Var köpa flygbiljetter med annan retur? Los Angeles/ San Francisco

Av Ales
13 aug. 2011 23:23
Visningar: 3347
Hej,
Tittar för fullt efter biljetter till CA. Men på många sajter bla reseguiden och ticket kan man inte uppge en annan retur. Det vi vill är att flyga till LA och flyga från SF...
Var bokar ni era biljetter???
Hälsningar,
Leila
Av Ales
13 aug. 2011 23:36
Tack!
Fler tips:)
13 aug. 2011 23:51
Citerat från ales:
Hej,
Tittar för fullt efter biljetter till CA. Men på många sajter bla reseguiden och ticket kan man inte uppge en annan retur. Det vi vill är att flyga till LA och flyga från SF...
Var bokar ni era biljetter???
Hälsningar,
Leila
Titta på MrJet.se , Vi bokade på Swiss Air senast vi reste så, det finns nog många flygbolag där man kan söka resor med olika ankomst och avreseort.
14 aug. 2011 00:39
American Airlines och jag tror även United.
Av Annl
14 aug. 2011 09:56
hej

kolla på www.allaflygbiljetter.se -där kan du ange en annan hemresort.

För övrigt är dem sajten väldigt bra och jag har hittat mycket prisvärt flyg där.
14 aug. 2011 11:29
Även expedia.se och travelmarket.se erbjuder denna tjänst samt de flesta flygbolag på deras respektive hemsidor.
Av Ales
16 aug. 2011 20:42
Tack alla!
Måste sätta mig ner och gå igenom vilka datum och platser vi vill besöka:) det är det roliga!:)
Av Familyb
16 aug. 2011 22:16
Hos en resebyrå, de har lika ofta billigare biljetter än på nätet tack vare avtal med flygbolag. Man ska inte tro att internetbokningsajterna arbetar ideellt, de tjänar också pengar på bokningarna. Just för biljetter av den typ du beskriver med annan retur, är det väl värt att iallafall kolla pris med en helt vanlig lokal resebyrå.
Av Pelle77
17 aug. 2011 00:07
Vi bokade via ba.com med inflyg till SF och hem från LA. väldigt smidigt och då var det billigast. Skulle rekommendera att boka från flygbolaget direkt, oftast bäst service. British har många avgångar o bra service och är åt rätt håll. Åker man Highway 1 är det en fördel att åka från norr till söder då man åker närmast havet.
17 aug. 2011 20:05
Citerat från pelle77:
Åker man Highway 1 är det en fördel att åka från norr till söder då man åker närmast havet.
Hej igen! Ja precis så är det... att köra Highway 1 från norr till söder är trevligast, eftersom att man då åker närmast havet. Är ju helt klart BÄST!
Fortsatt lycka till med planeringen av er Californien-resa!
Av Ales
19 aug. 2011 23:14
Tack alla! Planeras gör det för fullt:)
Av Annl
20 aug. 2011 11:48
Håller inte med om att det kan vara lika billigt att boka flyg med en resebyrå; våra biljetter till USA (som jag hittade själv på en bokningssajt) i somras med inresa till Miami och hemresa från NYC för fyra personer hittade jag för 25 000 kr och resebyrån ville ha 40 000 kr för samma biljetter.
20 aug. 2011 12:11
Ja, kan och kan?
Skulle nog säga att det beror på vem som är bäst på att leta :-)

Har man tur och hittar någon person på en resebyrå som är duktig kan kan de säkert hitta bra priser men man får ju fundera på om inte en traditionell resebyrå med försäljningskontor, säljare o.s.v. har större omkostnader än en bokningssida på nätet eller varför det alltid skulle vara dyrare att boka direkt på flygbolagens sidor än hos återförsäljare (en resebyrå/nätresebyrå kan ju ofta kombinera mer med olika bolag än man själv kan när man söker på ett flygbolags sida, det kan ge bättre priser och flygtider o.s.v.) någonstans måste ju pengarna komma ifrån även till resebyråernas omkostnader.

Det skadar ju aldrig att höra sig för på så många ställen som möjligt när man ska hitta biljetter. Vi gick en gång i tidernas begynnelse in på ett Spies-kontor när vi skulle till Florida första gången ett stort gäng. Det var en väldigt serviceinriktad tjej som jobbade där och hon plockade snabbt fram ett erbjudande till oss som var otroligt bra (på den tiden fanns inte internet :-) och att boka allt själv funderade man inte ens på då). Vi har också åkt charter med "Larsenresor om någon minns deras korta besök på den svenska resemarknaden, det var riktigt billigt och man fick flyg, hotell, hyrbil och limmo från och till flygplatsen, tre veckor för ca.7000:- så nog ska man jämföra alla alternativ.