Väder i Boracay i juni

4 mars 2017 18:10
Visningar: 323
Hej! Jag och min kille funderar på att åka till Boracay, men kan bara de två första veckorna i juni. Hur är vädret då? Är det okej? Vi vill ju inte ha massa regn...tacksam för svar! Med vänlig hälsning, therese
5 mars 2017 10:19
Har ju visserligen inte själv ännu besökt Boracay, men vi har bokat resa till Filippinerna i juni - juli. Har själv kollat statistik och jämfört med Phuket som vi besökt under samma period och finner vädret likvärdigt, dvs helt OK. Verkar som om vädret tom generellt verkar vara bättre i Boracay enligt länkar nedan när jag jämför. Sedan är det omöjligt att i förväg veta exakt hur vädret blir. Kan ju även kolla lite klipp på Youtube filmade under tänkt reseperiod för att få en uppskattning om hur vädret kan vara.

Regnar det så är det oftast korta och kraftiga regn som sedan övergår relativt snabbt.

https://weather-and-climate.com/average-monthly-Rainfall-Temperature-Sunshine,boracay,Philippines
https://weather-and-climate.com/average-monthly-Rainfall-Temperature-Sunshine,karon-beach,Thailand

https://www.youtube.com/watch?v=QKp6nJEjDc8&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=ECR38z7xL58&feature=youtu.be
6 mars 2017 07:08
Kanonbra! Tack för infon o klippen, ser verkligen ut o va jättefint där! Hur reser ni dit från Sverige, vilken rutt o vilket flygbolag? Och har du något tips på bra hotell? Vi vill bo fint men behöver inte va superfint men kan tänka oss o lägga 1000 kr per natt typ. Tacksam för svar!