Vart åka?

22 maj 2019 21:28
Visningar: 63
Hej alla kära medlemmar!

Nu har det blivit dags för mig att packa väskan och åka iväg, men frågan är bara vart hän jag ska ta vägen.

Vill åka nånstans inom Europa som inte kräver körkort (då jag ej har ett), men kravet är att kunna ta vackra soluppgångs- och -nedgångsbilder.

Det gör inget om det blir till en stad eller by, bara man får fina vyer att fota under resans gång.
Det kan vara på fastlandet eller på en ö, gör inget. Jag är van resenär.

Budget ligger på kring 7000 inkl flyg och hotell, max en vecka (min hund blir knäpp om jag är borta längre än 8 dagar).

Tips mottages varmt!
Av Brassen
23 maj 2019 11:16
Ohrid, Makedonien!!!
23 maj 2019 14:52
du skriver inte hur du ska transportera dig. men jag utgår ifrån att du ska flyga till landet du du ska besöka.
Kanske du kan hyra en Vespa för att åka runt lite sen?

Är en landskapsfotograf och reser ofta för att fota och för att få bra bilder på solnedgångar så gäller det ju att åka till bra ställen. Att fota runt hotellet är ju ingen hit direkt.

Toscana är ju väldigt fint. Men du behöver ju som sagt något transportmedel.

vill du fota en fin stad så kan jag rekommendera Brygge i Belgien.
Staden är liten och bästa transportmedlet där är dina ben. En perfekt liten kanalstad som är perfekt att fota i.
23 maj 2019 18:26
Den grekiska ön Milos är perfekt för solnedgångar.
Kolla här:
https://4000mil.se/index.php/alla-dessa-fantastiska-grekiska-solnedgangar/
Bad vid Venedig eller norra Italien
Europa Jeinel, 17 juni 2019
Updaterad av Jeinel för 8 sekunder sedan
8
I sommar blir det Italien för oss har vi tänkt (2 vuxna, en 10-åring och en 12-åring). Vi funderar på tågluff men just nu lutar det åt bilsemester. Söker tips på badorter i närheten av Venedig. Det behöver finnas restauranger och lite shopping och en fin strand. Boendet måste ha pool. Vi har ...
Kiev och Tjernobyl i Juli!
Ukraina Croby, 12 juni 2019
Updaterad av Gunillad för 15 timmar sedan
7
Hej! Någon som har nån bra pejl på Kiev, saker att göra och se? :) Jag gillar lite mer underground grejer och natur och kanske inte kolla på "fina byggnader" haha. Vi tänkte såklart besöka Tjernobyl också och undrar om nån har erfarenhet av nån bra dags-tour man kan ta? Tacksam för svar!
Hotellbokninar seriösa eller inte?
Italien Annaagneta, 15 feb. 2016
Updaterad av Valpolicella för 15 timmar sedan
11
Är det någon som känner till Hoteling.com eller Booked.net? Dom har väldigt bra och billiga priser på hotell om man jämför med Hotels.com och Booking.com t ex. Är det lurendrejeri?
Besök Berlin och Auschwitz
Tyskland Goranl, 14 maj 2019
Updaterad av Goranl för 16 timmar sedan
15
Hej. Ska kort, några dagar, besöka Berlin och vidare koncentrationslägret Auschwitz i början på juli i år färdades med bil. Önskar tips på bra, lugnt och prisvärt boende i Berlin och i samband med färd till/ från Auschwitz. Hur ser omfattningen ut i tid när man besöker Auschwitz (räcker en ...
Napoli
Italien Winni2014, 18 juni 2019
Updaterad av Winni2014 för 16 timmar sedan
0
Ska resa till Napoli för första gången. Vad ska man tänka på? Vad att uppleva? Vi har 2 dagar i Napoli ska bo i Sorrento.
Hyra bil i Komiza på Vis, Kroatien
Kroatien Majaelisabeth, 12 juni 2019
Updaterad av Majaelisabeth för 1 dag sedan
2
Hej! Vi åker till Komiza på ön Vis i början av juli och funderar på om vi ska hyra bil när vi är där. Vi ska vara där i en vecka och vill kunna åka runt och upptäcka ön, komma till de finaste stränderna osv. Någon som har varit i Komiza och hyrt bil där eller i Vis stad? Är det bäst att hyra i ...

Om Europa

Europa är känt som en världsdel med kulturella särarter, magnifik historia och vackra miljöer. Trots att storleken är relativt liten finns 45 länder och det talas 24 officiella språk inom Europeiska Unionen.

I norra Europa hittar du de nordiska länderna, där klimatet varierar från subarktiskt till varmtempererat. Besök vulkaner och källor på Island eller Norges vackra fjordar. I västra delarna finns de brittiska öarna med irländsk grönska, skottska kullar och fiskmåsar längs engelska sydkusten. London är ett mycket hett besöksmål bland turister från hela världen med sevärdheter som Big Ben och Westminsterpalatset. Även Paris, Bryssel och Amsterdam är kända huvudstäder i Västeuropa där exempelvis EU har sitt huvudsäte. Eiffeltornet pryder stadsbilden i Paris och tulpaner blommar i vackra miljöer i Nederländerna.

Södra Europa förknippas främst med solsemester och rik matkultur. Franska ostar, italienska pastarätter och spansk tapas har nått kök runt om i hela världen. Här finns även demokratins vagga – Grekland. Besök Akropolis eller Parthenon och upplev det antika Grekland som skapades av genier som Sokrates, Platon och Aristoteles. I sydligaste delarna av Europa slår ett dopp i Medelhavet aldrig fel. Östeuropa har tidigare varit mindre turistmagneter, vilket har ändrats på senare år. Moldavien är något av ett vandrarparadis med gröna kullar. Rumänien ligger intill och huserar Transsylvanien – platsen där Dracula sägs leva. Även Ukraina och Ryssland har vuxit i popularitet och är numera välkända besöksmål.