Var ska man bo i Grekland?

Av Marozma
1 mars 2006 16:55
Visningar: 7629
Har haft planer på att åka till Indien i början av juni - men har då fått höra att det regnar som mest under den tiden. Planerna bytte då riktning mot Grekland, gärna Kreta eller Rhodos.

Skulle gärna vilja ha lite förslag på VAR på öarna man kan bo? Nea Chora på Kreta eller Rhodos östkust? Eller? Tar gärna emot förslag!
Av Emil
1 mars 2006 17:23
Hej!

Lite svårt att råda dig, då det helt beror på vad du vill göra och hur du vill bo.

Chania (Nea Chora) är en ganska komplett destination med bra nöjesutbud och shopping. Dock kan man gärna på en liten bit utanför om man vill ha det lite lugnare.

Det finns många charterarrangörer att resa hit med, så det finns mycket att välja på. Du kan som alternativ pussla ihop din egen resa genom att köpa en flygstol och kombinera med att hitta ett eget boende att boka.

Du kan ex.vis kolla boendefrågan här: http://link.reseguiden.se/GqtHHM/6ZYR1eOycb+MNzQ

Mer info kan du ex.vis hitta på :
http://www.hellas-guide.com/crete/

Vad gäller Rhodos, så är det också ett bra alternativ...
Av Magnus
9 mars 2006 01:22
Hej. Har jobbat i med resor till Kreta så hör av dig så ska jag ge dig några telenummer på betyyyyyyydligt billigare boende än vad du kan hitta på nätet eller hgenom charterarrangörerna.

Magnus
9 mars 2006 10:43
hej
varför inte bo i chania där bodde jag under 1 år !
Av Tamola
9 mars 2006 19:13
Hej. Grekland är ett underbart land. Har varit på Kreta och bodde då i Platanias utanför Chania och på Rhodos i Rhodos stad på västra sidan av ön. Båda dessa var underbara men på Rhodos kan det vara fördel att bo på östra sidan av ön för att det blåser mycket mindre där.
Lycka till!
Av Kolapaj
10 mars 2006 15:40
Hej! Kreta Är ju så mycke mer än bara Chaniakusten.. Som är jättefin den med! Men du har ju Hersinissos och Mali/Stalis på östra sidan som oxå är fina och mycke shopping och även bra om man gillar uteliv. Det ligger närmare Heraklion som är "huvudstad" på Kreta. Där finns ju allt. museeum shopping osv.. Har varit på kreta och bott på Båda sidor och har även åkt runt mycke på ön.. Den är helt klart värt ett besök!
Lycka till!
Av Ingrid
10 mars 2006 17:35
Hej
Jag rekomenderar varmt Rhodos. Där finns allt för alla. Hålligång men också lugn och ro med en stillhet av den fridfulla grekiska atmosfären. Boendet kan man ta från mycket enkelt till lyxvarianter. Jag föreslår ett enkelt pensionat i Rhodos Gamla stad. Paret som äger och driver detta är Eleni och Stathis. Stathis har bott i sin ungdom i Canada så han talar både franska och engelska. Allt är rent och fräscht. Eleni städar och tvättar hela dagarna så även om man har sin toa och dusch i korrodoren så är det alltid rent. Luftkonditionering finns ej men fönster och dörrarna är alltid öppna så den grekiska atmosfären viner omkring i det mycket gamla stenhuset. OBS ej handikappvänligt pga trappor.
Pension Stathis. Omirou street 60. Rhodes. Greece. Tel ++ 24357 Ring och hör om priset, priser ändras efter efterfågan och hur många som kommer, stor eller liten grupp. Stathis hämtar även på flygplatsen om man vill.
Trevlig semester
Av Grek
10 mars 2006 17:37
Jag har bott på Kreta i många år och pluggade på Heraklion.
Det finns många ställen, jag skulle tipsa att hitta någonstans som är inte så turistiskt, då det blir billigare. Man kan hyra en bil eller moped och åka runt.
Södra Kreta är mer vild...och inte så många turister, t ex Lentas, Matala, Plakias.
Av Grek
10 mars 2006 17:40
Glömde att säga...
Om du vill ta det lungt...och vackert...Koufonisia är underbart...och klart vatten!!!
Annars lungt är det också på Andros, Lesvos, Syros, Chios, Samos, Ikaria.

Om du vill ha håll i gång...Santorini, Paros, Ios, Sifnos(delvis), Milos (delvis).
Av Inha
1 maj 2006 15:40
Det beror ju på vad du är ute efter för slags resa. Är det partyliv eller lugn och ro? Vill du ha partysemester ska du bo i Rhodos stad där du har bargatorna utanför dörren. Är du ute efter något lugnare så ska du utanför Rhodos stad.

När jag var på Rhodos så bodde jag på ett familjägt hotell i en by utanför Rhodos. Byn heter ialyssos och var helt okej ställe att bo på. Det tar 10 minuter med bussen att ta sig in till Rhodos stad.

Gällande Rhodos så är det nästan uppdelat att östkusten med jätte fina härliga sandstränder håller barnfamiljer till och västkusten har steniga stränder där par och singlar (i alla åldrar) håller till.

Jag hoppas du finner det du söker. Tips är att gå in på www.kalimera.se.
4 juni 2006 06:16
Har varit många gånger på kreta. Georgiopolis på västkusten alternativ till chania vacker och lugn liten by.
eller analipsi jätte god mat på Tasalos beach taverna.
Av Sunrise
7 juni 2006 18:23
:
Håller med om att Analipsi på Kreta är ett utmärkt alternativ, särskilt om man uppskattar det
genuina Grekland. Lagom turism, god mat lugnt och avkopplande. Se deras hemsida:
http://www. analipsi-village.gr/analipsien/