Vandring i Bad Gastein i juli

23 mars 2013 21:47
Visningar: 3107
Jag och mor funderar på att åka med STS Alpresor i juli. Vi vill hänga på turen 'botaniska strövtåg' som siktar in sig på alpfloran. Funderar dock på om det finns så mycket flora kvar att beskåda i början av juli, vi är rädda att det finaste redan blommat över. Är det någon som vandrat i Bad Gastein i juli och sett många blommarter? Drömmer om alprosor och stora gula smörbollar...
24 mars 2013 11:12
Hej,
jag har ju vandrat i Badgastein i juli, visserligen för 12 år sedan, men ändå, så jag borde ju kunna svara på din fråga...
Jag är inte specifikt intresserad av blommor, så därför har jag inga minnen av vilka blommor som fanns, men jag minns det som att det var grönt och fint och frodigt och blommande ängar...

Det är möjligt att det allra finaste blommat över, men någon typ av blomster tror jag att jag kan garantera.
24 mars 2013 11:27
Tack! :-) Det är väl kanske som blomexperten jag skrev till sa, varje period av sommaren finns det olika arter att hitta och varje period har sin speciella charm. Jag tror absolut det är grönt och frodigt, det är det nog hela tiden. Det är väl bara det att man eftersträvar att se saker när de är på 'topp', då de är som bäst, och det är därför vi funderar på tajmingen. Efter att ha prickat in en fullträff med vårblommningen av de massiva blomsterfälten i Holland och Keukenhof är vi kräsna ;-)
30 nov. 2013 22:31
Citerat från Nilla747:
Jag och mor funderar på att åka med STS Alpresor i juli. Vi vill hänga på turen 'botaniska strövtåg' som siktar in sig på alpfloran. Funderar dock på om det finns så mycket flora kvar att beskåda i början av juli, vi är rädda att det finaste redan blommat över. Är det någon som vandrat i Bad Gastein i juli och sett många blommarter? Drömmer om alprosor och stora gula smörbollar...
Jag vet ej om du kom iväg på någon resa? Om inte så kan jag säga att generellt i alperna så är vårblomningen mkt vacker!! Spelar nog ingen roll vilken alport du reser till skulle jag tro. Sen om du är blomexpert o söker viss typ av blommor så är det en annan femma jag inte kan svara på.

Jag vandrade i Bad Gastain Sensommaren 2013 och det är ett bra ställe, sts är stora där och verkade ha jättebra o seriöst anordnade vandringar, vi såg dem hela tiden, men vi vandrade på egen hand. Personligen gillade jag Chamonix aningen bättre för vandring, tror Chamonix är svårt att slå för alpvandring. Österrike är dock mkt billigare land än Frankrike och det är mkt roligare att äta ute :)
15 dec. 2013 12:23
Upptäckte ditt inlägg och ett färskt svar och vet inte om ämnet fortfarande är aktuellt.

Jag har bott i Österrike i många år och vandrat på många ställen. Blommor är det ingen brist på! Vi vandrade med en grupp i Saalbach Hinterglemm i somras. Då var flera blomsterintresserade med på vandringen och de var imponerade av blommorna och mångfalden. Vi märkte att även svenska blommor finns i Alperna, bland annat slåttergubbe, smörboll och blåklocka - även om de var mindre än i Sverige men med klarare färger. Våra observationer ledde till en liten artikel på en hemsida. Se länken nedan!

http://www.austriatravel.se/österriketips/djur-och-natur/blommor-18350002

Du kan vandra var som helst i Österrike och se fina blommor. I år ska vi bland annat till Zillerdalen (igen) och kommer säkert se mycket där. Höjden på vandringarna avgör vad du kan se. Ibland måste du upp på viss höjd för att se vissa arter, tex purpurbräcka. Fotot på hemsidan på purpurbräckan har jag tagit på ganska hög höjd (på toppen Rotbachlspitze 2.897 möh) i Zillerdalen på gränsen mellan Italien och Österrike. Det var en fantastiskt dag!
29 sep. 2014 21:21
Tack för svaret ovan :-)

Jag valde att inte åka till österrike det året för jag kunde inte ta semester så tidigt, men drömmen om att få se stora smörbollar och alprosor runt bergen i Bad Gastein kvarstår och jag kommer absolut att försöka ta mig dit någon gång, det är jag säker på! Jag vill inte åka för sent på sommaren utan när allt är så där supergrönt och grönskande :-)