Utresebiljett?

Av Pacccii
18 juni 2017 19:39
Visningar: 372
Jag ska åka till Hong Kong i september för att starta min resa i asien. Har försökt kolla runt på google etc och förstår att man inte behöver visum till Hong Kong, men behöver man en utresebiljett?

Jag har en plan på att stanna ca en vecka men har bara biljett till Hong Kong än så länge. Sen är planen att fortsätta till Japan och vad jag förstår så behöver man en utresebiljett för att komma in till Japan i alla fall, men om någon vet något om detta så är jag även nyfiken på om detta stämmer.

Om det förresten är någon som vet om man behöver en utresebiljett när man åker till Sydkorea så uppskattas hjälpen och informationen där också.
Av Bibby
18 juni 2017 19:52
Ja, du behöver absolut utresebiljett när du ska in i Japan och Korea, det har de kollat noga hos mig, i HK har jag inte tänkt på det men räkna med att de kan fråga om det.
Jag hade lite problem att komma in i Macau på flygplatsen utan biljett ut därifrån men sade att jag skulle ta färjan till HK samt att jag hade en biljett från HK till Europa. Säg att du ska ta färjan till Macau, det borde funka.
Av Nicken
18 juni 2017 20:41
Själv har jag aldrig (eller iaf inte ännu) blivit tillfrågad om utresebiljett när jag landat i Hongkong, inte heller när jag kommit färjevägen från Macau. Det betyder dock inte att alla alltid blir beviljade inresa utan biljet ut ut landet, vad reglerna faktiskt säger vet jag dock inte.