Var på Dominikanska?

10 mars 2013 15:34
Visningar: 3102
Tittar på resor våren 2014 och har en idé om DR. Då jag inte varit där förut behöver jag hjälp med vart man ska åka. Kan tänka mig 2 ställen. Lite feg för vågor, funkar Cabarete ? Tittat på Fritidsresors utbud, bra flygtider. Vill ha paradisstrand, bra hotell och närhet till någon ort, alltså inte helt öde. Tackar på förhand. Susanne
Av Annlee
16 mars 2013 21:02
Cabarete är vindsurfarnas paradis. Höga vågor.
Susua, Tyskarnas favorit.
Playa Dorada All inklusive hotell, fina gyllengula stränder. Kallas bärnstenskusten.
Samana, vita sandstränder.
Punta Cana, söderut, vita korallstränder.
2 apr. 2013 19:02
DR är helt underbart! Men Cabarete är inte att rekommendera om du är lite "våg-rädd". Det är en fantastisk by men inte särskilt badvänlig. Mycket vågor och tidvis rätt så starka undervattenströmmar. Förvänta dig ingen paradisstrand om du åker dit, den är fin men i jämförelse med andra stränder i landet är den rätt så medioker.

Sosua ligger ca 20min bort men har betydligt lugnare vatten. Har dock aldrig spenderat särskilt lång tid där så har inte så mycket egna erfarenheter av det stället.

För riktiga vykortsvyer och kritvita stränder bör du dra dig till Punta Cana men då är du begränsad till all inclusive-hotellen.

Annars kanske Samanahalvön kan vara ett alternativ. Där har du vackrare natur och om du hittar hotell i närheten av orten Las Terrenas så behöver du ju inte vara på hotellet hela tiden. Har förstått att det är en rätt så trevlig by.

Lycka till!