Vad gör man 8 dagar runt Phuket i Januari

19 okt. 2015 00:13
Visningar: 363
Behöver lite hjälp. Vi landra vid midnatt 6:e januari på Phuket. Den 14:e har vi boende för ett bröllop på Koh Lanta. Hur hade ni lagt upp dagarna där emellan? Min tankar som så här:

Landar och hugger en Taxi direkt på flygplasten och åker upp till Kao Lak för att vara på plats när man vaknar. Spenderar ca 3 dagar där. Åker söderut mot Railay Beach 2 nätter och Phi Phi 3 nätter innan vi åker över till Lanta.

Låter detta som en bra idé? Kom gärna med andra tripp-förslag, framförallt Railay är jag lite tveksam till. Tar även tacksamt emot boendeförslag. Jag hoppas hitta beach-boende för runt 1000-lappen i snitt.
Av Limone2
19 okt. 2015 15:36
Hej Sungam.

Mitt förslag är att du skippar att ta Taxi till Kao Lak.

Ta Taxi till Serenity Hotell istället.. Lyxa till det 2-3 dagar där, ta en båt tur till Koh Bon och snorkla runt i kristalklart vatten. Gå på kritvit sand som tom känns sval under fötterna.

Serenity är ett fint hotell som ligger lite off på Östra sidan av Phuket..
Men hotellet har allt man kan önska sig. (Googla lite bilder).

Inte långt därifrån.... Några minuter med taxin så har du Chalong Pier där det går båtar till en massa öar.
Bla Koh Bon och andra vackra öar precis utanför.

Sen skulle jag nog tagit båten över till Ao Nang... En supermysig liten stad .. Förslag på boende där är Srisuksan.. Precis utanför det hotellet har du longtailbåtar som tar dig precis dit du vill.. Otrolig öar att besöka.. Boka egen båt om ni är några st.. besök 4-6 öar under en hel dag... Och ägna kvällen till att äta på någon av dom fantastiska resturangerna som finns längst vattnet i Ao Nang.
Båtturen dit kostar ca 100-200kr och tar 2 tim.

Railay ligger precis bredvid om ni vill besöka den stranden...Men det är verkligen inget speciellt...Missförstå mig rätt... Den är fin.. Men måla inte upp någon magisk strand i skallen. :D

Efter ert besök på Ao Nang så tar ni båt till Phi Phi ... Båten går inte långt ifrån Srisuksan hotell...Stor färja..Kostar 100-200kr och tar 2 timmar ...Man kan även välja speedboat för ca dubbla priset och då tar det 45 min.

På Phi Phi så hade jag valt Point View hotell....Prisvärt med bästa utsikten över stranden.. Svalka er i poolen under dagen och knalla ner till stranden på kvällen och käka nåt gott...Sen startar partyt om det är av intresse..

Och sen är det bara att bege sig till Koh Lanta, bruna och fina.

Det här var bara ett förslag....Oavsett vad du väljer att göra så kommer det bli bra... Själv föredrar jag att resa på havet istället för på vägarna i Thailand ....
19 okt. 2015 21:18
Tack för ett uttömligt svar. LIte kommentarer,
Glömde skriva att vi reser 2 vuxna, 2 barn. Serenety var lite väl mycket resort för min smak, sen var det fullt ändå. Slutligen var det lite väl over-prized. Ett par nätter där, lika med priset för flygresan för hela familjen...

Varför valde du bort Kao Lak? Fanns det någon anledning eller bara att du gillade Serenety bättre?

Jag ska kika lite mer på dina andra tips.
Av Limone2
19 okt. 2015 21:33
Jag glömde säga att man inte ska boka Serenity igenom någon hotellsida.. Jag mejlade dom när jag var där och frågade efter bästa pris. Då fick jag ett vanligt kanon rum för 500kr natten. ( det är ju 5 stjärnigt).. Sen frågade jag vad dom ville ha för en svit...H2O sviten...Den fick jag för 800 kr natten.. Men jag tyckte vattnet var lite grumligt i min egna takpool så jag frågade om reningsverket var trasigt.. Då gav dom mig ett beachhouse tror det var runt 300 kvm.. för samma pris. Helt magiskt :D

Men absolut...Det kan vart så att jag hade tur med mina priser..

Har egentligen ingen anledning att jag valde bort Kao Lak i mitt förslag. Inte mer än att istället för att åka runt hela viken så föredrar jag att ta båten raka vägen över. Och framförallt att för att ha möjligheten att besöka riktigt schyssta öar.

Men oavsett vad du väljer så kommer du ha det sjukt bra....
20 okt. 2015 10:40
Hej, PP Charlie Resort på Phiphi är prisvärt, men det kryllar av ungdomar där vid poolen som ligger vid stranden om dagarna. Kanske inte något för en familj.
Men Phiphi räcker med 2-3 nätter. Det är inte så jättekul där, men det ni måste göra där är att ta en dagsutflykt runt på öarna där. Se Maya Bay, Bamboo Island och priset ligger på under 200 kr /person för en dag inkl lunch.
Annars låter din plan helt okej.