Vad ska man se när man ändå "åker förbi"?

Av Jerrys
13 dec. 2015 12:14
Visningar: 456
Vi (2 vuxna 2 barn 11,15) ska i Juli/Augusti nästa år göra vår första resa till USA. Vi kommer att var där i 3 veckor.
Alla boenden är bokade redan och vi har valt platserna där vi ska stanna med tanke på att det inte ska vara för långt att köra, och att det förstås är något vi vill se/uppleva där.
Så här ser iaf schemat ut.

Vi kommer att åka till Las vegas och vi stannar där 3 nätter. En av dagarna ska vi till Grand Canyon.

Dag 4 tar vi vår hyrbil och drar iväg norrut. Vi åker mot Beatty och sedan genom Death Valley och stannar en natt i Panamint Springs.

Dagen efter åker vi vidare norrut mot Mammoth Lake och stannar på Village Lodge.
Nästa dag ska vi åka genom Yosemite (Vi är inga skogsvandrare så vi gör bara några stopp för att ta kort) för att till slut komma till Mariposa.

I Mariposa stannar vi en natt på 5th Street inn.

Dagen efter åker vi mot San Francisco. Där ska vi stanna 3 nätter på The Canterbury. En av dagarna ska vi åka på en guidad tur till bla Alcatraz och få se de vanligaste sevärdheterna i SF.

Sen bär det av söderut på HW1 för några stopp. Första stoppet blir Monterey. Där stannar vi på Stage Coach Lodge.

Nästa dag åker vi till San Luis Obispo. Vi hittade ett underligt ställe att stanna på som heter Madonna Inn. Vi ska då besöka Hearst Castle som ligger hyfsat nära.

Nästa dag stannar vi i Santa Barbara på Coast Village Inn.

Sedan bär det av mot Venice Beach där vi ska stanna 9 nätter på Ellison Building innan vi till slut flyger hem från LAX. Då vi är i LA ska vi bla besöka Universal Studios och Walk of fame.

Vi kanske hade kunnat valt några färre nätter på Venice och fördelat de dagarna på något annat ställe. Men jag tror vi kommer att gilla det här med att avsluta resan med att bo vid stranden så man kan stanna "hemma" om man inte orkar göra nåt nån dag.

Det vi nu undrar är om det finns några s.k smultronställen efter vägen som man kan stanna till på men som inte är så välkända. Även andra tips om det är någon som gjort någon liknande resa är välkomna.
Mvh Jerry
13 dec. 2015 12:33
Härlig resa!
Gjorde en som på många sätt liknar er för några år sedan.

I Death valley finns ju en hel del man inte bör missa:
Sanddynerna vid Stovepipe Wells, Artist´s Palette, Devils Golf Course, Golden Canyon.
Men det allra coolaste var nog att rulla in i Death Valley precis när solen gick ner och färgade hela landskapet rosa och eldrött...

Vid Mammoth Lake är det Mono Lake (helst vid solnedgång) och Boodie Gost town som inte får missas.

På vägen till SF kan ni svänga förbi John Muir Woods om ni vill se Redwood-träden.

Fler tips och bilder i min reseberättelse:
http://4000mil.se/index.php/new-york-och-kalifornien-20081010-20081020/
Av Marulk
13 dec. 2015 17:26
Ledsen att behöva informera om att besök av Seqouia träd i Mariposa kan bli knepigt då de håller stängt i Mariposa Grove tom våren 2017. Det finns stora träd lite här o var i Yosemite iofs. Ett besök upp till Glacier Point rekommenderas, då ser ni även en del Seqouia på vägen. Fantastisk panorama utsikt på toppen o populärt picnic ställe. Bilder här på RG. Stora träd (höga) dvs Redwood ser ni ute vid kusten, rekommenderar Muir Woods strax norr om SF.
@Gunillad nämnde ovan Bodie Ghost town, ett riktigt häftigt ställe för den som gillar historia. Ett smakprov i album här på RG (2014).
När ni är i Monterey, är nästintill ett måste att besöka Aquarium. Boka gärna biljetter i förväg för att slippa köer.
Av Jerrys
14 dec. 2015 17:40
Tack för alla svar! Ett stopp vid Stovepipe Wells och en liten omväg till Muir Woods ska planeras in i resan. Bodie ligger tyvärr allt för avsides från vår planerade rutt. Men, det får väl bli en till resa till USA så man kommer dit någon gång :)
15 dec. 2015 06:41
Vi åkte till Seqouia Nationalpark och såg det berömda General Sherman Tree. Det ligger visserligen inte riktigt efter er rutt men ett tips i alla fall. http://www.nps.gov/seki/learn/nature/sherman.htm

Sedan är Muir Woods som nämnts också att rekommendera, det är ju inte långt från SF.

Vi besökte också Alcatraz och det kan vi verkligen rekommendera. Tänk bara på att boka biljetter i förväg och ta en av de tidigaste turerna, annars blir det mycket folk.

När ni är i LA är ju, förutom Universal, Santa Monica Pier något för barnen i alla fall. Där finns det karuseller och annat skoj.
Av Jerrys
2 okt. 2017 20:52 (redigerad)
Tänkte återkoppla och tacka för all hjälp. Även fast det gått så lång tid.
Vill bara meddela att resan 2016 var helt underbar. Den gav mersmak och vi har hunnit åka till Kalifornien en gång till, nu i somras. Dock bara 2 veckor då vi reste från SF till LA. Vi planerar nu en 3v roadtrip nästa år med start i SF och därifrån resa norrut och vika av neråt, genom Yosemite (vill se det igen) och ner genom DV till LV. Sedan västerut mot Joshua Tree till San Diego och vidare uppåt mot LA igen. USA är helt fantastiskt!
Vi behöver tips på vad man bör se norr om SF.
Inget bokat ännu förutom flygen. Så resan är ett vitt papper ännu.
Vi vill se mer av Yosemite, LV (GC igen & Hoover Dam) och avsluta med några dagar sol och bad på Venice Beach.
I år var vi från början lite besvikna över att inte kunna åka HWY1 hela vägen pga jordskredet. Men det gjorde då inget. Det är inte fel att svänga av från huvudleden ibland. Otroligt vackra vyer och böljande landskap.
Mvh Jerry
Av Marulk
2 okt. 2017 21:19
Norr om SF: hur långt hade ni tänkt er. Det finns otroligt mycket att se i norra Californien. Först o främst Hgw1 o Hgw101 som i vårt tycke är mer 'amazing' än den södra delen mellan SF o LA. Fort Bragg med 'the glass beach'. Ett stop vid geisern i Calistoga, har utbrott var 1/2h (bilder i album från 2014). Lite längre norrut Lassen Vulcanic NP (oxå bilder 2014) med aktiva vulkaner o världens alla olika typer av representerade. Därifrån kan ni fortsätta sydost mot Lake Tahoe, Reno, Carson City o kanske ett besök i gruvstaden Virginia City o hälsa på Mark Twain eller ta ngt kallt på 'the bucket of blood'
Berättar gärna mer o kanske våra album här kan ge mersmak 😉
/Catarina m familj
3 okt. 2017 21:19
Kommer inte på bättre råd än Marulks, räkna på 4 nätter innan ni är i Yosemite.
Av Jerrys
4 okt. 2017 19:47
Tack för svaren! Vi ska definitivt kika på tipsen.
4 nätter till Yosemite är ett par mer än vi grovräknat med. Men borde inte vara nåt problem att ordna.
Jag ska lägga in några bilder från båda resorna så jag kanske kan fresta någon mer att ta sig dit.
//Jerry