Väder i juni

Av Sarasf
12 juni 2017 15:57
Visningar: 543
Hej funderar på att åka till yucutana halvön nästa sommar i juni då barnen har sommarlov. Hur är vädret ungefär i juni är det bra snorkling den tiden. Blåser det mycket osv. Vill även gärna ha tipps på saker man bara måste göra när man är där och vad man kan skippa! Barnen är 14 och 12 år mvh Sara.
Av Jonas73
20 juni 2017 22:18
Hej
Jag har rest runt på Yucatanhalvön sedan i slutet på maj och är just nu i Cancun.

På de platser som jag har varit har början av juni i år varit varm ( upp till 35 grader) med hög luftfuktighet, växlande molnighet, uppehåll eller med ett par kortare regnskurar per dag. Det har fläktat lite vid kusten men inte blåst särskilt mycket. Helt ok för snorkling och andra utomhusaktiviteter.

Juni månad ingår dock i den så kallade orkansäsongen. Med lite otur kan en orkan, tropisk storm eller ett mindre kraftigt tropiskt lågtryck dra in över delar av Yucatanhalvön i juni. Just nu har ett sådant mildare tropiskt lågtryck dragit in över Cancun. Det är nu tredje dagen som det regnar mer eller mindre utan uppehåll.

Vädret i juni är alltså lite instabilt. Med lite tur kan det vara helt ok. Med lite otur kan det delvis vara regnigt och blåsigt.

När det gäller aktiviteter rekommenderar jag ett besök vid Mayaruinerna i Coba och Chichen Itza.