Var hittar man Turkiets bästa stränder?

Av Ellinor
15 feb. 2010 13:48
Visningar: 18740
Inför sommaren storsatsar charterbolagen på Turkiet och trycket verkar högre än någonsin. Nu är vi nyfikna på var man kan hitta Turkiet bästa bad? Har du varit på några schysta stränder?

Vänliga hälsningar,
Ellinor Thunberg
Webbredaktör
21 feb. 2010 01:15
Hejsan.

Jag har varit i turkiet 3 år i rad, och jag verkligen älskar detta land. Och även standen och havet.
Personligen tycker jag att kleopatra stranden (Alanya) är den finaste stranden. På önstra sidan (alanya) är stranden fin med,
fast dock finns det lite stenar i vattnet och på stranden. Den är fortfarande en fin strand , men gillar absolut kleo bäst.
Har du fler frågor hör av dig!
Av Tj
21 feb. 2010 15:17
Alanya hade den vidrigaste stranden jag sett....
21 feb. 2010 15:24
Hej!
Funderar på att ta en sista minuten till Antalya i slutet av mars. Är det någon som har varit där vid den tiden på året? Är lite intresserad av hur vädret är och om det är skönt i havet?

Hör gärna av er om tips och dylikt!
Av Kicki60
21 feb. 2010 19:42
Vi har varit i Alanya många ggr Cleopatra stranden är okey.Vi bodde på Delfino i
oct, till stranden var det 100 meter" delfinostranden "Vi åkte med turkiet resor.
På östra stranden är det stenigt.
21 feb. 2010 21:31
Vi har bara varit i Turkiet en gång i Alanya om man undantar en utflykt från Kos till Bodrum. När vi var i Alanya badade vi vid Cleopatrastranden och den var alldeles utmärkt. Men nån dag var det väldigt blåsigt med undervattensströmmar, så man hade svårt att hålla sej kvar. Jag fick stå med ena sidan ut mot havet och med brett mellan benen för att inte trilla.

Gilla
Av Bessoni
28 feb. 2010 17:41
Var i Cesme -89 och ca en mil från orten fanns en paradis strand, Iliaca. Långgrunt och turkosblått vatten. Tror det låg i närheten av hotellet Golden Dolphin. Turkiet är et vackert land med många attraktioner att besöka, såsom Efesos, Pamukkale, Kleopatras bassäng osv. Tråkigt dock att det är så lätt att bli magsjuk. Skala all frukt, drick vatten på flaska och håll er ifrån vattenmeloner!!
15 mars 2010 21:03
Jag är väldigt förtjust i Icmeler strand, tycker att den är den finaste av de turistorter som jag har besökt.

Förra året då vi var i Marmaris så gjorde vi en båtutflykt, som utgick ifrån Gökova (eller om det var själva området som hette så - jag är dessutom osäker på stavningen??), o där stannade vi till vid flera underbart vackra badstränder o badvikar.
16 mars 2010 13:56
Jag har varit i Alanya 4 gånger och skall dit igen i början av sept. Kleopatrastranden är helt suverän Sun Parkbeach och Sun Park Marine vid Kleapatrastranden är toppenhotell.Turkarna är trevliga och serviceinriktade tycker jag. Jag tycker inte ni skall bo vid östra stranden. Det är mycket stenar i vattnet och inte trevligt alls. Jag kan tipsa om restaurang Picasso som har pic up service och är väldigt serviceinriktade och har god mat.
Av Maria
22 apr. 2010 13:34
Är man i Alanyaområdet kan jag rekommendera att hyra bil och köra kustvägen österut mot Mersin och Adana. Man behöver inte köra långt för att hitta stränder och badvikar där man nästan är ensam! En rolig utflykt är det också! :)

//Maria
23 apr. 2010 21:53
Maria, ja det stavas Gökova!
Jag har varit en sommar i Marmaris och trivdes som fisken i vattnet (!) Kanonfina badplatser. Vill man ha fin sandstrand är särskilt Icmeler något att rekommendera. Men Marmaris och ö-världen runtomkring är verkligen ett paradis. Man kan lätt hitta de där små ställena dit turistmängderna inte kommit än. Finns många pVrlor att hitta och njuta av, ensam eller tillsammans med andra. =)
Kramar
Av Ellan5
24 apr. 2010 23:31
Har bara varit i Side i Turkiet, men åker dit för 7e gången nu om 4 dagar!!! Vill nog inte säga att Side har dem bästa stränderna, kan tycka att dem är ganska så skitiga under högsommaren. Dock är den östra stranden renare men där är det ej långgrunt. Kanske blir den västra stranden bättre nu när de byggt strandpromenad. Annars rekommenderar jag Side som resemål, helt underbart där och lätt att ta sig fram och till andra orter om man så önskar. Dessutom passar Side till alla! Från barnfamiljer till partysugna ungdomar eller de med genuina kulturintressen.
Av Kapz
28 apr. 2010 09:48
Kleopatra stranden i Alanya, reser två gånger per år-i år blir det sex veckor i just Alanya-prova & njut.......
28 apr. 2010 10:15
Jag har sedan maj 2009 besökt KUSADASIvästkusten av Turkiet ett antal gånger . Ett fantastiskt fint ställe med fina stränder, dock inte mitt i Kusadasi stad. Vattnet är rent och fint (även mitt i juli månad) och "min strand" - Ladies Beach har "Blå flagg".
28 apr. 2010 10:40
Vi var i Alanya förra våren och blev helt frälsta i östra stranden, tvärt emot alla andra... som vuxen resande utan barn var det relativt lugnt och skönt och att det fanns lite stenar i sanden störde oss inte alls. Det positiva är att solstolsuthyrarna-restaurangägarna var mycket mycket trevligare på denna sida då dom inte bara hade all-inclusive gäster utan även betalande gäster. Buissness så klart!
Vi kommer att återvända!
Av Woobie
28 apr. 2010 18:29
Hallojs! En av de bättre ständerna ligger utanför Alanya, med buss ca en halvtimme, väster om. Platsen heter Incecum. Nazar har all inclusive hotel där men en bit är fritt. Bra bad, även för barn. Klart och stenfritt.
Efva Spadaro
29 apr. 2010 12:15
Bästa stranden på sydkusten är i Avsallar. Det ligger ca. 2 mil från alanya väster ut. Finkornig strand och inga stenar i vattnet. Mitt bästa tips.
Det ligger några bilder på min sida på stranden.