vaccinationer

Av Oja
15 maj 2019 21:36
Visningar: 42
Vilka sprutor bör man ta för en resa till Bali och några dagar i Singapore o Johor Bahru?
Har läst hepatit a och b men även rabies?
15 maj 2019 21:53
Hepatit A+B räckte när jag var där.
Ska du vara på landsbygden så brukar rabies rekommenderas.
Av Oja
15 maj 2019 21:58
Hade väl inte tänkt vara på landsbygden mer än någon ledd utflykt till risfält och stället där det finns apor. Läste någonstans att apor kan bära på rabies och hur är det med hundar? De lär väl gå lösa som tex i Sanur där vi ska bo.
15 maj 2019 22:33
Citerat från Oja:
Hade väl inte tänkt vara på landsbygden mer än någon ledd utflykt till risfält och stället där det finns apor. Läste någonstans att apor kan bära på rabies och hur är det med hundar? De lär väl gå lösa som tex i Sanur där vi ska bo.
Risfälten om jag minns rätt så stod vi vid vägkanten och fick synfältet blockerat av försäljare tills man köpte något. Då fick man några sekunder glugg att bränna av några foton. Kom aldrig närmare än vägkanten.

Jag minns flera ställen med apor på Bali. Men bara ett ställe där jag matade dem. De var ganska fredliga, men lite fräcka med att sno åt sig bananer från en. Det är klart att det alltid finns en risk att någon av dem bär på rabies. Å andra sidan krväs det rätt mycket för att bli biten av en apa också.

Rabies-sprutorna måste du börja ta ganska långt i förväg innan resan, så du tänker på det.

Stelkrampsspruta kan vara bra att ta i förebyggande syfte med om du inte tagit någon den senaste tiden. Tror du kommer ha mer nytta utav den än rabiesspruta.
I slutänden är det dock du som får ta beslutet om hur du vill göra.
Jag tog rabiessprutorna inför min 4 månaders resa i Afrika (där jag spendera ganska mycket tid på landsbygden, då kändes det värt).
Av Erik777
15 maj 2019 22:49
Det är mycket större risk att du får dengue av en mygga och stelkramp av att trampa på en rostig spik än att bli biten av en hund eller apa. Iakttag normal försiktighet i kontakt med vilda djur. Gör inte som den norska tjejen som "tog hand" om en vildhund och dog i rabies efter hemkomst.
Satsa på ett bra myggnät och använd rikligt med myggmedel för att undvika myggbett. Mot dengue finns inga vaccin.
Av Oja
16 maj 2019 08:52
Ok! Ja man behöver ju inte gosa med gatuhundarna. Kan man köpa myggnät på vanliga affärer där nere?
Vaccinera mot Japansk Encefalit? Ja eller Nej?
Thailand Tereba, 7 dec. 2018
Updaterad av Klara_maria för 23 veckor sedan
3
Tjena! Ringde en vaccinations klinik idag ang vaccination för våran 9 månaders bebis. Vi ska vara i Thailand 6 veckor slutet av januari-början av mars. Dom rekommenderade Mässling o Hepatit A men även denna Japansk Encefalit. Försökt att läsa mig till om denna är nödvändig eller ej. Men det ...
Vaccinering för resa till thailand
Thailand Charlotte_eng, 16 jan. 2018
Updaterad av Marviil för 1 år sedan
3
Hej. Ska resa Koh lanta, Thailand och funderar på vaccinering. Vad behövs? Hur tänker man kring barn? Ska man ta det drickbara vaccinet för magen också? ... Marviil: Ett förslag är att vuxna tar Twinrix och barnen Ambirix. Det sistnämnda är också mot hepatit A och B men skillnaden är att det bara ...
Vaccination
Malaysia Guspetemt, 15 dec. 2017
Updaterad av Hille2 för 1 år sedan
2
Hej! Vilka vaccinationer krävs för en vistelse på tre veckor på Malaysias västkust? Har tagit Hepatit A och B (Twinrix) ... Monkan90: Hej! Har kollat runt lite på olika vaccinationsguider och det verkar räcka med Hepatitvaccin. Vissa rekommenderar även vaccin mot Tyfoid och Kolera men det var ...
Vaccinationer
Sri Lanka Julialindgren6, 31 okt. 2017
Updaterad av Vinoka för 1 år sedan
4
Hej alla härliga resemänniskor! Jag och min kille drar till Sri Lanka hela januari nästa år och jag undrar vilka vaccinationer ni rekommenderar, när man googlar och ringer elinda rekommenderar dom ju alltid rubbet?!? Vi ska hänga i södra delarna och jag har redan twinrix men funderar ev på nåt ...
Måste vi vaccinera oss innan vi åker eller?
Thailand Parresa, 3 aug. 2017
Updaterad av Monkan90 för 1 år sedan
4
Vi ska åka till Thailand hela september o vi undrar om vaccination. När ska vi vaccinera oss och mot vilka sjukdomar ska vi göra det? Är det ett måste att man vaccinera sig? ... Monkan90: Har ni inte vaccinerat er mot Hepatit A+B och vill göra det så måste ni göra det typ nu. Kan redan vara lite ...
Packning för barnfamilj + vaccin
Thailand Jennypennii, 16 okt. 2016
Updaterad av Saraho för 2 år sedan
11
Hej! Vi är en familj med fyra barn - 10,8,6 år och 20 mån- som åker en månad till södra Thailand i december. Vad får vi inte glömma att packa? Vi vill snorkla - ska vi skaffa cyklop o snorklar hemma och ta med, köpa eller hyra där? Vi ska åka båt till flera öar - tar vi med egna flytvästar eller ...

Om Asien

Med isande kyla i norr och tropiska regnskogar i söder är Asien en världsdel som har allt. Ingen destination är den andra lik då varje asiatiskt land är ett nytt äventyr.

Ett av de vanligaste resmålen i Asien är Ryssland – landet som sträcker sig över två kontinenter. Röda torget i Moskva är sagolikt vackert och staden är även startpunkt för den Transsibiriska järnvägen. Längst i väst hittar du det arabiska Asien med länder som Turkiet, Libanon, Saudiarabien, Jemen med flera. Flertalet av dessa länder gränser till Medelhavet där du kan strosa kring fantastiska marknader och uppleva den arabiska magin. I Centralasien finner du Nepal och Himalaya med världens högsta berg – Mount Everest. Den äventyrslystne hittar garanterat adrenalinkickar i dessa regioner.

Ostasien är mycket populärt med moderna resmål som Japan, Sydkorea och Kina. Teknologiska innovationer, skyskrapor och kulturella skatter finner du överallt i dessa länder där kontrasterna mellan nytt och gammalt vävs samman.

För de som suktar efter sol under vinterhalvåret står Sydasien med Thailand, Sri Lanka och Filippinerna redo. I höjd med ekvatorn erbjuder de fantastisk solsemester året runt. Se vilda apor, plocka färsk frukt från träden och känn dofterna från asiatiska läckerheter på restaurangerna.