Var ska vi bo, Biot eller Sainte Maxime vid rivieran eller Pézenas i Languedoc?

Av Cilla2
28 jan. 2014 09:32
Visningar: 949
Vi är en familj med två barn på 11 och 8 år som planerar en resa till Frankrike i sommar. Vi har kollat runt på boende och har nu tre möjliga orter där vi hittat trevliga hus/lägenheter. Vi vet dock ganska lite om respektive ort. Har någon några tips att delge oss om de olika byarna/städerna?
Vi vill dels få sol och bad med fina stränder och dels uppleva kultur, historia och äta god man och vin. Om det även finns spännande aktiviteter för barnen, förutom bad, är det ett plus. Vilken stad ska vi välja ????
Av Pezenas
22 mars 2014 22:08
Hej
Jag skulle varmt rekommendera Pezenas en mycket trevlig stad/by som har det mesta. Jag har själv ett semesterhus i Pezenas och har tillbringat mycket tid i området och det finns det mesta på rimligt avstånd. Paddla kanot i Gorges du Tarn, Romerska bosättningar nära Beziers,Canal du Midi och stränderna naturligtvis.
22 mars 2014 23:15
Jag skulle nog välja Biot eftersom det liger närmast Cannes och Nice om man vill roa sig och ha mer tillgång till mer saker. Men det är aldrig så långt om man har tillgång till bil i de här områdena. Sant Maxime ligger lite långt bort men närmare St. Tropez som ju är en jet-set ort och dyrt.
Det är så vackert överallt längs hela kustremsan och man får aldrig nog av allt där.
Finns så mycket att titta på överallt.
Pezenas har jag aldrig varit i men det är säkert vackert där med.
Mvh
Av Birgere
23 mars 2014 00:20
St Maxime för att verkligen känna att man är på rivieran eller Biot för att det är lätt att ta sig därifrån och besöka ställen på rivieran.