Vad får jag absolut inte missa i Patong?

Av Nav
6 feb. 2012 17:22
Visningar: 3937
Hej!

Nästa vecka så sticker jag med en polare till Patong.
Första gången jag åker till Thailand och vi kommer vara där under 2 veckor.
Jag har varit in på sidan "Allt om Thailand" och läst en del, det känns som det verkligen finns mycket som man vill göra och se!

Då är ju frågan vad ni som redan varit där säger, vad tycker ni är de absolut viktigaste aktiviteterna/utflykterna som jag inte får missa?
Jag är 20 år och gillar lite mer fysiska aktiviteter såsom forsränning, jag tar även gärna emot tips på bra nattklubbar/restauranger! :)

Förresten, hört att det finns något som man kan käka/dricka innan man åker så att man minskar risken för att drabbas av matförgiftning. Stämmer det? I så fall, vart kan man köpa det?
Av Mpc
6 feb. 2012 19:06
tro du menar dukoral
6 feb. 2012 19:16
Dukoral biter på en del bakterier främst kolera. Hjälper föga mot vanliga magsjukebakterier. Helt onödigt enl mig, receptbelagt dessutom.
7 feb. 2012 10:00
Hej Nav!
Grattis till att ha valt resemål till världens bästa land! =)
Jag vet att du är en person som gillar fysiska aktiviteter, men jag vill ändå rekommendera en endags snorkelutflykt till Similan island. Otroligt vackert och även klassat som ett av världens 10 bästa snorkelplatser!
Du kommer inte ångra dig!

/Sandra
7 feb. 2012 10:23
Sätt igång och ät probiotikatabletter (ex Lifes egna märke). Kör en tablett morgon + kväll och ta med resten till Thailand. Då stärker du magens egna försvar mot bakterier. Viktigast är ändå handhygienen - tvätta händerna innan måltid och använd alcogel & våtservetter. Se även upp att dricka direkt ur flaskan om den har legat i is....

Se till att dricka mycket vatten för du svettas otroliga mängder i värmen. Får du huvudvärk på kvällen är det ett typiskt tecken på vätskebrist.

Det är mycket party i Patong och det förekommer en hel del lurendrejerier ex vid uthyrning av vattenskotrar. Uthyrarna försöker lura turister på pengar genom att säga att du repat skotern.

Hyr INTE någon MC - dels är det vänstertrafik och de lokala kör i trippelbredd och som om de vore deras sista färd i livet... Det kostar inte många kronor att ta en taxi med chaufför om ni vill åka till mindre och betydligt lugnare stränder....

Glöm inte myggmedel - knotten är små och du ser dem inte, men vid skymningen kommer de fram och ger kliande bett. Är du känslig är det lika bra att ta med allergitabletter hemifrån + kortisonsalva!

"Chook di"/Skål alt lycka till på thai

Förresten: den här lilla guiden för förstagångsresenären är svinskôj och mycket bra:
http://www.scribd.com/doc/49631573/Den-Lilla-Guiden-for-Forstag%C3%A5ngsresenaren-till-Thailand
Av Joakimn
7 feb. 2012 11:24
Risken är minimal att du blir dålig av det du äter /dricker, större risk att du blir dålig av det du tar för att inte bli dålig...låt kroppen vänja sig vid deras mat så blir det bra..förnuft..
Snorkla på Similan är ett bra förslag..kanske ta dyksert?
Festa lagom o rör aldrig en moppe/mc när du e berusad,var försiktig med trafiken.
Det är bara att gå in i en av alla små turistbutiker som finns överallt o se vad dom har att erbjuda..
Finns det mesta, o sen är det bara sunt förnuft som gäller..
Av Nav
7 feb. 2012 21:16
Tack för alla svaren! :)

@ Resemaja: Aha, ja, då struntar jag i att ta det! (:

@ Sandra89: Det låter helt klart intressant att snorkla om det är så vackert som du säger! Hur lång tid brukar man spendera på en sådan "utflykt", är det några timmar eller får man räkna med en hel dag? :)

@ Cajsawarg: Tack för tipsen! Kör nog på alcogel och våtservetter! Haha, det var en riktigt rolig och läsvärd guide, man tackar! :)

@ Joakimn: Dykarcertifikat låter riktigt kul! Har du något tips på någon bra aktör som man kan ta det genom därnere?
Av Van
8 feb. 2012 07:41
@ Joakimn: Dykarcertifikat låter riktigt kul! Har du något tips på någon bra aktör som man kan ta det genom därnere?
Ett dykcert kommer att ta 3-4 dagar av din tid, men det är absolut värt det. Phuket är nog en av de platser i världen där det finns mest dykcenter per capita, både bra och dåliga. Bäst är att lyssna runt lite bland folk innan, dessutom gå runt till några och känn av stämningen, kolla så det ser ut att vara ordning på saker och ting. Sådant brukar vara goda tecken. Standarde på ställen kan ändras snabbt.
Några med scandinavisk anknytning som jag vet åtminstone var schyssta (dvs jag dykt med dom själva och/eller har bekanta som jobbat där alt. dykt med dom)

http://scuubadoo.com/
http://www.scandinavian-divers.com/home.php

Men som sagt, det finns ett hundratal till så kolla runt lite.
Av Joakimn
8 feb. 2012 08:00
Hej Nav
Finns massor med aktörer/firmor som lär ut Pady diving i Thailand...
Men som ett exempel: www.Diveaisia.com / dom ger kurser o tar dig ut till similan...
Vill du bara pröva på så ta en endagars/ 2 dyks kurs med en Divemaster(diskoverskubadive) C:a 3000bath
Detta ger inget sert men om du väljer att gå vidare till Open water sert så tillgodoräknas denna dyktid din utbildning..Ett Openwater sert tar C:a 3 dagar och innehåller roliga övningar ,mat,bra kamratskap,och en del studier..95% klarar utbildningen. pris: C:a 13000bath (2300kr)*minne för livet...och en ny glädjekälla..
Gör detta o du har ett minne för livet / Lycka till Joakimn
8 feb. 2012 10:40
Glömde nämna att du måste ha max solskyddsfaktor - du klarar ca 10 minuter i Thailändsk sol innan du blir bränd... Så köp massor med vattenfast solkräm med spf 40 och se till att ösa på extra under dagen och man blir BRUN i skuggan så tillbringa tiden under en palm istället för att vändsteka dig i solen!
8 feb. 2012 14:04
Hej igen!
Det är så vackert som jag säger!!! :P Du får räkna med en heldag! De hämtar upp tidigt från hotellet i Patong och kör dig upp till Khao Lak där båten utgår ifrån. Tror transferresan till Khao Lak tog ca 2- 2½ timme ena vägen. Har för mig att resan till Similan island varande från ca. 8.00 (då båten lämnar kajen) till ungefär 16-16.30 (då båten är åter i Khao Lak). Därefter transfer tillbaka till Patong.

Så som sagt får du räkna med heldag från tidig morgon till kväll, men det är värt varenda minut! =)
Av Nav
8 feb. 2012 21:23
Tack så mycket allihopa för tipsen, jättenyttig info! =)

@ Van: Det låter ju verkligen som en bra idé att strosa runt bland de olika aktörerna och känna av stämningen innan man väljer någon! Tack för länkarna! :)

@ Joakimn: Det låter ju sjukt billigt! Hört att det skulle vara lågt pris men det där lät ju jättebra! :) Blev verkligen supersugen att ta ett Openwater cert nu! Tack och bock!

@ Cajsawarg: Det var inget dumt förslag! Speciellt nu när man är kritvit efter en hel svensk vinter! :) Sådan solskyddsfaktor som man har till barn, kan det vara något att köpa och använda den första tiden måntro?

@ Sandra89: Okej, ja, men det låter ju helt överkomligt att offra en dag för något sådant roligt! Har aldrig tidigare snorklat så då känns det som att det här är ett klockrent förstagångsställe! :)
9 feb. 2012 09:38
Du behöver spf 40 minst hela första veckan - lite beroende på hur känslig hy du har och om du kommer vara mycket i solen eller ej. Jag har aldrig använt mindre än spf 30... Vi träffade en norsk kille som var tre månader varje vinter i Ao Nang - han var mycket brun och han använde spf 40 hela första månaden...

Skall du ut och snorkla så ta på en vit t-shirt så du inte bränner upp axlarna och keps är ett "hett" tips liksom bra solbrillor (inte med fejkglas) - särskilt om du skall ut på havet.
Av Joakimn
9 feb. 2012 10:23
Vi är alla olika, jag har aldrig solskydd..aldrig o detta fungerar för mej.
Då befinner jag mej i havet eller solen en stordel av tiden..inte nyttigt, jag vet men fungerar för mej.
Skall jag utsätta mej extremt för sol, typ snorkling så sätter jag på en t-shirt...
Samtidig väldigt nyttigt för miljön..undrar hur många 1000tals ton olja o kemikalier turismen sprider i kännslig havsmiljö via solskydd varje år..tror att detta påverkar miljön enormt..Har man problem så vore det bättre att skydda sig med kläder tror jag.
Av Nav
9 feb. 2012 20:31
Eftersom jag har ganska känslig hy så får det bli både spf 40 och tröja och kanske till och med en hatt första veckan! :)
Skulle ju minst sagt kännas surt om man brände sönder sig andra dagen och således förstör halva resan! ;P

Vad säger ni om kläder? Ska man ta med sig plagg hemifrån, eller ska man bara ta med sig ett ombyte och shoppa loss och fylla resväskan? :)
10 feb. 2012 09:16
Tips! Shoppa först när du fått lite färg och fått en känsla av prisnivån - glöm inte att du måste pruta!
Vit blek svensk = lättlurad i thailändska ögon "Päng" = det är för dyrt (på thai) Bra ord att kunna!

Allt är givetvis kopior - finns både bra och mindre bra - så det gäller granska plagget i sömmarna. Ju mer du köper på samma ställe desto bättre pris. Glöm inte att se glad ut i alla lägen - att bli arg är verkligen att tappa ansiktet. Utbudet är något begränsat men du lär finna LaCoste, Ed Hardy, Diesel och linnen med SInghareklam. Det finns också fina halsband & armband i skinn med diverse figurer ex Buddha. Många köper flipflops ex Diesel och har du tur håller de semestern ut.... likaså med fejkklockorna. (Det är en chansning att köpa). Även parfym kan vara fejk! I Bangkok kostar en t-shirt med Diesel ca 150 bath (35,- SEK).

"Chook di" = Lycka till/Skål!