Var bo i San Francisco?

Av Annaer
16 juni 2011 18:56
Visningar: 5890
Hej Alla!

Är på roadtrip i usa just nu (sitter i vegas & skriver) & ska snart till san francisco. Jag har börjat fundera på hotell där men vet inte vilket/vilka områden som det är bra att bo i??

Så har ni ngr förslag? Områden? Hotell?

Tacksam för snabba svar!

// Anna
Av Sasv100
17 juni 2011 04:49
När jag varit i SF har jag bott vid Union Square-området. Ett hotell jag tyckte var OK (och ganska billigt) är Grant Hotel på Bush Street.
Eftersom du är LV antar jag att du har bil. Du ska veta att det är dyrt att parkera i SF. Tvärs över gatan vid Grant finns ett garage som kostar ca $25-30 per dygn. Till det tillkommer dricksen som han som kör fram bilen ska ha.
Om det är möjligt så bör du inte ha med dig bil i SF.
Av Hkn
17 juni 2011 08:27
Tja,

jag brukar rekommendera Phoenix Hotel i Tenderloin-distriktet.

Det slår sig på bröstet och kallar sig rock'n'roll hotel. Och visst... det är inte direkt volanger och mys som är ställets reason-to-be (däremot är stället numera helt rökfritt – det var det inte när jag bodde där).

Phoenix är en liten innergård med pool, omgiven av de byggklossar man bor i. Att kunna hänga vid poolen mitt i stan är ett av ställets stora förtjänster. Och det har en liten parkering intill (minns dock inte om/vad jag betalade för denna).

Här är en länk: http://www.guidebook.se/?p=241

- - -

Och angående tipset att INTE ha med sig bil till San Francisco – nej, jag instämmer inte:

- Å ena är SF en av få städer i USA där det faktiskt är möjligt att vistas utan bil.
- Å andra sidan, så missar du då chanserna att åka ut till Muir Woods. Du får se Golden Gate via turistbuss. Du får stå brevid på Lombard Street och titta när bilarna kör nerför. Och så vidare.
Dessutom ÄR det en upplevelse att köra själv i den här märkligt kuperade och planerade stan. Vissa gator lutar så att det nästan känns riskabelt att parkera där.

My advice: Ta bilen.
Att det sedan kostar $ 25-30 per dygn att parkera... det får du tugga i dig i praktiskt taget varje storstad om du inte vill bo i Kungens Kurva. Och angående pengens storlek... med gällande dollarkurs kostar det ungefär lika mycket som i Stockholm.

All the best,

:: hkn ::
17 juni 2011 08:27
Citerat från annaer:
Hej Alla!

Är på roadtrip i usa just nu (sitter i vegas & skriver) & ska snart till san francisco. Jag har börjat fundera på hotell där men vet inte vilket/vilka områden som det är bra att bo i??

Så har ni ngr förslag? Områden? Hotell?

Tacksam för snabba svar!

// Anna
Vi bodde på Hotel del Sol i Marina-området, liten pool, gratis parkering, enkel frukost (amerikansk motellfrukost), stort rum, bussar ett kvarter bort, lugnt men ändå restauranger i närheten, bra pris när vi bodde där. Vi blev väldigt nöjda med det hotellet.
Av Annl
18 juni 2011 12:07
Hej,

Vi bodde i Nob Hill - det är ett schysst område men hotellet som HKn skriver om verkar ju supercoolt med pool.

Klart att du måste ha bilen i SF - det är en stor upplevelse att köra i den stan med alla 43 kullar som staden är uppbyggd på.

Och Lombard street måste du ju också köra - världens kurvigaste gata som innan man byggde in de sju kurvorna var så brant att det över huvud taget inte gick att köra där.

Och att köra Golden Gate-bron är också kul.