Vaccinationsintyg USA

3 maj 2022 08:14
Visningar: 123
Hej!
Undrar om någon här kan reda ut min förvirring över vilket vaccinationsintyg som krävs för att komma in i USA. Funkar det vanliga europeiska covidbeviset som man får från e-hälsomyndigheten eller behöver man ett annat? På e-hälsomyndighetens lista över länder där covidbeviset gäller så finns inte USA med och på travel.state.gov står det att vaccinationsintyget måste innehålla datum för alla doser, men på covidbeviset finns endast datum för senaste dosen så det är därför jag blir så osäker.
Av Fallan
3 maj 2022 09:20
Beviset från e-hälsomyndigheten funkar bra. Sen såklart negativt test dagen innan ni ska åka.
Var över för 3 veckor sedan. Var nojig inför resan. Men allt flöt på precis som före Corona.
Av Emmat90
6 maj 2022 23:22
Hej!

Som ovan person skriver så räcker ett vaccinationsintyg från e-hälsomyndigheten. Skriv ut ett exemplar som komplement till det du har i telefonen.

Du kanske redan vet hur det funkar med kravet på negativt covid-test men förtydligar ändå: USA accepterar att man är negativ på ett antigentest, det behöver alltså inte vara ett PCR-test. Antigentestet är billigare och man får svar betydligt snabbare! Men tänk på att det får vara max 24 timmar gammalt. Det är något som måste utföras av en sjuksköterska, googla antigentest med reseintyg så hittar du ett ställe du kan testa dig på i närheten av där du bor.

Tjejen vid incheckningen på Kastrup var den enda som kastade ett snabbt getöga på beviset, ingen annan brydde sig. Vaccinbeviset fick vi dock uppvisa vid ett par tillfällen när vi exempelvis skulle titta på en musikal.