Var i Gran Canaria?

Av Trallle
8 juli 2008 23:40
Visningar: 10991
Vart ska man egentligen fara i Gran Canaria?
Vi har haft funderingar att fara till det fina Puerto Mogan, men har hört och läst rätt mycket om att det är ett väldigt stillsamt ställe, där det inte händer mycket.
Iof så ska jag fara med familjen , och egentligen så behöver vi inte ha alltför stojjigt, men inte alltför stillsamt heller.. lite lagom sådär?!
Vart ska man fara och kom gärna med förslag på bra hotell?
Vi har tänkt fara i oktober så det gäller att vi bestämmer oss snart..
Av Ronnyk
9 juli 2008 09:15
Om jag skulle åka igen till Gran Canaria så skulle jag bo i Puerto Rico , lagom ställe, hyggliga stränder, bra restauaranger , lagom lugnt
9 juli 2008 14:58
Ja, Puerto Mogan är nog för stilla en hel vecka, ta det som utflyktsmål.
Själv är jag kär i Puerto Rico. Det är en liten ort som anses som solsäkrast, centrum ligger i dalen och hotellen på bergen runtomkring. Något liten strand men helt ok. Man kan promenera längs med den. Många olika vattensporter.
Ta ett hotell i den gamla delen. Orten har utvecklats enormt och byggts på sidan om gamla ursprungliga delen, men det är tråkigt och svårtillgängligt.
San Augustin är också något tråkigt, men Playa Inglès är det fullt hålligång dygnet runt. Det blir nog för mycket i en hel vecka. Minns även stranden som hopplöst blåsig.
Det kan vara värt att undersöka Maspalomas! "På min tid" var det öken och mest nudister, men jag misstänker att det också växt starkt de senaste åren.
Om jag listar ut hur jag sätter in en film på min sida så kan du se Puerto Rico när jag filmade i nov, stående i vattenbrynet så man ser hela "gamla delen".

Edit: hoppsan, hoppsan, visst lyckades jag fixa dit filmsnutten, men attans vilken dålig bildkvalitét..:(
Av Trallle
9 juli 2008 19:53
Tack för alla tipsen, kom gärna med fler!
De är alltid välkomna!
12 juli 2008 13:56
Jag tycker att San Agustin är ett alldeles ypperligt ställe att åka med familjen. Har varit där 6 år irad och åker igen ijan-09.
Där finns både hålligång ilagom tempo och stillhet och lugn.
Vill man dansa rekommenderar jag Tre Hjärtan restaurang i köpcentret fantastiskt ställe bland många flera. Bra strand för barnen Vad mer kan man önska. Ha en trevlig semester.
Av Klara2
21 juli 2008 20:01
Jag skulle nog föreslå Puerto rico. Där finns aktiviteter för alla smaker. Dessutom är det den solsäkraste orten på ön.

Jag och min make ska själva åka till Puerto rico i höst. Vi åker den 18 oktober och åker hem den 1 november. Vi ska bo på ett lägenhetshotel, som heter Rio sol och vi åker med apollo. Anläggningen har genomgått en totalrenovering i år, så det ska säkert bli bra. och dessutom finns där 2 stränder i närheten. Jag tror, att Amadoresstranden ligger närmast vårt hotel. Där är det verkligen superfint. Vi bodde i Puerto rico för 2 år sedan på en anläggning som heter J.B. Det låg inte långt i från där vi ska bo nu. Då gick vi ut till Amadoresstranden, som var en härlig prommenad.

Lycka till!

Klara
Av Zahide
21 juli 2008 21:59
Jag håller också på Puerto Rico. Jag var där med familjen för 2½ år sedan och vi bodde inte där nere mitt i smeten utan högt uppe på berget mellan Puerto Rico och Amadores. Hotellet hette Altamar och vi var jättenöjda med det. Hotellet hade gratisbuss en gång i halvtimmen tror jag det var, från morgon till sena kvällen. Den körde både till Amadores stranden, Puerto Rico stranden och centrum. Vi hade en strålande utsikt över havet från vår balkong och hotellet var också barnanpassat. Av stränderna är Amadores mycket bättre men i Puerto Rico är kvällslivet bättre. Skulle jag fara dit en gång till, så skulle jag utan tvekan bo på Altamar igen.
Av Klara2
22 juli 2008 08:57
Rio sol, där vi ska bo i höst, ligger också väldigt högt upp. Endast 200 meter från Europa köpcenter. Alla lägenheter har havsutsikt. Dessutom finns det i stort sätt allt inom hotellområdet, som gör att semestern ska bli bra. Gå gärna in och titta på apollos hemsida och kolla.

Klara
Av Katitzi
22 juli 2008 10:27
Om man åker med familjen passar Bahia Feliz bra. Bra pooler och nära till en liten strand. Det finns lite restaurnger och butiker också, annars är det lätt att ta buss eller taxi till Playa Ingles eller San Agustin.
Vill man ha lite mer lokalfärg på semestern skulle jag välja Puerto Mogan! Den absolut mysigaste orten med en äkta bydel uppåt berget. En fin strand finns det också. Kan dock inte svara på om det är för lugnt då jag bara varit där datid några gånger. Men om jag ska åka till GC någon mer gång blir det absolut Puerto Mogan!
Av Trallle
12 aug. 2008 22:29
Tack
Det är alltid roligt att höra vart ni har varit och vilka erfarenheter ni har därifrån
Fortsätt gärna och skriv och berätta
Av Trallle
27 aug. 2008 19:34
Resan är nu bokad till Puerto Rico
Längtar verkligen!
Av Klara2
27 aug. 2008 19:58
Vad kul, att ni valde just Puerto Rico. När åker ni och var ska ni bo?

Visst ska det väl bli skönt.

Jag har så smått börjat nedräkningen, tills vi åker den 18 oktober.Jag längtar verkligen, eftersom jag inte har haft någon semester alls i år.

Trevlig resa.

Klara
Av Trallle
27 aug. 2008 21:17
Ja, har faktiskt aldrig bott i Puerto Rico, bara Arguineguin och Bahia Feliz, så det ska bli roligt med något nytt!
Vi far i slutet av oktober och ska bo på Ipanema Park
Längtar till tusen!
Okej vad trevligt, hur länge ska ni vara där?
Hoppas ni också får en trevlig resa
Av Klara2
27 aug. 2008 21:45
Vi ska vara där i 2 veckor.

Ipanema park ska visst vara bra, har jag hört. Då åker ni med Fritidsresor.

Klara
Av Paka
29 aug. 2008 20:53
Till Puerto Mogan åker man bara för att bada och äta. Nån dag i veckan e det marknad å då lever byn upp, annars e den stendöd men otroligt romantisk med alla resturanger i hamnen.
Puerto Rico e den närmsta lilla stad me bäst väder på hela ön.
Av Klara2
30 aug. 2008 09:13
Ska man åka till Puerto Mogan och få ut det bästa möjliga av orten, ska man helst inte bege sig dit då det är marknad. Då är det knökfullt med folk och då blir det inte riktigt samma njutning.

Vi har varit där både då det är marknad och inte marknad.
Av Trallle
1 sep. 2008 15:45
Okej, när man far i 2 veckor så hinner man med mer än om man far 1 vecka
Men eftersom jag går i skola så får jag inte ta ledigt så mycket,
så 1 vecka får duga gott och väl, också pga att vi bara för några månader sedan var utomlands
Ja, vi åker med fritidsresor

Trevlig resa
Av Rno
29 okt. 2019 17:35
Jag måste boka min resa till gran Canaria men jag är jätte tveksam att välja bästa område, jag vill ha inte så mycket lugnt.
Va tycker ni är den bästa och hur är vädret under december??
29 okt. 2019 20:19
Från San Agustin och söder ut och varmt, soligt och skönt, vanligtvis....