Vaccin

21 feb. 2013 13:15
Visningar: 908
Vad ska jag vaccinera mej mot innan jag åker till Kambodja och sedan vidare med båt på Mekongfloden till Vietnam? Har fått recept på Dukoral Malarone och Vivotif mot tyfid. Har tagit Vaccin mot Hepatit A och B.
Av Hille2
21 feb. 2013 15:02
Vad jag vet så rekommenderar man väl bara vaccin mot hepatit om man inte ska tillbringa en längre tid ute i obygden nånstans. Vet inte var du varit och fått dina recept men är du osäker så ring till en vanlig infektionsklinik på ett vanligt sjukhus och fråga vad de tycker. De har inget vinstintresse så där borde du få korrekta svar. Pågår det t.ex en koleraepidemi i området som du ska resa i? Om inte, så är Dukoral iallafall bortkastade pengar.
Av Annl
21 feb. 2013 17:03
Du borde kolla upp om det är malariområde också för att se om du behöver malariaprofylax.

Kolla med en vaccinationsmottagning eller med infektionskliniken på sjukhuset.
Av Modkr
22 feb. 2013 23:18
Du verkar ha ett bra skydd. Det enda du ev behöver mer är stelkramp och difteri. Det ska tas vart 20:e år. Japansk encefalit behövs i vissa områden i Asien beroende på när man reser. Glöm inte att använda myggmedel som innehåller DEET . Speciellt viktigt är att smörja in fötterna och benen eftersom myggorna som sprider denna sjukdomen ofta är nere vid marken.Du ska använda det hela tiden utom när du solar och badar. Malariaprofylax har du redan fått = Malarone.
Läs gärna på reseradet.se och sök på hälsoråd om Kambodja och Vietnam. Bra info om ev reseappotek, sjukdomar mm. 1177.se är ett jätte bra rådgivningsstöd som vi använder oss av i sjukvården. Som privatperson kan man också gå in och läsa där, både vad gäller vaccinationer och sjukdomar.
Tänk på att ha en bra reseförsäkring när du reser i Kambodja. Sjukvården där är urdålig, så man bör ta sig till Thailand eller Vietnam om något händer.
Kambodja och Vietnam är två jätte spännade resmål.
Trevlig resa!
Av Annl
23 feb. 2013 08:21
Tänkte på en annan sak som som är viktig om du ska bada och det är sandlopporna. De hade jag stora problem med och mina fötter blev helt sönderbitna och det kliade något gräsligt. När vi var i Vietnam visste jag inte att det fanns medel för att skydda sig mot dessa loppor men det läste jag i någon gammal tråd här på RG efter att vi kommit hem. Vill minnas att det var någon lokal kokosolja som rekommenderades att man skulle köpa.