Varierande priser

3 okt. 2019 19:15
Visningar: 192
Hej,

Ny här på forumet.
Vår familj har hittat en ny hobby och det är just att resa, mest då charter ännu.

Vi satt o kollade resor inför sommaren 2020 och hittade då en 2 veckors all inclusive resa till rhodos i juli med ving, eller tjäreborg som bolaget heter här i Finland till ett kanon pris. Vi bokade direkt, hotellet är blue sea beach faliraki. Vi är 2 vuxna och 2 barn (5 och 10 år)
Det jag undrade över redan vid bokningen var att priset på resan var jätte förmånlig, 2150€ (23200kr) för oss all i 2 veckor med all inclusive.
Kollade prisen ikväll på ving och samma resa kostade du 7000€ (75600kr)

Hur är detta möjligt att vi fick resan så billigt?

Vi fick söka jätte länge på vings sida innan hotellet dök upp till det förmånliga priset, nästan som om det var gömt på nåt sätt. Hittade det aldrig den vanliga sökvägen utan fick först söka på hotellet och sen kollade vi priset.

Tacksam för svar.
6 okt. 2019 09:12
Antagligen så har det blivit fel i samband med er bokning. Nu vet jag inte hur reglerna ser ut i Finland, men det kan vara så att resebolaget har rätt att avboka er resa med hänvisning till att ni borde insett att priset mes största sannolikhet måste vara felaktigt i samband med er bokning.

Så har kan man läsa: "Om du köpt en vara i en webbutik och fått en bekräftelse på köpet kan du hävda din rätt att få köpa produkten till angivet pris, men bara så länge det inte är uppenbart att priset är felaktigt och du handlat i så kallad ”ond tro”. En webbutik är alltså inte bunden till en beställning om du insett eller borde ha insett att det angivna priset är för lågt."

https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/fel-pris-i-annonsen/