Var i Rom

31 jan. 2014 21:14
Visningar: 1407
Vi är ett gäng tjejjer (+40) som ska till Rom i maj ... Men var ska man bo?? Skulle kunna tänka mig ett område typ Born i Barcelona...
Vi gillar att äta gott, går hellre på pub än club... Hellre familje trattoria än stor turist restaurang... Hellre små mysiga butiker, marknader än galleria typ...
14 mars 2014 17:40
Vi var i Rom i somras och bodde i utkanten av Trastevere, utmed floden. I Trastevere kryllar det av små mysiga gränder som kantas av små restauranger med underbar mat. Denna stadsdel var den delen av Rom vi uppskattade mest, allt var lite lugnare och mer genuint och Framförallt -mycket billigare. Det är sedan lätt att ta sig sig in till alla sevärdheter med spårvagn eller buss.

Skulle vi åka tillbaks skulle jag inte tveka en sekund på varnagel skulle bo!

Hör av dig om du har fler funderingar!
25 mars 2014 15:46
Håller med Karolina om att Trastevere är grymt. Massor av grymma restauranger och baren San Calisto är en av Roms bästa.

Mina alternativ är:
Pigneto som är en alternativ stadsdel öster om Termini (tågstationen). Här finns massor av skojiga restauranger och bra barer och rolig shopping.

Monti som ligger mellan Termini och Coloseum, dvs mitt i smeten men som trots detta har klarat sig från det mest turistiga. Det känns mer som söder i Stockholm - fast med roligare restauranger.

Jag har skrivit lite mer tips om Trastevere här: http://runtklotet.com/2012/04/03/rom/
27 mars 2014 10:50
Jag rekommenderar också Monti. Trastever är jättesött men det är knappast genuint och lugnt. Jag brukar jämföra det med gamla stan i Stockholm fast med en massa festande amerikanska studenter. Det är trevligt att strosa runt där någon kväll eller eftermiddag men det kan vara påfrestande att bo där. Monti är trevligt och har mysiga barer och restauranger. Prati är ett annat trevligt område som ligger nära Vatikanen, bra bladning mellan romare och turister.