Väder i hawaii

29 apr. 2015 19:45
Visningar: 584
Hej,

Jag och flickvännen har bestämts oss för att åka till hawaii (honolulu & kauai) vi kommer vara borta i 4 veckor tänkte vi och det enda vi funderar på nu är om vi ska åka i oktober eller november!
Jag är orolig att det är Sämre väder i november en oktober, det vi är ute efter att göra är sola, bada, surfa, dyka osv. men vill helst ha sol o värme även om det så klart inte spelar någon roll om några dagar är lite sämre väder!

Vad har ni för erfarenhet som rest dom månaderna och även andra tips i övrigt uppskattas =)
Av Hawaii
29 apr. 2015 20:33
Med fyra veckor i Hawaii är det nog näst intill oundvikligt att ett par av de dagarna inte blir helt perfekta. Rent allmänt så är vädret mycket skiftande och det kan vara strålande sol ena minuten och ösregn ett par minuter senare. Och sol igen tio minuter senare. Dagar med non-stop regn är ovanliga. MEN, även om du säkert kan ha fina dagar i november så är oktober en något säkrare månad. Det beror också mycket på var du bor. Windward side - alltid mera regn än leeward side. På Oahu ligger Honolulu & Waikiki på leeward side (och Kailua t.ex. på windward side). På Kauai har du Princevile på windward och Poipu Beach på leeward side. Och fyra veckor på enbart Kauai och i Honolulu blir väldigt mycket tid där (utgår från att du syftar på Waikiki - det finns i princip inga hotell i centrala Honolulu, allt ligger i Waikiki, som ju är en del av Honolulu). Den "normala rekommendationen" är en vecka på varje ö så du hinner lätt med en ö till om du är intresserad. Bör också nämna att på Oahu kan man ta sig runt med "The Bus", även om det tar sin lilla tid upp till North Shore t.ex. På de andra öarna finns det bussar, men de går så relativt sällan att hyrbil är i princip ett "måste".