Vad bör man se/besöka i Florida?

4 sep. 2017 11:24
Visningar: 405
Vill uppleva Miami... men vad mer bör man se eller besöka i Florida?
Barnen kommer vara 12 och 14 år, grabbar.

Vilken flygplats rekommenderas att landa på?

Charter eller på egen hand?

Hyrbil är ett måste?

Bomba mig med tips! :)
Av Birgere
4 sep. 2017 11:41
Bästa tipset är nog att läsa här på forumet, finns tusentals inlägg med Floridatips.
Då Florida har så otroligt mycket att erbjuda så går det heller inte att ge tips utan att veta vilka intressen ni har, när ni åker på året och hur länge ni stannar.
Finns även några bra webbsidor du kan kika på
floridasidan.se
bahamabay.se
miamitravel.se

Flygplats spelar ingen roll men Orlando, Tampa, Miami och FtLauderdale brukar vara vanligast att man flyger till
Hyrbil är ett måste och tokglöm charter.
4 sep. 2017 11:50 (redigerad)
Jag badar inte vill jag säga från början så har ingen aning om stränder. Jag skulle tycka att åka rätt tidpunkt är viktigast, mitt i sommaren ända in i september kan det vara för varmt för mig iallafall. Varit där i September och då åskar det varje eftermiddag med rejäla regnskurar men i januari är vädret perfekt om det inte drar ner kallluft från Canada.

Spara restid genom att flyga till/från MIA/FLL resp. MCO Orlando. Norwegian flyger till/från MCO via London och direkt ARN till/från FLL för 3500:- t.o.r.
Centrala Miami vet jag inget om, vad finns där som inte finns i alla andra städer? Art deco har du i South Beach. Jag har bara varit till South Beach och norröver till FLL. Känns lite off att spendera flera dagar i Miami med 2 tonåringar, men Everglades NP är ju något för hela familjen 20 min från Floridacity/Homested där det finns utmärkt boende för 700:-.
Däremot finns allt för hela familjen i Orlando/Kissemee så lägg flest dagar där. Förutom parker är det 1-1½ tim körning till öst och västkusten med alla attraktioner som finns där. Dessutom Floridas billigaste hotell för 3-400:- med pool.

Vill du inte hyra bil åker du någon annanstans.
Av Birgere
4 sep. 2017 12:04
Citerat från Brycecanyon:
Vill du inte hyra bil åker du någon annanstans.
😂😂😂🤠
Klockrent
4 sep. 2017 12:24 (redigerad)
"Vill uppleva Miami... men vad mer bör man se eller besöka i Florida?
Barnen kommer vara 12 och 14 år, grabbar."

Uppleva Miami, ja det tar ett par veckor minst om ni inbegriper närområdena Miami Beach (som brukar räknas in i Miami även om det är en egen stad, området består egentligen av massor av städer där Miami är störst), Ft. Lauderdale, Everglades o.s.v.... Flyyta inte runt för mycket, hela området når ni lätt om ni bor i Miami Beach, konstra inte med att övernatta i hålor som Homestead för att se Everglades och liknande!

Som sagts beror det sen på vad ni är ute efter, era intressen, hur lång tid ni har, när ni åker (håller inte alls med om att Januari är perfekt, i Miami ja men inte längre norrut, Mars-April och Oktober-November skulle jag säga). Så, läs i forumet eller berätta mer ;-)

"Vilken flygplats rekommenderas att landa på?"

MIA eller FLL är ju givet antingen att landa lyfta eller både och, sen beror det på rutten, kan vara lämpligt att använda två olika flygplatser.

Charter eller på egen hand?
På egen hand!

Hyrbil är ett måste?
Nej men en stor fördel. Det går t.ex. bra utan bil om man bara ska vara i South Beach och centrala Miami och möjligtvis i Orlando om man bor rätt. Sen blir det genast besvärligare om man ska förlita sig på utfärder och kollektivtrafik. Det finns ju taxi/uber men det kanske inte känns aktuellt om man ska göra längre förflyttningar. USA är nästan till 100% byggt och planerat för bil.

Bomba mig med tips! :)
Bombat med tips finns som sagt i forumet, mer konkreta frågor behövs för mer tips ;-)

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
www.facebook.com/Floridasidan