Var ska man bo i San Diego?

Av Mango84
20 feb. 2013 19:24
Visningar: 7428
Hej!

Jag och min sambo åker i September på en roadtrip längs Highway 1 i California. Vi börjar i San Franscisco och åker hem från LA men tänkte bila hela vägen ner till San Diego och stanna 3 nätter där som avslutning på resan.

Men jag måste säga att jag har svårt att greppa var man ska bo, i SF och LA har det varit lättare att boka boende. Men i San Diego verkar det finnas lite olika teorier om var det är bäst att bo. Antingen bor vi i typ Gaslamp quarter inne stan men det skulle vara skönt att bo på beachen också och då kan man väl välja lite om man vill bo vid Pacific beach (som jag tycker verkar ligga långt från stan där jag antar att man vill spendera kvällarna?) eller så kanske man ska bo på Coronado, verkar vara grym strand, men rätt dyra hotell.

Vad är det för för-/nackdelar med de olika områdena? Andra tips om San Diego/highway 1 mottages också tacksamt!!

Tack på förhand!
Av Hawaii
20 feb. 2013 19:44
Pacific Beach/Mission Beach området är utmärkt. Beroende på läget kan det vara nära till restauranger (=gångavstånd). Har du en speciell adress i åtanke, kontakta mig gärna. Jag känner i princip till varje gata. Med PB/MB som bas har du som sagt nära till stranden och La Jolla norrut är bara 10-15 minuter med bil. Massor med utmärkta restauranger där. Ett annat område som är fint är Ocean Beach, precis söder om Mission Beach, men kan vara svårare att hitta boende där kanske. Allt där är gångavstånd med många trevliga restauranger och Ocean Beach Pier är kul. Plus en bra strand. Coronado - dyrare, och mera avlägset eftersom du måste över bron varje gång. Du har mycket mera att välja på med bas i MB/PB/OB området. Gaslamp Quarters downtown är fint, men det är bara ETT av många trevliga områden i SD.

Lägger upp lite SD tips i nästa inlägg.
Av Hawaii
20 feb. 2013 19:46
Lite San Diego tips

"Old Town" (ett par km norr om centrala San Diego) - mycket historiskt, och ett antal helt utmärkta mexikanska restauranger i närheten.

Balboa Park, med historiska byggnader (en del av dem är intressanta museer) och mycket berömt Zoo, som är mer som en kombination ‘zoo/botanisk trädgård). Bara en dryg km från centrum.

Seaport Village (också ung. en km från centrum, men i motsatt riktning). Mycket trevligt område med massor av affärer och restauranger. Ligger precis vid vattnet.

San Diego Zoo Safari Park (tidigare namn: Wild Animal Park) uppe i North County mycket sevärt. Ta I-15 (Interstate 15) norrut till Escondido och sedan österut 15-20 minuter. Vid första avfarten till Escondido – North County Fair – stor shoppingmall.

Kör över bron ut till Coronado och besök Hotel del Coronado där. Mycket historiskt, och ganska annorlunda. Hemsida: www.hoteldel.com

Kör längst ut till Cabrillo monument på Point Loma halvön (till fyrtornet). Fantastisk utsikt över Coronado och centrala San Diego.

Horton Plaza (shopping center) i centrala San Diego definitivt värt ett besök om man råkar vara i närheten, plus hela "Gaslamp Quarters" - centrala San Diego.

La Jolla med La Jolla Cove. Ett av de mera exklusiva områdena i San Diego. Och jättefin natur. Många utmärkta restauranger och affärer.

Ung. 2 km norr om La Jolla finns det en "Glider port", där de flyger med "hang gliders" och startar genom att springa rakt ut över klippan som stupar c:a 40-50 meter rakt ner mot stranden. Ganska makalöst!

Mount Soledad, bara ett par km från La Jolla. Fin utsikt över hela San Diego området. Och vill man uppleva en mycket annorlunda väg upp till toppen, så (från La Jolla), följ Torrey Pines Road i östlig riktning, ta höger på Hillside Drive (MYCKET lätt att missa!). Massor med små sidogator, och krångligt att beskriva, men i princip följ vägen uppför berget. Otroligt att se hur de har byggt jättefina hus i de mest långsökta, mycket branta, platser.

Mission Bay Park, strax söder om Mount Soledad och ung en svensk mil norr om centrum. En enormt stor park. Kul att se folkliv, speciellt ett veckoslut. Perfekt om man vill ge sig ut och springa en kortare eller längre runda.

"Boardwalk" ute vid Mission Beach och Pacific Beach, precis väster om Mission Bay Park. Och ute vid stranden. Enormt folkliv, och många restauranger i området.

Ocean Beach, precis söder om Mission Beach, med en lång pir där man kan se de som surfar på nära håll. Mycket underhållande!