Vad tycker ni om Malta? Vi funderar lite på att flyga dit i september..

7 aug. 2010 01:01
Visningar: 3732
Hej,
vad tycker ni om Malta? Vi funderar lite på att flyga dit i mitten av september och vara där en vecka.Om ni har varit dit så vill ni berätta lite om era erfarenheter !
7 aug. 2010 02:58
Är man det minsta intresserad av gamla städer eller arkitektur så har man ett mecka på Malta och till och med jag som oftast tycker att gamla byggnader bara står i vägen för utvecklingen he he! måste erkänna att det är fantastiskt mysigt att ströva runt inne i valetta och kanske sätta sig på en uteservering för att njuta av en fika eller kanske en svalkande öl, ett extra plus är at jag upplever mat o dryck prisvärda här jämfört med många andra resmål runt medelhavet och även fast en del klagar på maten här som på många andra turistorter så vill jag nog påstå att det finns mat och dryck för alla smaker och till ganska vettiga priser.

En annan fördel med malta är att ön inte är allt för stor och bussnätet är vältäckande plus att det är billigt med busskort där och det går att köpa direkt på bussarna vilket gör att det är både lätt och billigt att ta både från flygplatsen in mot stan och även ta sig runt på resten av ön med de gamla relikerna till bussar som finnsdär, att sitta ner och kolla in bussarna vid busstorget i valetta är ungefär som att befinna sig mitt i ett rullande motormuseum ha ha! och personligen tycker jag inte det finns nån anledning varken att åka taxi eller hyra bil på ön även om de båda alternativen också är billiga här, bussinformation finns här .http://www.transport.gov.mt/Home.aspx

Första gången vi åkte till malta så tyckte jag nog första dan att det nog skulle bli ett sånt där "vart där och gjort det resmål" men allt eftersom dagarna gick så började jag bli alltmer förtjust i de gamla gränderna den på våren härliga grönskan ute på landet,de mysiga bussutflykterna och en utflykt till grannön gozo bidrog också till att jag varje vårvinter efter det längtar tillbaks till Malta , det finns massor av mysiga och intressanta platser att besöka på de båda öarna och visst kan jag rekommendera er att åka dit. skulle ni vara intresserad av att vandra/promenera så finns många fina rutter beskrivna på nätet det finns länkar på min sida under rubriken Malta om ni är intresserade http://fiskeofritid.webs.com/faktasidorutlandsresor.htm
länk till tidigare tips. http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/reseskildring-malta-8728

september är väl inte den bästa månaden att besöka malta om man vill uppleva en prunkande blomsterprakt och gröna hedar för det mesta är nog sönderbränt då men å andra sidan är det varmt i havet och risken för regn minimal fast värmen kan ju vara rätt påfrestande då men har man semster så spelar ju inte det nån roll och jag antar väl att just sol och värme är litet vad ni söker och då så det är säkert bara ett plus.
nedan en länk till en berättelse från en av våra resor till Malta.
mvh. Bosse. http://fiskeofritid.webs.com/reseberttelser.htm
Av Visial
7 aug. 2010 10:48
Åk dit, jättehärligt! Kan rekommendera det varmt!
7 aug. 2010 10:52
Malta, en av de bästa platser jag besökt och jag har varit på många. Bodde i Sliema, men det ska jag inte göra nästa gång....det finns trevligare ställen att bo på!
7 aug. 2010 22:26
Gillade Malta. Var där i oktober 2002. Valetta är en fin stad med spännande byggnader. Det fanns en hel del trevliga restauranger i Slima. Bada kunde du från stegar från klippor. Fanns också liten strand i St Julian. Man kan ta buss och båt till andra delar av Malta. Gozo är att rekommendera.