Val av region?

Av Kix
14 feb. 2013 21:28
Visningar: 390
Hej, är en familj med två stora barn som planerar att åka till Italien i mitten/slutet av juni. Har kikat på Alassio i Ligurien, Sperlonga i Lazio samt Abruzzo. Älskar kultur, utflykter, mat, vin, bad etc! Någon som varit på nämnda platser eller vill rekommendera annat? Blir ju lite avskräckt av att alla säger att det är så dyrt (speciellt Sperlonga och kanske Ligurien också). Man vill ju ha good value for money och försöka undvika de värsta turistfällorna :-). Har semestrat en del i Spanien, vilket vi finner prisvärt. Tacksam för tips! Kicki
Av Annl
14 feb. 2013 21:36
Det var några år sedan vi var i Italien på somrarna med barnen men då var det i alla fall så att det var billigare på Sicilien jämfört med fastlandet. Kanske kan det vara något och Sicilien är väldigt annorlunda och väldigt spännande. Sicilien är dessutom klimatmässigt bra för den period då ni tänkt resa - senare riskerar det att bli för varmt.

Vi har även varit i Ligurien och på Amalfikusten och dessa ställen kan rekommenderas å det varmaste. Vi har även varit på ett badställe inte långt från Venedig som också var kul och fint.