Vad vill/ska/bör man se längs Highway 1 (Kalifornien)?

Av Sannab
19 apr. 2011 20:02
Visningar: 22777
Jag och två vänner planerar en road trip i sommar och tänkte köra upp eller ner längs highway 1. Vi har dock inte bestämt oss för om vi vill köra norrut från Los Angeles eller söderut från San Fransisco. Vad skulle ni rekommendera? Vilka platser bör vi se? Tips på bra/billiga motell? Var hittar vi de billigaste hyrbilarna (vi är två förare, över 25 år)? Vi tänkte även ta oss till Las Vegas och Grand Canyon och eventuellt köra därifrån till Los Angeles som någon tipsade om. Vad tror ni om det? Är San Diego värt ett besök? Ja, tipsa om allt ni vet och kan om route 1. :) Vi har för övrigt 4 veckor i Kalifornien samt 1 vecka i New York att semestra på.

Mvh
Sanna
Av Hawaii
19 apr. 2011 20:51
Om du kör Highway 1 norrut eller söderut kvittar, Kör i den riktningen som passar bäst in i dina övrga planer. Missa inte Carmel, Solvang och Santa Barbara. Hearst Castle är intressant. ("Googla" för info). Annars är det själva naturen längs Highway 1 som är det sevärda.

Billiga motell är det bäst och enklast att helt enkelt leta efter när man är färdig för dagen. Inte så mycket att välja på längs Highway 1 men annars är det inga problem.

Missa inte San Diego. Tycker själv att SD har betydligt mer att erbjuda än LA men så bodde jag också där (i SD) i många år. Vill du ha SD tips lägger jag gärna upp dem här.
19 apr. 2011 21:56
Hej! Håller med Hawaii i hans inlägg. Kan dock inte uttala mig om San Diego. Vi hann inte dit,tyvärr.
Bilade i USA en månad förra sommaren. Vi åkte från Draper, UT ner till Moab och Arches National Park. Vidare till Las Vegas, LA, San Francisco, Portland OR, tillbaks genom Idaho tillbaka till Draper.

LV är bara helt galet. Vi reser med barn och stannade två nätter och det var lagom. Det vi gjorde var att titta, titta och titta!!! Så mycket att se. Att bara gå längs med The Strip och kolla in hotellen och diverse spektakel; vulkan som får utbrott, Bellagios vatten show mm mm. Barnen åkte en rollercoaster (New York) Vi var där i juni så det var jättevarmt. Dagarna tillbringades vid poolen. Bodde på Excalibur. Helt ok. Hotellen är billiga i LV. Vi hittade på hotels.com. Många passar på att ta Grand Canyon när de är i Vegas. Vi gjorde inte det. Hade besökt Moab före Vegas

I LA får ni inte missa Universal Studios. Vi köpte dyra VIP-pass, men det var värt varenda dollar. Tyckte både vuxna och barn. Man ska nog gå på Six Flags om man är ute efter häftiga rollercoasters, men Universal hade superrides, även om inte de var enorma. Studio touren får ni inte missa! Vi bodde på ett hotell i Anaheim (Doubletree, tror jag). Nära till Disney, långt till annat.....avstånden är enorma
Vi var på Disney, tyckte det var överskattat. Six Flags ska vara jättebra, men vi hann inte med det. Far och son var på baseball, Lakers vs Dodgers. De tyckte det var kul. Vi besökte Hollywood, Walk of Fame, Beverly Hills, sonen LA ink. En dag var vi vid stranden. LA är så stort att det är svårt att greppa. Det tar en evighet att ta sig runt.

Sedan körde vi längs med Highway 1 till San Francisco. Otroligt vackert. Solvang, danskbyn, kan vara värt en liten avstickare. Längs med kusten kunde man stanna och få se vilda sjölejon. 17 mile drive var fin, Carmel och Monterey fina stopp.
I SF promenerade vi runt mycket. Lite shopping, Fishermans wharf, Golden Gate. En härlig stad som vi gärna varit längre i. Vi hann inte med Alcatraz tyvärr.

Tänk bara på att det tar längre tid att köra än man tror. Spontana stopp på vägen är ibland de allra bästa. Planera så att ni har tid för det!

Våra planerade stopp hade vi bokat hotell för. På "förflyttningssträckorna" tog vi in på hotell där det passade. Super8 och Sleep inn är två ok budgetkedjor. Ofta skyltat utmed vägen. Vi bodde också på privata små hotell med varierande standard.
Vi hyrde bil via ticket.se. Det kändes säkert med försäkringar och sådant. Finns säkert många andra sätt att hyra på. Vi kollade olika sighter för biluthyrning, men det slutade med ticket. Tänk på att priset sticker iväg rätt så rejält när man ska vara två förare. Samma sak om man vill hämta på ett ställe och lämna på ett annat. Vi hade en stor bil i 4 veckor och då tror jag vi fick betala runt 2000 SEK extra för extra driver.
Hoppas att du kan ha nytta av något från mitt inlägg.
Ha en trevlig resa! USA är fantastiskt!!!!/FamFis
Av Annl
20 apr. 2011 08:51
Hej,

Vi var I Kalifornien förra sommaren och hade fantastiska dagar där. Vi körde från norr till söder och det har jag läst någonstans - rätt eller fel - att det är de bästa med tanke på utsikt och utsiktsplatser och att det blir lättare att stanna.

SF är en vacker stad som ligger på sina 43 kullar. Håller med om det som skrivits tidigare om vad man bör göra i SF men vill tillägga att ni absolut inte får missa Alcatraz - det var väldigt spännande. Och dessutom måste ni köra bil i SF och bland annat Lombard street då förstås - världens kurvigaste gata och innan man byggde in de sju kurvorna var den omöjlig att köra.

Vindistrikten är också väl värt ett besök- oerhört vackert och mycket goare och varmare klimat än SF.

Billigt boende efter vägen har jag inte koll på - vi reste med barn så vi hade allt förbokat.

Som någon skrev så är LA väldigt stort och det tar enormt lång tid att förflytta sig.

SD är en riktigt fin stad och väl värt ett besök och glöm då inte - givet att ni är intresserade - MSS Midway; dvs hangarfartyget som numera är museum. Det var en enorm upplevelse att gå runt uppe på flygdäcket bland kärrorna och att lyssna på guiden som berättade hur speciellt det är att landa och lyfta från ett hangarfartyg. Tänk Top Gun....

LV r helt galet och ta också med i beräkningen att det är varmt - när vi var där i mitten av juli var det 47 grader.

Grand Canyon är helt grymt och det går inte att föreställa sig innan man sett det. Har ni tid och möjlighet skulle jag rekommendera er att besöka norra rimmen i stället för södra även om det är bökigare och längre att ta sig dit. Naturupplevelsen är ännu större där och det är mycket lugnare - över 90 procent av alla besökare som kommer till GC besöker den södra rimmen. Den norra rimmen är dessutom bara öppen mellan maj och september/oktober. Vi hade fantastiska dagar där och satt i gungstolen med en öl och kollade ut över kanjonen i solnedgången.

Som så många andra skrivet; USA är fantastiskt och ni kommer att få det toppen!
Av Bintang
21 apr. 2011 22:33
Tycker personligen att 1 är finare norr om SF än söder ut. Grand Canyon ver en besvikelse men på vägen därifrån stannade vi till där den börjar (panhandle) just när solen gick ner och det var skit mysigt. Kanske norra rimmen är bättre (stängd när vi var där).
För den finaste solnedgången i USA åk till Berkeley och knalla upp mot Lawrence Berkeley National Laboratories (där dom spelade in Hulken filmen) och se solnedgången bakom Golden Gate bron.