Vår safari var underbar

Av Asok
30 okt. 2014 08:20
Visningar: 477
Har precis kommit hem efter 13 dgr i Tanzania varav 9 dgr safari. Vi besökte. Arusha Natl Park, Lake Manyara, Serengeti inkl Moru Koptje, Ngorogoro och Tarangire

Vi använde oss av Dahls Safaris och fick en guide, Stanely, som var helt suverän. Han är fågelentusiast så det passade oss perfekt eftersom vi ville se/fota fåglar lika mycket som de andra djuren och han var fantastiskt bra på att hitta djuren också.

Alla parkerna har sin charm men Serengeti var ändå den stora höjdpunkten men de stora vidderna men alla ställena levererade.

Totalt sett såg vi 109 lejon! Helt otroligt. Fick se en gepard och en lejonhona jaga, lejon som parade sig, både gepard, leopard och lejon i träd.

100-tals olika fågelarter med de mest spektakulära färger och alla andra djur som man kan förvänta sig i Tanzania (inkl ekorrar).

Vi lär åka tillbaka inom några år för det finns mer att se och uppleva och då kommer vi def att anlita Stanley igen.
4 jan. 2015 22:14
Tack för tipset!
Har nu varit i kontakt med Dahlsafaris. De verkar vara lite av Tanzania proffs. Har fått en offert på en tiodagars safari som de skräddarsytt till oss med avslutning på Zanzibar.

Vi vill åka lite "of the track" och önskar besöka de södra nationalparkerna Selous och Ruaha för att sedan ta safariflyget upp till Serengeti i norr.

Är det någon annan som provat de södra parkerna? Tydligen är det mycket mindre med turister i söder, då de flesta måste flyga in i parkerna pga långa avstånd och dåliga vägar.
Hur är det med safariflyg? Kan man lita på flygplanen i Tanzania?

Tacksam för safaritips.
Av Asok
4 jan. 2015 23:08
Har inte själv varit där men en kollega till mig rekommenderar just Selous

Flög inrikes till Dar när vi skulle hem och det var helt ok. Vet inte om dessa safarflygen är de små planen som går direkt till t.ex Serengeti?
5 jan. 2015 11:50
Jag har varit i Selous för ett par år sedan. Med Lejonresor.

Det var fantastiskt, vi mötte kanske två andra bilar under två dagar, var bara jag och min man i vår bil, och chaufför/guide givetvis. Vi såg lejon, elefanter, giraffer, vildhundar, flodhästar, krokodiler, antiloper, fåglar mm.

På vår safari bodde man först i ett camp och åkte på safari där, vi besökte även byn och tog en öl i ett skjul. Dag 2 hade vi väskorna i bilen och hade en hel dag safari då vi förflyttade oss genom parken till en annan camp vid Rufijifloden. Där kunde man åka båt och kolla på flodhästar i solnedgången och även en promenadsafari på morgonen. Boendet var ganska enkelt, men med eget badrum och riktiga sängar i stationära tält.

Jag har inte varit i parkerna i norr, så jag kan inte jämföra, men har förstått att det kan vara många fulla bilar på ett par lejon, så är det absolut inte i Selous! Bara vi och naturen. Men jag har också hört att det är lättare att se djuren i t.ex Serengeti, som är lite öppnare.
5 jan. 2015 11:52
Förresten tog vi tåget till Selous från Dar es Salaam, vilket var en upplevelse. Sen flög vi ut från parken. Så flyg är inte ett måste, man kan även åka bil, tar ca 6 timmar med tåg eller bil.
7 jan. 2015 10:25
Waov, det måste varit speciellt att åka tåg till safarin. Låter som ett riktigt Tintin äventyr :-)
Har kollat tågalternativet, men tydligen så ligger tågspåren ganska lång bort ifrån Rufiji river där vi skall vara när vi besöker Selous. Tydligen måste även ett antal översvämningsbenägna vattendrag med flodhästar och krokodiler i sådana fall skall passeras med jeep. Det verkar vara riktig vildmark, så det återstår bara safariflyg ifall vi skall nå vår lodge på ett tillförlitligt sätt.
7 jan. 2015 10:33
AAh, synd. Dom vi åkte med hade två lodger, en i Kisaki varifrån vi gjorde första safarin, sen safarade vi oss ner till floden för den andra. Tåget var enkelt men en fantastisk upplevelse! Det var den här: http://www.lejonresor.se/Seloussafarin