Vad kan man göra i Aten?

Av Klasse
7 jan. 2010 15:50
Visningar: 7194
Hej!

Jag och min familj har bestämt oss för att resa till aten i början av Maj. Jag har aldrig varit där så jag känner inte till staden så mycket. Vad ska man inte missa när man åker till Aten? Vad finns det museum att se och finns det mycket bagerier och konditorier som kan rekommenderas?

/// Klasse
Av Katitzi
7 jan. 2010 19:37
På sidan www.kalimera.nu kan du få många tips om Athen! Gå in på "Diskutera,tipsa,fråga"
Lycka till! Katitzi
8 jan. 2010 11:30
Det finns hur mycket som helst att göra ;-). Ex vis köpte vi biljett till Akropolis, då fick man också inträde till ett antal andra olika attraktioner. Kyrkogården Kerameikos t ex. Kommer tyvärr inte riktigt ihåg vad dom olika heter. Kolla in mer info på: http://www.athensguide.org/

Vi åkte också upp på Likavittoskullen, fantastisk utsikt över staden och en liten kyrka på toppen. Kolla in länken: http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/forum.cgi?country_id=147&city_id=264371&_max=286&event=photos&a_z=0&site=reseguiden den ska ta dig direkt till bilder/aten.

Något du inte får missa är vaktavlösningen! Dom är jätteroliga med sin funny walk, om jag inte kommer ihåg fel är det söndagar som är bäst. Kolla in min film (det finns flera...) med vakterna http://www.reseguiden.se/minsida/leroslover/filmer/vaktavlosning-aten-912.

Lycka till med planeringen!
Av Klasse
8 jan. 2010 13:06
hej igen!

Tack för tipsen. Det ska verkligen bli roligt att åka iväg till grekland. ///Klasse
8 jan. 2010 19:38
Hej!
Kul att du ska åka till Aten!
Det är en fantastisk stad med otroliga möjligheter att se mycket på kort tid.
Det bästa är att skaffa en karta och en bok så att du kan pricka av vilka muséer du vill se.
När vi är där så gör jag upp ett program på det vi vill hinna med. Försöker ta lite varje dag. Hitta sånt som ligger nära varandra så att det inte går bort så mycket tid.

Ett område med mysiga tavernor och caféer är Psirri. Det ligger i närheten av Monastiraki som också är ett mysigt ställe. Där måste ni gå och strosa!
Anafiotika är ett ställe som ligger nedanför Akropolis. Vi brukar ta vägen förbi där när vi ska gå till klippan. Där uppe finns ett fint muséum.
Olympiastadion är kul att se. Hela Aten blev uppsnofsad inför OS med ett lyckat resultat.
En dagstur till ön Agistri är inte så dumt. Det går färjor via Egina från Pireaus och med Flying dolphin tar det bara en timme. Agistri är en liten, fin ö som jag har mycket bilder av.
Här nedan finns en länk till mitt Atenalbum. Hoppas ni får en bra resa.

http://www.reseguiden.se/forum/resor/aten-2075
Av Ziesta - Utvecklare Reseguiden.se
18 jan. 2010 14:15
Ett annat trevligt område i Aten är Plaka som ligger nedanför Akropolis. Det är ett äldre område med mysiga gränder, marknad, butiker och massa matställen. En gyros här var en av mina höjdpunkter i Aten :-) http://www.reseguiden.se/minsida/ziesta/bilder/28327

Om ni kommer hit kan ni ju även hålla ögonen öppna efter den här märkliga filuren med enorma glasögon som satt på en bakgata .. Vore intressant att höra om han sitter kvar! :-) http://www.reseguiden.se/minsida/ziesta/bilder/237953