Väder och klimat Belize - help!

21 apr. 2016 12:00
Visningar: 359
Hej!

Helt ny här på forumet men fann inte svaret jag sökte genom tt söka, so here it goes! Jag kikar lite löst på en resa till Belize under perioden sen augusti- början på oktober dvs under regnperioden. Enligt statistik är det 21 regndagar per månad men vad innebär det i praktiken, kommer det en skur här och där eller är det outhärdligt? Det är ju såklart ändå varmt och skönt men tänker på soltimmar, regn och moln. Någon som har någon bra input? Tack!
Av Hawaii
21 apr. 2016 15:53
Normalt innebär det att du kan räkna med en kraftig skur, men annars skapligt väder, och nog knappast något som kommer att påverka dina aktiviteter negativt. Beror också lite på var i landet du befinner dig - ute på en av öarna eller uppe i bergen nära gränsen till Guatemala, där du nog får räkna med mera moln och regn. Men tänk också på att detta är under "Hurricane Season". Även om risken för en orkan är ganska minimal så kan det inträffa att en storm eller orkan passerar "i närheten" och i så fall kan du räkna med ett par mycket våta och blåsiga dagar. Men som sagt, liten risk för det.
21 apr. 2016 17:27
Åh tack, det var precis ett sånt här svar jag letade efter, TACK! Om du eller någon annan kommer på något mer, återkom gärna!