Vad gör man under två dygn i Vancouver?

13 feb. 2012 09:24
Visningar: 3111
Jag aker till Whistler for skidakning i pask och tankte da aven klamma in tva dygn i Vancouver. Vad bor man inte missa under den knappa tiden?

Tar garna emot tips angende Whistler ocksa da det ar forsta gangen jag aker dit.

Tack!
Av Asok
14 feb. 2012 15:55
Har aldrig varit i Vancouver men väl i Seattle som ligger några timmar söderut och det jag kan rekommendera är en Whale watching tur ut i skärgården. Späckhuggare, knölvalar, snölejon m.m.
22 mars 2012 14:28
Hej!
Jag skulle väl inte säga att det finns något man absolut inte bör missa,
men här kommer lite tips på billiga och inte alltför avancerade aktiviteter i centrala Vancouver:
- Stanley Park. En stor park där man lättast tar sig runt på cykel eller inlines (finns att hyra på otaliga ställen) med fina vyer och stora chanser att se skunkar och tvättbjörnar.
- Ta en liten mini-färja över till Granville Island. Mysigt litet område med populär saluhall. Här ligger även Granville Brewery, där man kan gå på ölprovning för en ganska liten peng.
- Chinatown. Vancouver har en enormt stor asiatisk befolkning, och i april är Vancouver Cherry Blossom Festival, så det lär vara rejält drag där då (och i resten av stan också iofs)
- Gå ut och ta en öl eller två på någon av de många pubarna. Yaletown har mkt att välja på! Kan även tipsa om hostelpuben the Cambie i Gastown, där stannar de flesta Whistlerresenärerna till!
22 mars 2012 18:45
Hej!
jag är sugen på Whistler - du får gärna återkomma med rapport :)
23 mars 2012 03:03
Tack for tipsen. Perfekta tips, cykla runt i Stanely Park och dricka ol pa pubar kan jag garantera dig att vi kommer gora. Har ocksa blivit rekommenderad on du namnde tidigare. Tar det langt tid att ta sig dit? Vi har namligen inte 2 dygn som jag skrev utan snarare 1,5 dygn.

Jag kommer garna med lite aterkoppling efter Whistler & Vancouver.

Ha det bra alla!
Av Justjo
23 mars 2012 09:32
Lyllos dig som ska till Vancouver, min favoritstad!
Du har redan fått en del bra tips här. Jag kan annars rekommendera att bara strosa omkring i staden, huvudgatan Robson Street, stadsdelen West End där du har tex English Bay. Vancouver är väldigt gåvänligt och avstånden är helt ok. Har du tid för en utflykt kan du alltid ta en SeaBus till North Vancouver (tar inte alls lång tid) och sedan buss till Capilano Suspension Bridge, som är en gigantisk hängbro man kan gå över och uppleva jättefin natur. http://www.capbridge.com/
Vi tog en tur med ett så kallat Seaplane nere vid Canada Place och fick en jättefin vy över Vancouver under ca 30-40 minuter i luften.

Hur tar ni er mellan Whistler och Vancouver? Vi körde bil däremellan, en fantastiskt vacker väg! Sea to sky highway kallas den http://www.infovancouver.com/excursions/sea-to-sky-highway
23 mars 2012 09:53
Kul att hora att det ar din favvostad. Jag ar sjalv lite radd att jag kommer vilja flytta dit efter ett besok :) Bron du namnde har jag ocksa hort talas om. Trodde det var langre an sa att ta sig dit. Da kanske vi hinner med det med. Till Whistler tar vi buss. Jag har hort att de gar valdigt ofta och att man inte behover boka i forvag.

Tack for alla tips!
17 apr. 2012 09:41
Whistler
For er som var nyfikna pa Whistler. Helt underbar skidort med jattebra akning. Vi var dar nu i april och det var fortfarande valdigt mycket sno och minusgrader trots stralande sol varje dag. Forhallandena var helt enkelt perfekta och vi fick aven uppleva lite puderakning en dag da det snoade en natt. Backarna var langa och breda och man fick ofta chansen att nastan vara sjalv i backen forutom under paskhelgen. Det ar latt att ta sig mellan topparna Blackcomb och Whistler med peak-to-peak-gondola sa trots att vi bodde i backen i Blackcomb akte vi lika mycket i Whistler. Vi bodde pa en underbart och valdigt prisvart hotell med ski-in-ski-out location i Blackcomb som jag varmt kan rekommendera. Det hette The Coast och hade stora mysiga rum, en utomhuspool och tva utomhusjacuzzis och valdigt trevlig och hjalpsam personal. Whistlers by ar ocksa valdigt trevlig med stor variation av valdigt bra restauranger.

Vancouver
Tack for alla tips om vad man skulle gora i Vancouver. Vi alskade Vancouver och jag ar nu bra sugen pa att flytta dit.