Vad tyckte ni om Gambia?

27 okt. 2012 10:30
Visningar: 2380
Hej
Har funderingar på att åka till Gambia i vinter. Jag skulle gärna vilja veta era upplevelser av landet! Är det värt ett besök? Vad finns för sevärdheter? Åt ni malariaprofylax? Är det säkert att resa som ensam tjej med min dotter?
Mvh Johanna
Av Tj
27 okt. 2012 20:07
Tycker du ska åka......
Var där 08 dec. kanonväder,varmt i vattnet,billigt (dryck o mat).
Vi åt inget malariaprofylax men många i vårt resesällskap gjorde...
Använde myggnät på nätterna och myggmedel på dagarna.... (smaksak)
Alla är vänliga men lite påstridiga....men jämfört med turkjä..rna är de inte hälften så jobbiga.
Sevärdheter ..tja vi var där bara en dryg vecka men vi hann se James Island...
Byn där Kunta Kinte föddes...mm mm Paradise beach.
Var många ensamma tjejer som var där med och utan ungar så det är inte värre än Canarieholmarna...

MVH Tobbe
16 nov. 2012 22:54
För 4 år sedan var jag och min familj (barnen 16 o14 år) i Gambia. Vi åt malariatabletter och drack ducarol mot magsjuka. Vi alla tyckte att Gambia var toppen, så jag och mannen åker tillbaka i februari nästa år. Glada trevliga människor, men tyvärr också många falska tiggare. Är ni resvana så är det inga problem att "avvisa" närgångna personer. Skänk inga pengar till tiggarna i t.ex. rullstolarna. När turistsäsongen är över reser de sig upp och går hem. En del killar vill att man ska bjuda hem dem till Sverige, men gör inte det för då får du stå för deras försörjning och ansvarar för dem. Hoppas ni åker och får en skön semester i solen.
mvh Annika
Av Aakire
16 mars 2013 15:22
Första men inte sista gången vi reste till Gambia. Bodde på Cape Point hotell ett litet familjärt hotell med mycket trevlig personal som man snabbt blev vän med. Kan varmt rekommendera Ansu ( www.yourguideingambia.com) som är en "Official Tourist Guide" och mycket pålitlig, professionell och kunnig inom sitt område som Guide, han kan erbjuda ett flertal utflykter och man har även möjlighet att kombinera ihop egna utflykter.
Vi åt malariaprofylax för säkerhetsskull eftersom vi gjorde utflykter längst floden och i träskmarken.
13 apr. 2013 10:35
Jag tycker en fördel med Gambia är att det längs kusten är mer tursistanpassat än nån annan stans i Västafrika men samtidigt väldigt nära "det riktiga Afrika". Några timmars bilresa åt valfritt håll så kan den bekväma solsemestern bli ett äventyr!

Lycka till!

Ronnie
http://www.4x4expedition.se