätt för mellanlandningar, framförallt m tanke på att du åker m en liten, Qatar är jättemåna om barn.
Visst har Norweigan släppt billiga resor till BKK men sen tillkommer de avg på strax över 400 kr/håll/incheckat bagage samt för mat o dryck och då är de inte så billiga längre.
Vi har bokat m div olika sajter under årens lopp och aldrig haft problem mer än när vi boka stolar i sista stund m Fritidsresor, aldrig i hela mitt liv att jag kommer flyga m ett charterplan till Thailand igen.
Booking.com har många bra boende.
Koh Samet o Koh Chang hade jag riktat blicken mot i nov 😊

Vi har varit nere lite varierande fr nov-april under 8 år, har ett fast boende utanför HuaHin med tanke på hur smidigt det är att ge sig iväg några dagar, antingen söder ut el rätt över, boende löser vi i sådana fall på plats i Thailand.

26.000 låter mycket i mina öron
Av Smillen
26 aug. 2013 21:04
Tack alla för era svar! Nu lutar det mer åt Kanarieöarna i nov istället. Men det är inte omöjligt med Thailand senare i vinter :-)
27 sep. 2013 10:09
Jag har rest ensam med mina barn när de var 7 och 2,5 år. Hade sällskap av vänner och deras barn men kan säga att det var en fantastisk resa. Det är enkelt att resa i Thailand med barn. Skippa Kanarieholmarna och satsa på Thailand istället. Vi var till Koh Lanta, Chiang Mai och Bangkok under 3 veckors tid. Koh Samet är mer lättillgängligt. Det gäller att minska transfertider om man vill ha en bra vistelse. Det var verkligen i längsta laget att ta sig till Koh Lanta.